ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Πάρος στο δρόμο που χάραξε η Μύκονος – Σε πάρκινγκ 18χρονοι φορείς

Η Πάρος στο δρόμο που χάραξε η Μύκονος – Σε πάρκινγκ 18χρονοι φορείς

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν έξι παιδιά 18 ετών στην Πάρο, που σαν τον συνομήλικό τους Ιταλό φορέα στην Μύκονο, βρήκαν φουλ τα ξενοδοχεία καραντίνας και ενώ είχαν πυρετό και εμετούς, έμειναν σχεδόν μια ολόκληρη μέρα σε… πάρκινγκ. Τελικά χρειάσθηκε να βάλουν “ενδιάμεσο” την ΕΡΤ για να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα, καθώς τοπικά δεν βρέθηκε καμία λύση.

Τα παιδιά αυτά έκαναν διακοπές στο νησί. Όταν δύο από αυτά ξύπνησαν χτες με πυρετό και ρίγη, πήγαν στο Κέντρο Υγείας και διαγνώσθηκαν με κορονοϊό. Από το Κέντρο Υγείας τους είπαν «περιμένετε στο πάρκινγκ για να μεταφερθείτε σε ξενοδοχείο καραντίνας». Όμως περνούσαν οι ώρες. Εν τω μεταξύ εμφανίσθηκαν άλλα τέσσερα 18χρονα, (πιθανόν επαφές των πρώτων δύο) που διαγνώσθηκαν επίσης θετικά, αλλά ήταν ασυμπτωματικά.

Συγγενής ενός από τα άρρωστα παιδιά αγανάκτησε κάποια στιγμή και ξαναμπήκε (απόγευμα πλέον) στο Κέντρο Υγείας. Έβαλε και τα παιδιά και απαίτησε να τα φροντίσουν. Ο γιατρός εκεί φρόντισε να ενυδατώσει το ένα παιδί που έκανε και εμετούς και εν συνεχεία με τα χίλια ζόρια, για τα δύο παιδιά με τα συμπτώματα, βρέθηκαν τελικά δυο κρεβάτια στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Εν τω μεταξύ τα άλλα τέσσερα παιδιά δεν έβρισκαν πουθενά κατάλυμα. Όλοι δήλωναν αναρμόδιοι. Οι γονείς των παιδιών όμως ήταν ανάστατοι. Τηλεφώνησαν στην ΕΡΤ και παρακάλεσαν κάποιος να βοηθήσει τα παιδιά τους. Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία, παρότι ούτε αυτή είναι αρμόδια να λύσει το θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας (είναι ζήτημα του υπουργείου Τουρισμού) και εν τέλει στις 02:30 τη νύχτα (!) η Πολιτική Προστασία βρήκε ένα ιατρείο που μπορούσε να φιλοξενήσει για μια νύχτα τα παιδιά. Τα 18χρονα επιτέλους έφυγαν από το πάρκινγκ και σήμερα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

 

Σε ολόκληρη την Πάρο με τις δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, όπως και στην Μύκονο, κανένας δεν είχε κρεβάτια για έξι άρρωστα παιδιά, που όσο δεν είναι διαγνωσμένοι φορείς είναι πελάτες και που όταν διαγιγνώσκονται, είναι “κόκκινο πανί”. Ξανασυζητείται πάντως σήμερα η επίταξη ξενοδοχείων, καθώς ήδη η πολιτεία αντιμετώπισε κριτική για τον 18χρονο Ιταλό φορέα που εγκαταλείφθηκε στον δρόμο να κλαίει χωρίς κατάλυμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι