Καβάλα: Είχε προσπαθήσει να σκοτώσει και πρώην φίλη του ο συζυγοκτόνος

Καβάλα: Είχε προσπαθήσει να σκοτώσει και πρώην φίλη του ο συζυγοκτόνος

Ο 55χρονος που σκότωσε την φαρμακοποιό σύζυγό του “από ερωτικό πάθος” και “επειδή την αγαπούσε”, αποκαλύπτεται ότι είναι ένας άνθρωπος με αρκετά βίαιο παρελθόν όσον αφορά στις ερωτικές συντρόφους του τις οποίες μάλλον “αγαπούσε” όλες ανεξαιρέτως με την ίδια εγωπάθεια. Η μία αναγκάστηκε να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του επειδή την παρακολουθούσε, την απειλούσε και την χτυπούσε, ενώ μια άλλη – που δυστυχώς δεν τον κατήγγειλε ποτέ στην αστυνομία– τώρα καταγγέλλει ανώνυμα σε δημοσιογράφους ότι ο δράστης είχε προσπαθήσει δύο φορές να την στραγγαλίσει! Ο συζυγοκτόνος προφυλακίστηκε.

Συγκεκριμένα η γυναίκα αυτή είπε στο Mega ότι ο συζυγοκτόνος είχε σχέσεις μαζί της επί δύο χρόνια και ότι σε δύο περιστατικά είχε προσπαθήσει να την πνίξει. Η νεαρή αποφάσισε να χωρίσουν, χωρίς όμως να βρει το θάρρος να τον καταγγείλει. Βρήκε πάντως το θάρρος να προϊδεάσει την σύζυγό του. Όταν δηλαδή έμαθε ότι ο βίαιος πρώην εραστής της είχε παντρευτεί, τηλεφώνησε στην φαρμακοποιό σύζυγό του προκειμένου να την ενημερώσει για την βίαιη συμπεριφορά του.

Η φαρμακοποιός προφανώς δεν πείσθηκε και ίσως να απέδωσε τα λεγόμενα της πρώην, σε ζήλια. Ίσως και να πείσθηκε, αλλά να έκρινε ότι μαζί της τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή βέβαια και η ίδια αγανάκτησε και αποφάσισε να χωρίσουν, αλλά δυστυχώς ο 55χρονος έβγαλε τότε επάνω της όλη την οργή του και τη σκότωσε. Η δε συμπεριφορά του πρέπει να είχε γίνει βίαιη εδώ και καιρό, γιατί η μητέρα του θύματος γνώριζε ότι την χτυπούσε ο δράστης “και ήθελε να εκδοθεί το διαζύγιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο πολιτισμένα”.

Το άλλο περιστατικό εις βάρος γυναίκας αφορά μια νεαρή που πριν από 20 χρόνια είχε σχέσεις μαζί του στην Αθήνα, Τότε ο δράστης την έπαιρνε από πίσω με τη μοτοσικλέτα του και κάποια στιγμή σε ένα φανάρι προσπάθησε να την βγάλει με το ζόρι από τη θέση του οδηγού. Η νεαρή έφυγε και πήγε σε μια φίλη της, αλλά μόλις πάρκαρε, ο δράστης που συνέχιζε να την παρακολουθεί, τη χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο και της έσπασε τα γυαλιά που φορούσε. Για το περιστατικό αυτό σχηματίσθηκε το 2002 δικογραφία εις βάρος του, όμως δεν γνωρίζουμε αν η υπόθεση εκδικάσθηκε ή αν η μηνύτρια απέσυρε την μήνυση.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο δράστης δεν είχε κανένα ελαφρυντικό, όπως π.χ. ότι περνούσε από κάποια μεγάλη προσωπική κρίση. Είχε μια πολύ καλή δουλειά και ήταν δραστήριος και νέος. Εντούτοις ήταν βίαιος. Όπως πληροφορήθηκε το SLpress από το kavalanews και τον συνάδελφο κ. Τάσο Αποστολίδη, ο δράστης είχε μέχρι πρόσφατα πολύ καλή δουλειά. Ο δολοφόνος δούλευε συγκεκριμένα στην Novartis ως ιατρικός επισκέπτης και δυσκολίες αντιμετώπισε μόνον κατά την πανδημία, όταν απολύθηκε λόγω γενικών περικοπών.

Μέσα στην πανδημία προσπάθησε να ασχοληθεί με μεσιτικά και άλλες δουλειές, αλλά το τελευταίο διάστημα απλά βοηθούσε την γυναίκα του στο φαρμακείο. Ίσως αυτό μέσα στην καραντίνα της πανδημίας να όξυνε περισσότερο τις σχέσεις του. Ομως όπως φαίνεται και από τη συμπεριφορά που είχε νεότερος προς άλλες γυναίκες, η βιαιότητα δεν ήταν κάτι καινούργιο στην προσωπική του ζωή.

Προφυλάκιση στο συζυγοκτόνο 

Σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος «ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας του και από τα παιδιά του». Την κηδεμονία των παιδιών, ηλικίας 10 και 6 ετών, θα αναλάβει ο θείος τους και αδελφός της δολοφονηθείσας γυναίκας, ο οποίος ζει στο Λος Άντζελες. Ήρθε ήδη από τις ΗΠΑ πάντως και υπέβαλε αίτημα για να αναλάβει την επιμέλεια των δύο ανιψιών του.

Ο λόγος δεν είναι μόνον ότι έμειναν ορφανά από μητέρα και ο πατέρας θα πάει φυλακή, αλλά κυρίως επειδή στις ΗΠΑ θα ζήσουν μακριά από ένα περιβάλλον που θα τους μάθει με σκληρό τρόπο και θα τους το θυμίζει διαρκώς, ότι ο δολοφόνος της μητέρας τους, ήταν ο ίδιος ο πατέρας τους. Η απολογία του δράστη κράτησε τέσσερις ώρες, καθώς επέμεινε ότι δεν ειχε προμελετήσει το έγκλημα και ότι όλα έγιναν “επειδή θόλωσε”.

Όπως δείχνουν και οι κάμερες του φαρμακείου, πήγε στο κατάστημα μαζί με την σύζυγό τους στις 4μ.μ. –δηλαδή μιάμιση ώρα προτού ανοίξει το φαρμακείο– και άρχισαν να λογομαχούν. Λίγο αργότερα η γυναίκα μπαίνει στο κουζινάκι, κι εκείνος την ακολουθεί. Στην επόμενη εικόνα, στις 5μ.μ. πλέον, ο δράστης βγαίνει από το κουζινάκι και την μεταφέρει σε ένα ράντζο νεκρή. Μένει με τις ώρες ακίνητος να την κοιτάζει και προφανώς να προσπαθεί να σκεφτεί τι να κάνει.

Για να κερδίσει χρόνο στέλνει μήνυμα στην βοηθό φαρμακοποιό ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς», ως Άιντα, δηλαδή από το κινητό της γυναίκας του. Προχωρεί σε αυτή την κίνηση επειδή κανονικά το φαρμακείο έπρεπε να είχε ήδη ανοίξει και όμως παραμένει με κατεβασμένα τα ρολά. Κάθεται και κοιτά τη νεκρή επί ώρες και γύρω στις 8 το βράδυ παίρνει ένα μαχαίρι και αυτοτραυματίζεται επιπόλαια στα χέρια και στο λαιμό. Τελικά παίρνει τηλέφωνο την Αστυνομία τα χαράματα και ομολογεί. όμως ήδη οι γονείς της γυναίκας του είχαν ανησυχήσει που τα παιδιά ήταν μόνα και η κόρη τους δεν είχε φανεί. Κατά συνέπεια είχαν κινητοποιηθεί κι αυτοί.

Η δικηγόρος του υποστηρίζει ότι πρόκειται «για κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας από ερωτικό πάθος. Δηλαδή, ανθρωποκτονία εν βρασμό ψυχής. Προέβη σε σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του και στα δύο χέρια αλλά και στο λαιμό. Έχει ομολογήσει την πράξη του αλλά μιλάμε για μία πράξη στην οποία δεν υπάρχει ούτε ίχνος προμελέτης».

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς αλλά και στην ανακρίτρια τα εξής μεταξύ άλλων: «Η γυναίκα μου ζήτησε διαζύγιο. Προσπάθησα να της αλλάξω γνώμη, αλλά ήταν αμετάπειστη. Την τελευταία ημέρα, την ημέρα της δολοφονίας, φοβήθηκα ότι θα μου έπαιρνε τα παιδιά και θα έφευγε από το σπίτι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι