ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με “κάρφωσε” με το μαχαίρι-Καταθέσεις σοκ για τον Άλκη

Η αναίτια σφαγή του 19χρονου – Καλωσήρθατε στην ζούγκλα, Γιώργος Λυκοκάπης

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των δύο φίλων του 19χρονου Άλκη, οι οποίοι επίσης χρειάσθηκαν νοσηλεία για τα τραύματά τους από την επίθεση. Σε αυτές αναφέρονται σε δύο άτομα με μαχαίρι και σε ένα με δρεπάνι, καθώς και τουλάχιστον σε ένα με ρόπαλο.

Τις καταθέσεις δημοσιεύει αυτούσιες το protothema.gr και μερικά αποσπάσματά τους έχουν ως εξής: «Γύρω στις επτάμισι με οκτώ πήγα στην περιοχή Χαριλάου για να συναντηθώ με τους φίλους μου. Εκεί βρήκα τον Δημήτρη με τον οποίο κάνουμε παρέα, τον αδερφό του Σπύρο, τον Άλκη και ένα παιδί ακόμα που δε θυμάμαι το όνομα του. Αυτούς τους συνάντησα στο πάρκο του “Άρη” και μετά περάσαμε μια βόλτα από το σύνδεσμο του “Άρη”. Μετά ξαναπήγαμε στο πάρκο του “Άρη” όπου κάτσαμε  αρκετή ώρα και γύρω στις 11:40 είπαμε να περπατήσουμε όλοι μαζί με την υπόλοιπη παρέα. Εγώ και ο Άλκης πήραμε ένα ενεργειακό ποτό για να το πιούμε από μισό. Βρήκαμε κάτι σκαλάκια και καθίσαμε.

»Περίπου μισή με μία ώρα μετά είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας, τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε “τι ομάδα είστε;”. Ταυτόχρονα από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Απ’ ό,τι θυμάμαι εγώ απάντησα ότι “είμαστε Άρης” και την ίδια στιγμή άρχισαν να μας χτυπάνε. Κάποιος είχε στα χέρια του ένα μαχαίρι.

»Από την τετράδα που ήρθε κατά πάνω μας από την άλλη πλευρά θυμάμαι ότι ο ένας κρατούσε ένα δρεπάνι στα χέρια του, μήκους περίπου 30 – 40 εκατοστών, ενώ ένας ακόμη κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι. Εγώ εκείνη τη στιγμή έπιασα αμέσως το κράνος μου (σ.σ. ο μάρτυρας είχε δίκυκλο) και το έβαλα μπροστά στο στήθος μου για να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι ανέβηκε τα σκαλιά και ήρθε προς το μέρος μου και εγώ τον χτύπησα με το κράνος μία φορά στο κεφάλι. Όρμησε πάνω μου και το κράνος μου έφυγε από τα χέρια. Με κάρφωσε τρεις φορές στα πόδια ενώ ένας άλλος μου έδινε μπουνιές στο κεφάλι.

«Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω»

»Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει “Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσέ και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη κι αυτή έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του και προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. 

»Είχα γεμίσει και εγώ αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη. Πήρα το κινητό μου και κάλεσα τον πατέρα μου και του είπα να έρθει κατευθείαν γιατί έγινε κάτι σοβαρό και δεν είναι καλά ούτε ο Άλκης, ούτε εγώ. Λίγο αργότερα ήρθε και η αστυνομία. Η επίθεση κράτησε 3 λεπτά περίπου. Είδα συνολικά επτά με οκτώ άτομα. Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες και λαιμουδιές (σ,σ. περιλαίμια αναβατών που καλύπτουν σαν μάσκα μέχρι και τη μύτη) ή και σκούφους. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω κανέναν. Πάντως φαινόταν όλοι τους αρκετά γυμνασμένοι και εμπειροι σε φασαρίες, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε μπλεχτεί ποτέ σε καυγά. Εμείς δεν είμαστε οργανωμένοι, Ούτε έχουμε μπλέξει ποτέ σε φασαρίες».

Ο δεύτερος τραυματίας

Ο άλλος τραυματίας αναφέρει τα ίδια για το πώς κατέληξαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διαπράχθηκε ο φόνος και συνεχίζει: «Καθόμασταν στα σκαλάκια και συζητούσαμε για διάφορα θέματα, κυρίως για την εξεταστική μας. Γύρω στις 12:30 όπως υπολογίζω ξαφνικά μια ομάδα 10 με 15 άτομα έρχεται κατά πάνω μας. Ο πρώτος κρατούσε στα χέρια του δρεπάνι. Η λαβή του θυμάμαι ότι ήταν μαύρη, ο κορμός του μεταλλικός κόκκινου χρώματος και ήταν μήκους περίπου 30 εκατοστών. Από πίσω του είδα ένα άλλον που κρατούσε μαχαίρι περίπου 15 εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους περίπου 50 εκατοστών.

»Ο πρώτος, αυτός με το δρεπάνι μας ρώτησε “τι ομάδα είστε;” Εγώ κοκάλωσα όπως και οι φίλοι μου και δεν απαντήσαμε τίποτα. Αμέσως μετά όρμησαν όλοι μαζί πάνω μας. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε για να φύγουμε. Κάποιοι τα καταφέραμε, αλλά κάποιοι δεν πρόλαβαν. Εγώ έτρεξα προς την αντίθετη κατεύθυνση και όταν γύρισα την πλάτη μου, ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Έτρεξα προς την διπλανή οικοδομή όπου είχε ένα κάγκελο πυλωτής. Πήδηξα πάνω απ αυτό και μπήκα στην πυλωτή.

»Εκείνη την ώρα είδα περίπου έξι με επτά άτομα στα σκαλάκια να χτυπούν τον Άγγελο και τον Άλκη. Τέσσερα χτυπούσαν όλα μαζί τον Άλκη και δύο τον Άγγελο. Νομίζω ότι ανάμεσα στους τέσσερις που χτυπούσαν τον Άλκη, είδα και αυτόν με το δρεπάνι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μετά τρία με τέσσερα άτομα από την ομάδα αυτή πήγαν προς την Πλαστήρα, σε δύο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει ακριβώς πάνω στη διασταύρωση.

»Κάποιοι από αυτούς φωνάζανε “άντε, πάμε, πάμε”. Δευτερόλεπτα μετά μπήκαν τρία με τέσσερα άτομα στα αυτοκίνητα και έφυγαν. Τότε κατάλαβα ότι είχα αίματα στον αριστερό γλουτό και πιστεύω ότι ήταν από το δρεπάνι και όχι ροπαλιά όπως είχα νομίσει αρχικά. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Άλκης σκοτώθηκε. Μετά στο νοσοκομείο έμαθα ότι είχανε μαχαιρώσει και τον Άγγελο.

«Θυμάμαι μόνον τον έναν»

»Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός, αυτού που προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι αν και φορούσε λαιμουδιέρα. Ήταν περίπου 21 ετών, ύψος περίπου 1,75 – 1,80 cm και είχε λίγο παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μακρύτερα στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. Αυτός ήταν ο μόνος που δε φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και γι’ αυτό μπόρεσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του.

Ερώτηση: «Αναγνωρίζεις τον εικονιζόμενο στη φωτογραφία;» (Του δείχνουν τον  Αλβανό που είχε συλληφθεί). Απόκριση: «Μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι, του μοιάζει σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζει και ο σωματότυπός του. Εάν το δω από κοντά και ακούσω τη φωνή του πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να τον αναγνωρίσω ανεπιφύλακτα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι