ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέα επεισόδια από Ρομά – Στις φλόγες λεωφορείο και επιχείρηση ελαστικών (video)

Νέα επεισόδια από Ρομά – Πυρπόλησαν λεωφορείο στο Μενίδι (upd)

Νέα επεισόδια μαίνονται και στο Μενίδι, καθώς ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο. Στο σημείο σπεύδουν η Πυροσβεστική, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το αστικό λεωφορείο έχει τυλιχθεί στις φλόγες στη Λεωφόρο Φυλής και στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά.

Το βράδυ της Τετάρτης, δε, στην περιοχή του Ασπρόπυργου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε διάρρηξη και εμπρησμός σε κατάστημα με ελαστικά. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Επεισόδια προκαλούν ομάδες Ρομά, και στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη, όπου έχουν βάλει φωτιές στην περιοχή κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Μάλιστα λόγω του καπνού έχει διακοπεί η κίνηση των συρμών στον Ασπρόπυργο.

Με ανακοίνωσή της η Hellenic Train αναφέρει τα εξής: «Εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού». Στο Ζεφύρι υπάρχουν επίσης εστίες φωτιάς στον Σκλαβενίτη, ενώ και εκεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης σε πολλά σημεία του είναι μη προσβάσιμος. Παράλληλα, πολλές γραμμές λεωφορείων έχουν ήδη αλλάξει την πορεία τους.

Νέα επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα και στη Χαλκηδόνα, με Ρομά να έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, η οποία έχει κλείσει. Ειδικότερα, ομάδα περίπου 20 ατόμων έκλεισαν το δρόμο, καίνε λάστιχα και πετάνε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12). Αυτή την ώρα κλειστή είναι η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τη Χαλκηδόνα προς Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με το grtimes.

Tα επεισόδια προκάλεσαν και νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι θέλει “επανάληψη” των Δεκεμβριανών του 2008 και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιτείνει πως προστατεύει “ακροδεξιούς θυλάκους” στην Αστυνομία.

Ολονύχτια επεισόδια

Την ίδια στιγμή, σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι περιοχές έξω από καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, καθώς σημειώθηκαν ολονύχτιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Η κατάσταση ξέφυγε καθώς εκτός από τις μολότοφ και τις πέτρες που εκτοξεύτηκαν “βγήκαν” και καραμπίνες που “έριξαν” κατά των αστυνομικών, οι οποίοι όμως δεν ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από τις επιθέσεις και στις σφοδρές συγκρούσεις με Ρομά στην Αυλίζα στο Μενίδι, στο Ζεφύρι και στην Περιφερειακή Αιγάλεω τραυματίστηκαν, σύμφωνα την ΕΛΑΣ, συνολικά 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τέσσερις από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας και έξη  από βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ευτυχώς όλοι ελαφρά. Στα σημεία των συγκρούσεων με τους Ρομά έγιναν 7 συλλήψεις.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μόρνου στην περιοχή Αύλιζα, άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Νωρίτερα Ρομά είχαν κλείσει την περιφερειακή Αιγάλεω, η οποία παραμένει κλειστή, ενώ για αρκετές ώρες έμεινε κλειστή και η λεωφόρος Φυλής με ομάδες Ρομά που έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Από νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή επικρατούσε αναβρασμός καθώς ομάδες νεαρών Ρομά είχαν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως πρόεδροι Ομοσπονδιών Ρομά έκαναν έκκληση για ηρεμία, ζητώντας από τους ομόφυλους τους να σταματήσουν τα επεισόδια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι