ΣΧΟΛΙΟ

Μέχρι και ο Πορτοσάλτε τους κράζει για το AstraZeneca

Μέχρι και ο Πορτοσάλτε τους κράζει για το AstraZeneca

Πριν “αλέκτωρ λαλήσει τρεις” ο Άρης Πορτοσάλτε έφτασε τελικώς να δικαιώσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (απαπαπαπα!) για την επίμαχη δήλωση του περί “ξεστοκαρίσματος” του εμβολίου της AstraZeneca, όταν το σκεύασμα είχε ανοίξει για την ηλιακή ομάδα των 30-39 ετών, πριν τελικώς κλείσει οριστικά και άδοξα!

Μόλις έναν μήνα πριν ο κ. Πορτοσάλτε “μάλωνε” on air μέχρι και τον Μακρόν (γνωστό “λαϊκιστή” πολιτικό) για την δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι «άλλα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά από το AstraZeneca», μονολογώντας: «αυτά τα AstraZeneca που έχουμε πάρει εμείς, θα τα πετάξουμε»; Που να ξέρε ο έρμος ότι η κυβέρνηση θα έφτανε να τα “ξεστοκάρει” στα Τίρανα και στα Σκόπια!

Όταν έφτασε κοτζάμ Πορτοσάλτε να δικαιώσει τον Τσίπρα, καταλαβαίνουμε το μπάχαλο με τους χειρισμούς για το επίμαχο σκεύασμα, οι οποίοι περισσότερο παραπέμπουν… στον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού! Παραφράζοντας την πιο viral (πριν ακόμα μάθουμε τι ακριβώς είναι) φιγούρα του ελληνικού internet: «Στην αρχή είπαμε ότι όλοι μπορούν να κάνουν AstraZeneca, μετά να το πάρουν οι κάτω από 60, έπειτα να μην το κάνουν οι κάτω από 60, μετά με την δεύτερη δόση κανονικά, αλλά μπορεί και να την αλλάξουν και με SMS… Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο»!

Γιατί προφανώς και δεν ήταν “ψεκασμένη” η επιστημονική κοινότητα του Καναδά, όταν χαρακτήριζε, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, το επίμαχο σκεύασμα σαν «εμβόλιο roller coaster», ή η γερμανική κυβέρνηση που αποφάσιζε τον περιορισμό στην χρήση του για τα άτομα κάτω των 60 ετών και την ίδια στιγμή η Ελλάδα (σαν να μην συμβαίνει τίποτα) το διέθετε στην ηλιακή πλατφόρμα των 30-39 ετών, γιατί (όπως θα έλεγε και ο Άρης) «τι θα τα κάνουμε, θα τα πετάξουμε»; Και ο όρος ξεστοκάρισμα, μάλλον επιεικής ακούγεται. Για κανονικό τζογάρισμα με την δημόσια υγεία πρόκειται!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι