ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η υπόθεση Γλυκά Νερά μέσα από τα λόγια των εμπλεκόμενων

Παραιτήθηκε ένας εκ των συνηγόρων του 32χρονου πιλότου

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά ο πιλότος Χαράλαμαπος Αναγνωστόπουλος για την ανθρωποκτονία εις βάρος της συζύγου του και την ζωοκτονία του άτυχου σκύλου της οικογένειας. Ο ίδιος θα υποστηρίξει, όπως προκύπτει από την ομολογία του αλλά και τους συνηγόρους του, ότι η σύζυγός του είχε γίνει επιθετική και ότι την έπνιξε προσπαθώντας να την κάνει να σωπάσει. Εν τω μεταξύ δικηγόρος υποστηρίζει ότι η φερομένη ως ψυχολόγος του ζευγαριού έλεγε καλά λόγια στα τηλεοπτικά κανάλια, για τον δράστη καθ΄υπόδειξη της αστυνομίας.

Ο Αναγνωστόπουλος είναι μόνος του σε κελί και πήρε την δικογραφία στα χέρια του, ώστε να έχει τουλάχιστον 3 ημέρες στην διάθεσή του να προετοιμάσει την απολογία του στον ανακριτή. Εντύπωση προκαλεί πάντως στον μέσο άνθρωπο όχι μόνον ο φόνος, μια που τα εγκλήματα εν βρασμώ ψυχής ή τα ερωτικά εγκλήματα εν γένει δεν είναι πρωτόγνωρα, αλλά κυρίως ο ψυχρός τρόπος με τον οποίο παραπλανούσε για τα γεγονότα, όπως μπορείτε να ακούσετε και στο κατωτέρω βιντεο (με ντουμπλαρισμένη την φωνή του, γιατί δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί χωρίς την άδεια του συνομιλούντα μαγνητοφωνημένη συνομιλία), όπου η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη προσπαθούσε να τον πείσει να της δώσει συνέντευξη.

Παρόμοια ψυχρή στάση τηρούσε και σε άλλες συνεντεύξεις.

https://www.youtube.com/watch?v=dRIwiEAxF5o

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει και μια φήμη για τρίτο πρόσωπο που πιθανόν είχε γνώση των όσων συνέβησαν ή που πάντως υπήρχε στη ζωή δράστη και θύματος, κάτι που πάντως η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει, ούτε προκύπτει μέχρι στιγμής από καταθέσεις.

Όσον αφορά τη ψυχολόγο, η οποία έκανε τρόπον τινά “οικογενειακή θεραπεία” στο ζευγάρι, η δικηγόρος της υποστηρίζει ότι η εντολέας της ήταν από τους πρώτους που υπέδειξε ως πιθανό δράστη τον σύζυγο και ότι φοβόταν για την ζωή της και είχε ζητήσει προστασία. Οι αστυνομικοί την είχαν προτρέψει –πάντα σύμφωνα με την δικηγόρο της– να μιλάει για τον δράστη με τα καλύτερα λόγια και να παρουσιάζει ως ειδυλλιακή την σχέση του ζευγαριού.

Ο ρόλος της μαίας

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά γενικά είναι γεγονός ότι για να χαλαρώσει ο δράστης και να οδηγηθεί σε λάθη, προσπαθούσε να τον πείσει ότι δεν ήταν ο βασικός ύποπτος και γι’ αυτό, ενώ τον καλούσε συχνά για κατάθεση, και ενώ πλέον υπήρχε βεβαιότητα ότι ήταν ο δράστης, του ζητούσαν να βλέπει φωτογραφίες υπόπτων για αναγνώριση.

Η κα Σταματία Μάρκου, δικηγόρος της μαίας Ελένης Μυλωνοπούλου την οποία επισκεπτόταν η 20χρονη Καρολάιν είπε σε συνέντευξή της προς τον ΣΚΑΙ αλλά και στον ΑΝΤ1, ότι η αστυνομία ζήτησε από την εντολέα της να αποκαλύψει στον πιλότο όσα κατέθεσε και να εκφράζεται δημοσίως πολύ θετικά για αυτόν. Αποκάλυψε, επίσης, ότι άτομο που ανήκε στο φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον του πιλότου κάλεσε την κα Μυλωνοπούλου το ίδιο βράδυ που κατέθεσε στην ΓΑΔΑ, και την ρώτησε αν κλήθηκε για κατάθεση και τι είπε.

Και ο ίδιος ο δράστης της είχε τηλεφωνήσει και της είχε ζητήσει να πει καλά λόγια γι’ αυτόν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της, ο δράστης την εκμεταλλεύτηκε. «Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος άνθρωπος», είπε η δικηγόρος. «Η σύλληψη του δράστη δεν αποτελούσε καθόλου έκπληξη για εμάς. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε, με τρόπο και στον χρόνο που έπρεπε να τα πούμε. Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Όλα ήταν μεθοδευμένα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για να προστατευθεί η εντολέας μου», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=G3ZwI6LCz6A&t=334s

Τι είπε ο συνήγορος

Ο ένας εκ των συνηγόρων του δράστη, ο κ. Βασίλης Σπύρου, δήλωσε σήμερα ότι μίλησε με τον εντολέα του και του παρέδωσε έγγραφα από την δικογραφία. «Ο εντολέας μου μετά την ομολογία του ουσιαστικά λυτρώθηκε. Μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί. Για το παιδί ενδιαφέρεται, παρά το παράλογο της κατάστασης. Παρότι αντιλαμβάνομαι το κλίμα και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, παρακαλώ και πάλι να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας».

»Ο εντολέας μου είναι στην ίδια κατάσταση με την χθεσινή. Δεν μπορώ να κρίνω περισσότερα για την κατάστασή του ούτε και θα ήθελα. Έχει δοθεί πάντως μεγάλη έμφαση στο θέμα του χρόνου που παρήλθε από την διάπραξη του εγκλήματος και στην συμπεριφορά του. Θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν πάρα πολλά εγκλήματα, ειδεχθή, έχουν αποκαλυφθεί μετά από χρόνια, πολλά από τους ίδιους τους δράστες και έχουν τιμωρηθεί».

Στη δικογραφία αναφέρεται όλη η απολογία του δράστη κατά την προανάκριση, ο οποίος περιγράφει την Καρολάιν ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε «όταν χάσαμε το πρώτο μας παιδάκι». Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι «ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία Μυλωνοπούλου για συνεδρίες».

Η ομολογία

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν γνώριζε τα προβλήματα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

Ο ίδιος όταν ομολόγησε ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε και εξήγησε πώς έφτασε στο έγκλημα και τη σκηνοθεσία του. Αναφέρει: «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε όμως πολύ η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. Εκείνη τη νύχτα είχαμε έναν διάλογο. Μου είπε: «Όχι μη φέρεις τη μικρή δε σας θέλω». Όταν πήγα στο υπνοδωμάτιο, άρχισε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί».

»Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει…Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την τράνταξα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

H μητέρα της Καρολάιν, που είναι από τις Φιλιππίνες (ο πατέρας είναι Βρετανός), έχει συγκλονιστεί. Φίλη της δήλωσε ότι «Η Σουζάνα είναι εξοργισμένη. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί, ζει έναν εφιάλτη. Πάνω στον Μπάμπη είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της, τον έβλεπε σαν συνέχεια της κόρης της. Δεν είχε ιδέα, δεν της είχαν μπει ποτέ υποψίες για τον Μπάμπη. Αλλώστε ήταν τόσο ευτυχισμένη για τα παιδιά, όλο έλεγε μη μας τύχει κανένα κακό τόσο ευτυχισμένα που είναι! Ίσως η Καρολάιν δεν ήθελε να τη στενοχωρήσει και γι΄αυτό δεν της εκμυστηρευόταν τα προβλήματά τους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι