ΣΧΟΛΙΟ

Mad Clip: Ο μουσικός που “πουλούσε την αλητεία του”

Mad Clip: Ο μουσικός που "πουλούσε την αλητεία του", Γιώργος Λυκοκάπης

Το όνομα του Mad Clip, κατά κόσμον Πίτερ Αναστασόπουλου, του μουσικού που σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, ήταν ελάχιστα, έως καθόλου γνωστό, στους μεσήλικες και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την “πιτσιρικαρία”, στην οποία τα σουξέ του έκαναν πραγματικά θραύση.

Τραγούδια του, όπως το “Θέλω κότερα” ή το “Dealer” της ονομαζόμενης trap μουσικής σκηνής, μετρούσαν εκατομμύρια views στο youtube, ενώ ήταν σημείο αναφοράς στην νυχτερινή διασκέδαση των νεαρών ηλικιών. Η trap μουσική πήρε το όνομα της από τις πιάτσες των εμπόρων ναρκωτικών στις ΗΠΑ και στην χώρα μας ήρθε στο προσκήνιο με την σαρωτική επιτυχία που είχε σημειώσει το “Mama” του Sin Boy.

O Mad Clip, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης, ήταν ο πιο εμβληματικός εκπρόσωπος του, σίγουρα αμφιλεγόμενου αυτού μουσικού είδους, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σχετίζεται με την πιο “πολιτικοποιημένη” ραπ. Στον αντίποδα, οι στίχοι των trap τραγουδιών είναι προσβλητικοί, σεξιστικοί και στην κυριολεκτικά φτάνουν να υμνούν εγκληματικές συμπεριφορές, όπως την βία των συμμοριών και το εμπόριο ναρκωτικών.

Αμφιλεγόμενη μουσική

«Μια ζωή ήμουνα dealer, είχα γούστα ακριβά… μιξάρω την κόκα με σόδα βγάζω έσοδα… θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα, γούστα ακριβά έχω» λένε οι στίχοι ενός από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Mad Clip. Σίγουρα η συγκεκριμένη μουσική κουλτούρα, που θεωρεί τις γυναίκες «ξεκ…λα» και προβάλει ένα επιδεικτικό lifestyle, την “ζωάρα” που κατακτιέται “πασάροντας κόκα”, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι τοξική.

Ο ίδιος ο Mad Clip, που δήλωνε πως ήθελε να «πουλήσει την αλητεία του», στην πραγματικότητα ποτέ δεν πίστευε πως η trap μουσική θα εκτόπιζε τα μπουζούκια από την νυχτερινή διασκέδαση, κάτι που τελικώς (όσο και αν την θεωρούμε αντιαισθητική και προσβλητική), πρέπει να ομολογήσουμε πως τα κατάφερε, σε σημαντικό βαθμό.

Πάντα λάνσαρε αυτήν την “αλητεία”, όπως όταν καμάρωνε για την πρόσφατη σύλληψη του για υπερβολική ταχύτητα, δηλώνοντας πως είναι «γκαζάκιας» και απαξίωνε τις αντιδράσεις για την επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά του, με την φράση «στα αρ…δια μου». Τελικώς αυτή η “αλητεία” έμελλε να του στερήσει την ζωή, σε ηλικία 34 μόλις ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι