ΑΠΟΨΗ

Μόνη δημοκρατική λύση το ενισχυμένο νομικά σύμφωνο συμβίωσης

Μόνη δημοκρατική λύση το ενισχυμένο νομικά σύμφωνο συμβίωσης, Θεόδωρος Στάθης

Στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ότι θα νομοθετήσει για αυτά, με βάση την, δήθεν, δημοκρατική αρχή της ισότητας, να έχουν και αυτά τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Να μπορούν, δηλαδή, αυτά να συνάπτουν πολιτικό γάμο, όπως αυτόν που συνάπτουν τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Κατ’ αρχάς ο πρωθυπουργός επικαλείται τη δημοκρατία για να ικανοποιήσει τη δημοκρατική αρχή της ισότητας, αγνοώντας την αρχή της δημοκρατίας, ότι οι αποφάσεις εγκρίνονται με βάση την πλειοψηφία και εδώ έχουμε την πλειονότητα των πολιτών που αντιτίθεται στην πρότασή του. Διαθέτει, προς ώρας, μόνον την πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι, με βάση τις δηλώσεις τους, δείχνουν να βρίσκονται σε σύγχυση ή ότι δέχονται εντολές. Μάλιστα, κάποιοι επικαλούνται και τας Ευρώπας για να γίνουν πιο πειστικοί! Η επίκληση, δε, ορισμένων ότι κωλύονται συνειδησιακά και δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, δεν φτάνει εάν δεν αναφερθούν στις αιτίες που προκαλούν το συνειδησιακό πρόβλημα.

Για, δε, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν έχουν ίσα δικαιώματα» και ρώτησε «εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών με το να μην ρυθμίσουμε το ζήτημα των παιδιών, τα λίγα αυτά παιδιά»; Θεωρώ πως είναι πιο επείγον να ασχοληθεί με τις χιλιάδες των παιδιών που δεν έχουν ίσα δικαιώματα και δεν έχουν καν φωνή να τα απαιτήσουν. Να ασχοληθεί με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, με τα οποία θα προετοιμάσει τις αυριανές μητέρες και πατεράδες, έτσι ώστε να είναι σε θέση οι φυσικοί γονείς να προστατεύσουν τα δικαιώματα των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο. Να ασχοληθεί και να φροντίσει να παράσχει την υποστήριξη της μητέρας με κατάλληλα προγράμματα και μισθό και όχι με νομοθετήσεις που θα προσθέσουν και άλλα αδικημένα παιδιά στις χιλιάδες, μάλλον εκατομμύρια, που υπάρχουν ανάμεσά μας.

Χιλιάδες είναι τα καθημερινά παραδείγματα της αποτυχίας του καθεστώτος το οποίο υπηρετείται, όχι χωρίς ίδιον όφελος, από όλα τα κόμματα. Όφελος που τελικά τους οδηγεί, με την τεράστια αγορά που δημιουργεί για επενδύσεις σε ΜΜΕ, στην πλήρη εξάρτηση τους από το μεγάλο κεφάλαιο. Να είναι δε βέβαιος ο πρωθυπουργός ότι, το πρώτο βήμα που τώρα επιθυμεί να κάνει με το πολιτικό γάμο, θα φέρει το δεύτερο με την τεκνοθεσία στη βάση της αρχής των ίσων δικαιωμάτων που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα παντρεμένα ζευγάρια.

Ενισχυμένο νομικά σύμφωνο συμβίωσης

Τώρα να πούμε λίγα και για τη δημοκρατία η οποία δυσφημίζεται καθημερινώς από όλα τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, τα οποία, ενώ στην πράξη αποτελούν ολιγαρχικά και επομένως αυταρχικά μορφώματα, ενεργούν και ομιλούν εν ονόματί της. Η πραγματική δημοκρατία ορίζεται δια των πανανθρώπινων αξιωματικών αρχών. Αυτές αφορούν σε όλους τους πολίτες. Σε αυτή τη δημοκρατία εμφανίζονται κατά καιρούς αιτήματα αναγνώρισης δικαιωμάτων, καθώς και απαιτήσεις, από ομάδες πολιτών. Αυτά/αυτές, εφόσον δεν αναιρούν ή δεν προσβάλουν τις αξιωματικές πανανθρώπινες αρχές της, ικανοποιούνται.

Για το δεσπόζον θέμα των ημερών, αυτό των ομόφυλων ζευγαριών, το μόνο που δεν υπηρετείται, με τον τρόπο που τα πολιτικά κόμματα προτείνουν να το λύσουν, είναι η, τόσο ταλαιπωρημένη και δυσφημισμένη από τα ίδια τα κόμματα, δημοκρατία. Στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζονται θεμελιώδεις πανανθρώπινες αρχές της δημοκρατίας που προστατεύουν (α) το είδος προς εξαφάνιση, που για το ανθρώπινο όν επιτυγχάνετο, από αρχαιοτάτων χρόνων, δια της συμβίωσης και από την κλασική εποχή και ύστερα δια του θεσμού του γάμου ετερόφυλων ζευγαριών και (β) το δικαίωμα των νεογέννητων, των νέων μελών της κοινωνίας, που δεν έχουν καν φωνή να το απαιτήσουν για να μεγαλώσουν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όλα τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα, στο περιβάλλον της φυσικής μητέρας και του φυσικού πατέρα.

Αποτελεί δε κατάντια για αυτοπροσδιοριζόμενους προοδευτικούς και αριστερούς να επικαλούνται τα μύρια όσα κοινωνικά προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε, για τα οποία και ευθύνονται, και τα οποία δυστυχώς υπάρχουν λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από την πολιτεία, που παριστάνει και τη δημοκράτισσα, να αντιμετωπίσει τις ρίζες του κακού, για να δικαιολογήσουν την υποστήριξη ενός απλού δικαιώματος των ολίγων σε βάρος πανανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η μόνη αποδεκτή και δημοκρατική λύση για τα υπάρχοντα άτυχα παιδιά είναι η διεύρυνση προνοιών, καθώς και η προσθήκη κατάλληλων μέτρων με στόχο την αφαίρεση των αντιφάσεων που υπάρχουν στο θεσμό του συμφώνου συμβίωσης. Ρωτήστε και κανέναν ειδικό κυρίες και κύριοι πολιτικοί, κάτι θα μάθετε, όπως, για παράδειγμα, τί εστί το γενετήσιο ένστικτο οργανισμών, ιδίως εσείς οι περιβαλλοντολογούντες που αγωνίζεστε με σθένος για να σώσετε σπάνια είδη. Γιατί δεν είναι ακόμα και τόσο γνωστό τί καινούργια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει, για παράδειγμα, η πλαστικότητα του εγκεφάλου που γεφυρώνει το ψυχικό με το οργανικό, σε ό,τι αφορά το είδος των μεταλλάξεων των DNAs μας στο μέλλον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι