Το ακίνητο και η μητροκτονία στην Αγία Βαρβάρα

Σομαλοί εισέβαλαν στο σπίτι 36χρονης στα Εξάρχεια, την λήστεψαν και αποπειράθηκαν να την βιάσουν - Μία σύλληψη

Οι “κακές παρέες” της 15χρονης κόρης φαίνεται πως προκάλεσαν το δράμα στην Αγία Βαρβάρα, όπου μια 50χρονη καθαρίστρια μαχαιρώθηκε 20 φορές στο λαιμό και στο πρόσωπο για να αποκαλύψει πού είχε τις οικονομίες της. Ακόμα δεν ξέρουμε αν η άμοιρη γυναίκα είχε όντως κρυμμένα λίγα λεφτά για το παιδί της και την ίδια, ή αν επρόκειτο για φαντασίωση της κόρης.

Η έφηβη, που δεν γνωρίζουμε αν εκτός από πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών έχει και ζητήματα ψυχιατρικής φύσης, φέρεται να ομολόγησε ότι κατέστρωσε σχέδιο με τον  17χρονο Ρουμάνο φίλο της, κι αυτός με κάποιον δικό του, κατέληξαν ότι ήταν καλύτερη ιδέα να ληστέψουν την μάνα. Το αρχικό σχέδιο να την δηλητηριάσουν, απορρίφθηκε, γιατί το θύμα θα πέθαινε χωρίς να τους αποκαλύψει την κρυψώνα με τα λεφτά… Σύμφωνα με άλλη εκδοχή δεν υλοποιήθηκε επειδή απλά δεν τα κατάφεραν, παρότι είχαν αγοράσει τα χάπια.

Απ΄ό,τι φαίνεται με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κόρη τον τελευταίο καιρό παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της έφερνε στο σπίτι για να κοιμόνται μαζί, τον σεσημασμένο για ναρκωτικά 17χρονο Ρουμάνο φίλο της. Η μητέρα ίσως το δέχτηκε με την ελπίδα ότι έτσι θα ήλεγχε περισσότερο την κατάσταση, αφού διαφορετικά η κόρη της θα εγκατέλειπε το σπίτι και τότε δεν θα είχε καμία ελπίδα να σώσει το παιδί της. Οι καβγάδες όμως ήταν συνεχείς, λόγω της χρήσης ουσιών από τους εφήβους, που ήθελαν και διαρκώς χρήματα για τη δόση τους. Η μάνα απειλούσε πλέον με αναμορφωτήριο.

Μια απλή ληστεία…

Η κόρη και ο 17χρονος πίστεψαν ότι αν κάποιος πίεζε τη μητέρα να αποκαλύψει πού είχε το κομπόδεμα, η γυναίκα θα μαρτυρούσε την κρυψώνα  και “τέλος καλό, όλα καλά”. Ομως η ληστεία –κάτω από άγνωστες συνθήκες– μετατράπηκε σε χειρότερο κακούργημα: σε ληστεία μετά φόνου. Πιθανόν και να σκότωσαν συνειδητά τη γυναίκα, για να μην τους καταγγείλει. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι ζήτησε για το έγκλημα τη βοήθεια ενός 16χρονου Έλληνα, φίλου του 17χρονου Ρουμάνου, επίσης χρήστη ναρκωτικών.

Οι δράστες επιτέθηκαν στη γυναίκα ενώ είχε πέσει για ύπνο. Η κόρη υποστηρίζει ότι έμεινε στο διπλανό δωμάτιο και ο Ρουμάνος από πλευράς του υποστηρίζει ότι “απλώς έδεσε” τη γυναίκα, ενώ τη μαχαίρωσε ο 16χρονος. Ομως η γυναίκα φέρει 20 μαχαιριές στο πρόσωπο και στο λαιμό…. Δεν ξέρουμε τη συμμετοχή της μικρής και πόσο ενεργή  ήταν σε όλα αυτά. Ο Ρουμάνος είπε ότι τα έκανε όλα με τον 16χρονο Έλληνα.

Έδεσε με λωρίδες υφάσματος και ζώνη χειροπόδαρα και πισθάγκωνα τη γυναίκα και τη μαχαίρωνε ο άλλος, ίσως βασανιστικά για να αποκαλύψει αν είχε κάπου χρήματα. Το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο, που σημαίνει ότι οι δράστες δεν απέσπασαν την πληροφορία που ήθελαν και έψαχναν στην τύχη παντού για λεφτά. Πιθανόν οι νεαροί να ήξεραν ότι όλα τα λεφτά είναι στην τράπεζα και να ήταν αποφασισμένοι εξαρχής να σκοτώσουν τη γυναίκα. Αυτό δεν ερμηνεύει τις 20 μαχαιριές, αλλά και τι, αλήθεια, μπορεί να τις ερμηνεύσει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη πίστευε ότι η μητέρα είχε πουλήσει πρόσφατα ένα ακίνητο και ότι είχε πολλά λεφτά . Δεν ξέρουμε αν η 50χρονη είχε πουλήσει όντως κάποιο αγροτεμάχιο ή όχι. Το παράδοξο είναι ότι κανείς δεν άκουσε τίποτα στην πολυκατοικία την Πέμπτη, όταν διαπράχθηκε το έγκλημα. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι κάποιος της είχε διαρκώς το μαχαίρι στο λαιμό ενώ οι άλλοι έψαχναν ή ότι η γυναίκα μαχαιρώθηκε καίρια στο λαιμό εξαρχής, ενώ ακόμα κοιμόταν.

Η μικρή πίστευε πως “λεφτά υπάρχουν”

Η κόρη ήταν άφαντη από την ημέρα του φόνου και οι γείτονες, χωρίς να δείχνουν με το δάχτυλο, έλεγαν ότι η οικογένεια “αντιμετώπιζε πρόβλημα τον τελευταίο καιρό”. Τα προβλήματα οξύνθηκαν μετά τον θάνατο του πατέρα από καρκίνο ενάμισι χρόνο πριν. Μάνα και κόρη ζούσαν στο διαμέρισμά τους στην Αγία Βαρβάρα, στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας που οι ένοικοί της έχουν σοκαριστεί για αυτό που έπαθε “μια τόσο καλή γυναίκα”. Η μάνα καθάριζε σπίτια και πολυκατοικίες –ακόμα και τη δική τους– για να τα βγάλουν πέρα. Ξεχορτάριαζε μέχρι και τον κήπο για να πάρει κάτι παραπάνω.

Όμως, η μαθήτρια πίστευε ότι υπήρχαν πολλά λεφτά και τον τελευταίο καιρό είχε προστριβές με τη μητέρα της. Προστριβές είχε και για την επιλογή ερωτικού συντρόφου και τη χρήση ναρκωτικών. Η μάνα είχε εξομολογηθεί ακόμα και στο διαχειριστή της πολυκατοικίας ότι είχε πρόβλημα με το παιδί της και ότι της ζητούσε συνεχώς χρήματα. “Υπομονή” της έλεγαν όλοι. Και τι άλλο να πει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις;

Το εξομολογήθηκε η γυναίκα και σε συγγενείς –ότι η κόρη της είχε μπλέξει με ναρκομανείς και ότι στο σπίτι είχε δημιουργηθεί πολύ άσχημο κλίμα, καθώς το παιδί ζητούσε συνεχώς λεφτά. Την περασμένη Παρασκευή μια ξαδέλφη, ανήσυχη που η 50χρονη δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της, ειδοποίησε την αστυνομία. Και στο σπίτι βρέθηκε μαχαιρωμένη η μάνα, ενώ η κόρη δεν βρισκόταν πουθενά. Το έγκλημα είχε γίνει τη νύχτα της Πέμπτης.

Στις Σέρρες, σε σύγχυση

Τρεις μέρες μετά τον φόνο, η μικρή εντοπίστηκε τυχαία καθώς η αστυνομία έκανε ελέγχους στις Σέρρες για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Το κορίτσι βρέθηκε με το 17χρονο αγόρι του να κοιμούνται έξω (σε εγκαταλειμμένο ΙΧ). Πιθανόν να σχεδίαζαν να δραπετεύσουν στη Ρουμανία. Η μικρή, όταν την ρωτούσαν οι αστυνομικοί τι έκανε εκεί και πώς την έλεγαν, έδειχνε να είναι “αλλού”, γιατί βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Μπέρδευε και το όνομα του φίλου της και της μητέρας της, όχι μόνο γιατί κάτι έκρυβε, αλλά και γιατί ήταν βρισκόταν σε σύγχυση.

Ο 17χρονος έλεγε ότι βρέθηκαν στις Σέρρες με το ΚΤΕΛ για να επισκεφθούν συγγενή του. Οδηγήθηκαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και εκεί διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι ήταν η “αγνοούμενη” κόρη της δολοφονημένης 50χρονης. Οι δύο έφηβοι μετήχθησαν στην Αθήνα, όπου μετά από 24 ώρες σύμφωνα με το ΑΠΕ ομολόγησαν την πράξη τους. Ο τρίτος συνεργός,ο ανήλικος Έλληνας, αναζητείται. Το έγκλημα πάντως δεν διαπράχθηκε από ένα άτομο, αλλά τουλάχιστον από δύο. Το άτομο που αναζητείται σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες είναι 16χρονος Έλληνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι