ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μοιραίοι έρωτες καταδίκων σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Μοιραίοι έρωτες καταδίκων σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Ο έρωτας μιας 56χρονης γυναίκας δεσμοφύλακα προς έναν 38χρονο κρατούμενο τον οποίο βοήθησε να αποδράσει, είχε τελικά δραματικό τέλος για την ίδια. Η γυναίκα σκοτώθηκε χθες με μια σφαίρα στο κεφάλι και η Αστυνομία της Ιντιάνα αρνείται ότι την πυροβόλησαν αστυνομικοί, παρότι η γυναίκα σκοτώθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η δεσμοφύλακας είτε αυτοκτόνησε είτε την πυροβόλησε ο δραπέτης για άγνωστους λόγους. Ο σερίφης της κομητείας θεωρεί πιθανότερη την εκδοχή της αυτοκτονίας. Όμως τραγικό τέλος είχε και ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Ελλάδα το Μάιο του 2002. Μοιραίοι έρωτες με πρωταγωνιστές καταδίκους.

Για τη σύλληψη του ζευγαριού των Αμερικανών είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Ο δραπέτης Κέισι Γουάιτ,  καταδικασμένος για απειλή, οπλοχρησία, κλοπές και ληστεία, αλλά και υπόδικος για φόνο μιας 59χρονης, είναι ψυχασθενής και θεωρητικά βρισκόταν υπό φαρμακευτική θεραπεία. Κρατείτο στις φυλακές της Αλαμπάμα, όπου εργαζόταν ως σωφρονιστική υπάλληλος η Βίκι Γουάιτ – πρόκειται για συνωνυμία και δεν ήταν παντρεμένοι ή συγγενείς. Στις 29 Απριλίου η Γουάιτ πήρε τον κρατούμενο (όπως φαίνεται και στο 45” στο κατωτέρω βίντεο) δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει μεταγωγή για να εξετασθεί ο κατάδικος από ψυχίατρο. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τους είδαν, μέχρι και χτες που εντοπίστηκαν.

Η 56χρονη ήταν μια υποδειγματική υπάλληλος μέχρι τότε, όπως λένε όλοι. Είχε παντρευτεί το 1990 και είχε χωρίσει τρία χρόνια αργότερα. Μετά το διαζύγιο πήγε στην Ιντιάνα, όπου αγόρασε και ένα κτήμα για να είναι κοντά στους γονείς της. Την περιγράφουν όλοι ως ήσυχο και συμπονετικό άτομο που δεν έδινε δικαιώματα, αλλά και ως εσωστρεφή που δεν μιλούσε συχνά για την προσωπική της ζωή. Η μητέρα της αλλά και η πρώην πεθερά της, που είχαν δώσει συνεντεύξεις πριν από την μοιραία κατάληξη, δήλωναν έκπληκτες από την τροπή που πήραν τα πράγματα. Ο πρώην σύζυγος της Γουάιτ πέθανε –μάλλον από παθολογικά αίτια– πριν από πέντε χρόνια.

Η δεσμοφύλακας όπως φαίνεται δεν είχε εκμυστηρευθεί σε κανέναν την μάλλον πλατωνική σχέση της με τον κατάδικο και τεκμαίρεται ότι τον είχε ερωτευθεί το 2020. Πριν από 3 μήνες πούλησε το αγρόκτημά της προς 95.000 δολάρια, προφανώς για να έχει μετρητά μετά την απόδραση του αγαπημένου της. Στους συναδέλφους της έλεγε ότι «μετά από 20 χρόνια στη δουλειά, λέω να αποσυρθώ σε ένα παραλιακό, όμορφο μέρος να χαλαρώσω». Τους είχε κάνει πάντως εντύπωση ότι το πούλησε τόσο φτηνά, σαν να ήθελε να το ξεφορτωθεί. Κανείς  δεν υποψιάσθηκε την αλήθεια.

Όταν το ζευγάρι εξαφανίσθηκε, ο μεν Γουάιτ επικηρύχτηκε προς 15.000 δολάρια, η δε Γουάιτ προς 10.000. Επειδή μάλιστα ο κατάδικος είχε ύψος 2,20 μ. ήταν όλοι βέβαιοι ότι θα συλλαμβανόταν γρήγορα, καθώς ένας άνδρας με τέτοιες διαστάσεις είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος. Δέκα ημέρες μετά την απόδραση η Αστυνομία έλαβε χθες την πληροφορία ότι η Γουάιτ εθεάθη να βγαίνει από ξενοδοχείο με καστανή περούκα και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο όπου καθόταν ένας εύσωμος άνδρας και να απομακρύνονται προς τα δυτικά.

Κινητοποιήθηκαν περιπολικά που τους καταδίωξαν και η Cadillac του ζευγαριού εξετράπη και ανετράπη. Οδηγούσε, σύμφωνα με το CNN, ο Κέισι Γουάιτ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν και έβγαλαν τον δραπέτη από το όχημα με ελαφρείς τραυματισμούς, ωστόσο η Γουάιτ ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι από σφαίρα –υπέκυψε μία ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Ο Κέισι Γουάιτ σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς την ώρα που τον έβγαζαν από το ανατραπέν όχημα: «Βοηθήστε τη γυναίκα, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, δεν το έκανα εγώ».

Inmate Casey White, 38, and Alabama corrections officer Vicky White, 56, may have had a romantic relationship.

Ο σερίφης Ντέιν Γουέντινγκ είπε χθες στο CNN πως το ζευγάρι βρισκόταν στην κωμόπολη Έβανσβιλ από τις 3 Μαΐου. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ήταν εδώ τόσες μέρες, αλλά είμαστε τυχεροί που τους εντοπίσαμε έστω και σήμερα». Ο σερίφης ανακοίνωσε ότι ο 38χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές της Αλαμπάμα καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο. Η 56χρονη αν είχε ζήσει, θα αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της διευκόλυνσης σε  απόδραση κρατουμένου και της πλαστογραφίας (για τις πλαστές ταυτότητες που είχε βγάλει).

Έρωτες καταδίκων

Πάντως και στην Ελλάδα έχουμε ένα τραγικό περιστατικό με έρωτα εργαζόμενου προς κρατούμενο, όπως της ψυχολόγου που ερωτεύθηκε το 1999 έναν επαγγελματία εκτελεστή. Εκείνη ήταν τότε 45 ετών, παντρεμένη ή εν διαστάσει με δύο παιδιά στην εφηβεία. Εκείνος ήταν 31 ετών. Ο Πίτερ Σέντομ, με καταγωγή από την Βενεζουέλα, αλλά με αμερικανική υπηκοότητα, είχε καταδικασθεί για πάνω από έξι εκτελέσεις με θύματα ανθρώπους της νύχτας αλλά και για το φόνο ενός αθώου που τον είχε περάσει ο δράστης, όπως ομολόγησε, για άλλον επιχειρηματία.

Ο Σέντομ, προκειμένου να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου αντιμετώπιζε την θανατική ποινή, ομολόγησε και την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας που τον είχε ερωτευθεί στην Αθήνα. Η 20χρονη σχετίσθηκε μαζί του το 1990 χωρίς να υποψιάζεται το βαρύ παρελθόν του και τη “συνεργασία” του με την τότε διαβόητη “μαφία Γρηγοράκου”. Όταν η κοπέλα βρήκε στο πατάρι του σπιτιού της ναρκωτικά κατάλαβε το “επάγγελμά” του και θέλησε να χωρίσουν. Την σκότωσε με 16 μαχαιριές. Αν και είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς μπορεί τέτοιοι εγκληματίες να συγκινήσουν ερωτικά μία φυσιολογική γυναίκα, τον αγάπησε και η ψυχολόγος που τον παρακολουθούσε στις φυλακές.

Και... νεκρός ακόμη ο Πίτερ Σέντομ δικαζόταν σήμερα στο Κακουργιοδικείο !

Στις 29 Μαΐου του 2002 η ψυχολόγος πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού όπως κάθε εβδομάδα. Είπε στους φύλακες στην είσοδο ότι περίμενε έναν συνάδελφό της για να εξετάσουν κρατουμένους. Λίγο αργότερα άλλος φύλακας έφερε προς εξέταση στο γραφείο της τον Πίτερ Σέντομ. Εκείνη του έδωσε γυαλιά μυωπίας, παπούτσια, κοστούμι, περούκα, πλαστή ταυτότητα και λευκή φόρμα ιατρού. Πέρασαν από όλους τους ελέγχους ως δύο επιστήμονες, εκείνη ψυχολόγος και ο δραπέτης ως ψυχίατρος. Αποχώρησαν από τις φυλακές ανενόχλητοι και το έσκασαν καταφεύγοντας στη Λατινική Αμερική.

Δύο χρόνια αργότερα η ψυχολόγος έστειλε μια απολογητική επιστολή στα παιδιά της και δύο χρόνια μετά, το 2006, βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Κολομβία, πιθανόν μετά από χρήση ναρκωτικών. Αλλά και ο Σέντομ βρέθηκε νεκρός το 2008 σε άλλο ξενοδοχείο, πάλι μετά από χρήση ναρκωτικών, στη Βενεζουέλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι