ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Ατυχήματα και κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

"Ελπίς": Ατυχήματα και κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Παρά τις προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία “Ελπίς”, στην πρωτεύουσα ακινητοποιήθηκαν πολλά ΙΧ και έχει προκληθεί κομφούζιο στους δρόμους, ενώ έχουν σημειωθεί και ατυχήματα. Πολλοί από τους οδηγούς ήταν επαγγελματίες που δεν μπορούσαν να αναβάλουν για ένα διήμερο τις υποχρεώσεις τους, αλλά πολλοί ήταν και εκείνοι που ξεκίνησαν από το σπίτι τους με καλό καιρό, υποτιμώντας τον κίνδυνο και βρέθηκαν ξαφνικά σε χιονιά.

Από το 112 στάλθηκε μήνυμα προς όλους τους κατοίκους της Αττικής να μείνουν στο σπίτι τους ή όπου βρίσκονται, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταμάτησε την λειτουργία του και το μετρό από και προς το αεροδρόμιο και γίνεται μετεπιβίβαση στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λεωφόρος Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας. Παράλληλα έχουν σταματήσει και πολλές γραμμές των τρόλεϊ και των λεωφορείων, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνα, όπως είναι η Κυψέλη.

Διακόπηκε γύρω στις 10:30π.μ. σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Συγκεκριμένα διακόπηκε στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό, στην λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη, σε ανώνυμη οδό στην Καισαριανή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό. Από νωρίς το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Η “Ελπίς” έφερε και αντιπαραθέσεις

Εν τω μεταξύ χάος επικρατεί στο Κρυονέρι, στον Διόνυσο και στο Μαραθώνα, καθώς αποκόπηκαν αιφνιδίως από την κακοκαιρία “Ελπίς”. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τα έβαλε με την εταιρεία “Νέα Οδό” γιατί έκλεισε την Εθνική για τα βαρέα οχήματα. Η “Νέα Οδός” υποστηρίζει ότι τα 30 εκχιονιστικά της δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν το χιόνι και θα ήταν επικίνδυνο αν έμενε ανοιχτή.

Ο περιφερειάρχης επανήλθε λέγοντας ότι «η “Νέα Οδός” πρέπει να καταλάβει ότι έχει ευθύνη. Αν διαθέτει 30 μηχανήματα και έπρεπε να διαθέτει 80, ας το είχε υπολογίσει». Κάλεσε την ανάδοχο εταιρεία, «να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και τώρα και να βάλει μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος». Προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε δρόμους προληπτικά. Σε κάθε περίπτωση, ναι μεν έχουμε έντονο φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί από τις 08.30 να αποφασίσει η Νέα Οδός να σταματά τα βαρέα οχήματα και να έχει δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στον Κηφισό. Αν είναι κλειστή η εθνική οδός αντιλαμβάνεστε ότι και οι πάροδοι θα μπλοκαριστούν». Ο δήμαρχος Διονύσου Γιώργος Καλαφατέλης επισήμανε ότι «αν δεν ανοίξουμε τον κόμβο Κρυονερίου-Αγίου Στεφάνου να φύγουν τα αυτοκίνητα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δε θα μπορούμε να καθαρίσουμε».

Με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές γίνεται και η κίνηση λεωφορείων και τρόλει, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, που ενημέρωσε ότι έχουν γίνει τροποποιήσεις των παρακάτω δρομολογίων: Τρόλεϊ 5: Από Τζιτζιφιές έως Πατήσια, Τρόλεϊ 15: Έως Πανελλήνιο, το 310: Από Αγ. Κωνσταντίνο έως Πλ. Βουτζά, το 460 και 461: Έως Πλ. Αγ. Τριάδας, το 503 και 537: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης, το 535: Έως Λεωφ. Πιπερόπουλου, το 728: Έως Μεσονύχι, εκτός Αγ. Διονυσίου, το 752: Έως στάση Στροφή, εκτός Αγ. Διονυσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι