ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η “Μήδεια” της Κυψέλης – Πως εξιχνιάστηκε η παιδοκτονία

Ποιος ξεκλήρισε την οικογένεια στην Ανδραβίδα;

Ανατριχιαστικό έγκλημα, μία σοκαριστική παιδοκτονία,  διαπράχθηκε στην Κυψέλη, με δράστιδα μια 29χρονη γυναίκα με ελληνική υπηκοότητα, την Χριστίνα-Κλαούντια, και τον 34χρονο τοξικομανή Πολωνό σύντροφό της το 2017, αλλά ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 Ιανουαρίου του 2017 ο άνδρας είχε βάλει “τιμωρία” το 7χρονο παιδί που είχε η γυναίκα από προηγούμενη σχέση της και του έκλεισε με μονωτική ταινία το στόμα για να μην φωνάζει. Το αγοράκι πέθανε μάλλον από ασφυξία και η 9χρονη έντρομη αδελφούλα του, παιδί κι εκείνη της προηγούμενης σχέσης της μάνας, έπαθε σοκ.

Όπως ισχυρίστηκαν οι δράστες, όταν είδαν το παιδί νεκρό σκέφτηκαν με τι τρόπο θα εξαφάνιζαν το πτώμα. Αποφάσισαν να κρύψουν την σορό σε δώμα άλλου κτηρίου, μέσα σε μια τσιμεντένια λάρνακα. Σφράγισαν το δώμα με τούβλα και δήλωσαν την Αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού την εξαφάνισή του. Η μητέρα και ο συγκάτοικός της έλεγαν ότι ίσως είχε πάρει το παιδί στο εξωτερικό ο βιολογικός πατέρας του, που ήταν Πολωνός.

Κάποια στιγμή το ζευγάρι έμεινε άστεγο και ζούσε στο δρόμο. Πήρε τη σορό του παιδιού από το δώμα για να μην την βρει η Αστυνομία και τα οστά του άτυχου αγοριού περιφέρονταν μαζί τους μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Οι πληροφορίες είναι ασαφείς. Κατά μια εκδοχή, το ζευγάρι ξαναβρήκε σπίτι και “έβαλε” τα οστά στη βεράντα, σε κάτι σαν οικίσκο, σαν “τάφο”, χωρίς όμως η γειτονιά να αντιληφθεί το παραμικρό. Εντούτοις εδώ και λίγες μέρες η Αστυνομία τους παρακολουθούσε, γιατί έλαβε κάποιες πληροφορίες. Τελικά τους συνέλαβε και το ζευγάρι ομολόγησε.

Κυψέλη: Πως εξιχνιάστηκε η παιδοκτονία

Η 29χρονη σήμερα γυναίκα, τότε ήταν 24χρονη και είχε χωρίσει πρόσφατα. Γνώρισε τον τότε 30χρονο Πολωνό οικοδόμο, που την φιλοξένησε με τα δύο της παιδιά, αλλά ήταν αυστηρός με αυτά. Τα έδερνε, τα άφηνε νηστικά και με τις ώρες όρθια “τιμωρία στη γωνία”. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Πολωνός φίμωσε ασφυκτικά το παιδί, η μητέρα έπαιζε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Όταν αντιλήφθηκαν ότι το παιδί ήταν νεκρό, ο άνδρας είπε «θα το τακτοποιήσω» και εκείνη τον βοήθησε να βάλουν το νεκρό παιδί σε μια τσιμεντένια λάρνακα. Ακολούθησαν “εκταφές” και περιφορές των οστών.

Ένα χρόνο μετά το κοριτσάκι, 10 ετών πλέον, πήγε άσχημα χτυπημένο στο σχολείο και οι δάσκαλοι ενημέρωσαν την Αστυνομία για οικογενειακή κακοποίηση. Τότε το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια και είναι πλέον 14 ετών. Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ένα άτομο που έλυσε το αίνιγμα της εξαφάνισης του παιδιού και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Ο Πολωνός οικοδόμος είπε ότι το παιδί έκανε φασαρία και το φίμωσε με μονωτική ταινία για να το κάνει να σωπάσει. Και όταν τον ρώτησαν “πού ήταν η μητέρα εκείνη τη στιγμή”, είπε «έπαιζε δίπλα μας παιχνίδια στον κομπιούτερ». Κατά άλλη εκδοχή το ζευγάρι άφησε φιμωμένο το παιδί και έφυγε και το βρήκε νεκρό επιστρέφοντας. Τεκμαίρεται ότι και η μητέρα είναι χρήστης ναρκωτικών, όμως δεν έχουμε διασταυρωμένες πληροφορίες επ’ αυτού. Επίσης αν και κατά άλλες πληροφορίες το κοριτσάκι ήταν παρών σε όσα διαδραματίσθηκαν, άλλη εκδοχή το φέρει να μην είδε τι συνέβη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι