ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μάνα-τέρας βίαζε τις δύο κόρες της – Επιδημία σεξουαλικής κακοποίησης

Μάνα-τέρας βίαζε τις δύο κόρες της – Επιδημία σεξουαλικής κακοποίησης

Δύο αδερφές στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν ένα απίστευτο σκηνικό φρίκης που βίωναν από την ίδια τους τη μητέρα. Οι δύο κοπέλες 20 και 15 ετών κατήγγειλαν ότι η μητέρα τους τις βίαζε. Η 15χρονη μάλιστα κόρη ανέφερε ότι την βίαζε και ο σύντροφος της μητέρας τους, ενώ η 20χρονη κατήγγειλε ότι η μητέρα της την εξέδιδε. Οι καταθέσεις των κοριτσιών πραγματικά σοκάρουν.

«Υπήρχαν βράδια που δεν αντιδρούσα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ όσο με κακοποιούσαν. Δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω άλλο έτσι. Όταν της έλεγα ότι το σώμα μου μου ανήκει και δεν θέλω να μου κάνει αυτά τα πράγματα, εκείνη έλεγε ότι της ανήκω και ότι θα κάνω αυτό που θέλει. Την κλώτσαγα, την έσπρωχνα, την παρακαλούσα να σταματήσει, αλλά εκείνη συνέχιζε» αναφέρει η 20χρονη κόρη.

Η 15χρονη αδερφή της σχεδόν κλαίγοντας είπε «Η μαμά μου και ο σύντροφός της με έβαλαν στο δωμάτιο και με έβαλαν να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Τότε αυτός έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου. Κοίταξα τη μητέρα μου, της έδειξα πόσο με ενοχλεί, εκείνη μου είπε να κάτσω. Της φώναζα να με βοηθήσει, κι εκείνη απλά έφυγε». 

Η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες έπιασε επ’ αυτοφώρω τη μάνα τους να κακοποιεί και τη μικρότερη αδερφή της. «Η μαμά μου με προωθούσε σε άντρες και έβγαζε λεφτά από αυτό. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της ως μάνα. Μάλιστα, μια μέρα, μπήκα στο δωμάτιο και είδα την μητέρα μου να χαϊδεύει την αδελφή μου. Εκεί τρελάθηκα. Άρχισα να ουρλιάζω».

Καταγγελίες και άλλες υποθέσεις

Το μικρότερο ηλικιακά εκ των δύο κοριτσιών καταγγέλλει και το βιασμό του από έναν 17χρονο. «Πήδηξε πάνω μου και άρχισε να με φιλάει, μου έβγαλε το παντελόνι, τα εσώρουχα, με χτυπούσε. Προσπαθούσα να βρω την κατάλληλη στιγμή να του ξεφύγω, αλλά εκείνος με άρπαζε, με χτυπούσε και συνέχιζε» είπε επ’ αυτού η 15χρονη. Η ανήλικη κοπέλα μάλιστα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γεγονός που ήταν καταλυτικό και στην απόφαση της 20χρονης αδερφής της να δημοσιοποιήσουν τα όσα τους είχαν συμβεί.

«Κάθε μέρα που περνάει γι’ αυτά τα παιδιά είναι μία ακόμα ημέρα κόλασης. Αυτά που έχουν ζήσει είναι πρωτοφανή» δήλωσε ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών, κύριος Στυλιανός Θανασάρας. Η υπόθεση των δύο αδερφών έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και η επιμέλεια της 15χρονης έχει ανατεθεί προσωρινά σε μία θεία των κοριτσιών. Ο δικηγόρος τους δήλωσε ότι οι ενδείξεις που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει η αστυνομία συνηγορούν στο να είναι αληθή τα όσα έχουν καταγγείλει οι δύο κοπέλες.

Αυτή η υπόθεση δεν είναι η μόνη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Ιούλιο η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την υπόθεση της 19χρονης κοπέλας η οποία βιάζονταν από τον ίδιο της τον πατέρα και μετά την εξέδιδε και την κακοποιούσε ο αστυνομικός σύντροφος της. Τον ίδιο μήνα έγινε γνωστή και η υπόθεση του ιερέα στο Αγρίνιο που φέρεται να βίασε δύο ανήλικες αδερφές, 13 και οκτώ ετών αντιστοίχως, με την συναίνεση της μητέρας τους.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν σοκαριστικές εκφάνσεις της ανθρώπινης διαστροφής και των ποικίλων μορφών που δύναται να πάρει η σεξουαλική βία και κακοποίηση. Περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών από τον ίδιο τους τον πατέρα ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης από την μητέρα τους έχουν απασχολήσει ξανά το αστυνομικό δελτίο, αλλά είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, με μία μητέρα να βιάζει η ίδια τα παιδιά της, από κοινού με τους εραστές της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι