ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το διπλό φονικό στον Βόλο

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το διπλό φονικό στον Βόλο, Όλγα Μαύρου

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Βολιώτη δικηγόρο που χρόνια τώρα αναλάμβανε υποθέσεις του 39χρονου δολοφόνου της μητέρας του, χωρίς να ξέρει βεβαίως ότι αυτός ήταν εκείνος που την είχε σκοτώσει, δεν είναι απλώς τραγικές, αλλά θέτουν και αμείλικτα ερωτήματα. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από τρεις μέρες, ο δολοφόνος, όταν ήταν 27 ετών, είχε σκοτώσει με 20 μαχαιριές την μητέρα του δικηγόρου Νίκη Μηλίνη, όμως δεν είχε θεωρηθεί μη ύποπτος για εκείνο το φονικό στο Βόλο.

Τότε η Ασφάλεια Βόλου, ενώ πήρε αρχικά κατάθεση από τον δράστη ως πρώτο ύποπτο, δεν του πήρε δείγμα DNA προς αντιπαραβολή με εκείνο που βρέθηκε στα νύχια του θύματος, επειδή (όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί) ο νεαρός τότε, είχε προβάλει άλλοθι. Το γεγονός αποτελεί ένα “γκρίζο” σημείο στις ανακρίσεις για τον φόνο της 69χρονης γυναίκας.

Ποιος ήταν πραγματικά ο λόγος για τον οποίο οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν σε έναν Βούλγαρο ύποπτο, για τον οποίο δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και τελικά έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο; Είναι μάλιστα, όπως λέει η κόρη της νεκρής και αδελφή του δικηγόρου, ο μοναδικός φόνος που είχε μείνει ανεξιχνίαστος στην περιοχή.

Ο δε 27χρονος ήταν σεσημασμένος χρήσης ουσιών, ενώ ο Βούλγαρος που θεωρήθηκε βασικός ύποπτος,  έκανε διάφορα μερεμέτια στο σπίτι του θύματος. Ο 27χρονος είχε ήδη μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη ως χρήστης ναρκωτικών και δεν ήταν υπεράνω υποψίας. Είχε δε πρόσβαση στο τριώροφο όπου ζούσε το θύμα, καθώς στο ισόγειο διέμενε ο παππούς και η γιαγιά του. Και όχι μόνον πήγαινε σχετικά συχνά, αλλά είχε και φιλικές σχέσεις με τον κατά λίγα χρόνια μεγαλύτερό του δικηγόρο.

Πώς έκλεισε η υπόθεση

Τότε οι έρευνες σταμάτησαν καθώς (σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα) δεν οδηγούσαν πουθενά και τελικά ο δράστης έμεινε άγνωστος, το δε δείγμα DNA από το θύμα, θεωρήθηκε ορφανό, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν διόλου “ορφανό”, καθώς το Τμήμα Ασφαλείας  Βόλου δεν το είχε ταυτοποιήσει, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα οι συγγενείς του πρώτου θύματος του 39χρονου.

Ο 39χρονος σήμερα δράστης συνέχισε να έχει σχέσεις με τον δικηγόρο γιο του θύματος και ο τελευταίος μάλιστα τον εκπροσωπούσε σε πολλές εκκρεμότητες που είχε με την δικαιοσύνη για διάφορα αδικήματα (χρήση ναρκωτικών ουσιών, μικροκλοπές, κλοπές αυτοκινήτων, εμπρησμοί). Τελικά, όταν συνελήφθη για το φόνο της νονάς του, “πιάστηκε” από αντιπαραβολή του DNA του, με αυτό που βρέθηκε προ 12ετίας στα νύχια της μητέρες του δικηγόρου.

Όμως ερωτήματα γεννώνται για τους αστυνομικούς χειρισμούς, καθώς εκ του νόμου όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα που επισύρουν ποινή άνω του έτους, πρέπει να δίνουν γενετικό υλικό. Ο δράστης μετά τον φόνο είχε συλληφθεί για κλοπές, αλλά και εμπρησμό ενός μπαρ στις Αλυκές. Λογικά έπρεπε να ληφθεί δείγμα του DNA του για τον εμπρησμό και να αντιπαραβληθεί με την βάση δεδομένων που έχει η ΕΛΑΣ. Οι συγγενείς της δολοφονημένης Νίκης Μηλίνη, θεωρούν πως μετά την σύλληψη του δράστη για εμπρησμό, έπρεπε να γίνει εξέταση του DNA του με το γενετικό υλικό από τα νύχια του πρώτου θύματος.

Γιατί να τον υποψιαστούμε;

Η αδελφή του δικηγόρου μέμφεται τώρα την αστυνομία, γιατί μετά από λίγες προσαγωγές, ουσιαστικά έκλεισε την υπόθεση. Η κα Μηλίνη είπε ακόμη: «Είχα κινήσει γη και ουρανό για να βρεθεί ο δολοφόνος της μητέρας μου. Επιτέλους ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους, όπως έπρεπε, όμως απαιτώ να δοθεί η αρχική κατάθεση του δράστη στη δημοσιότητα και να γίνει γνωστό ποιος ακριβώς του είχε πάρει. Όταν οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις, μετράει και η γλώσσα του σώματος, έπρεπε να είχαν αξιολογηθεί δηλαδή και οι αντιδράσεις του δράστη κατά την ανάκριση».

Την ιατροδικαστική εξέταση στο θύμα του 2009 είχε αναλάβει ένας ιατροδικαστής «ψείρας στο επάγγελμά του», όπως τον χαρακτήρισε ο δικηγόρος και γιος του θύματος, αλλά και η αδελφή του. Χάρη στην κυριολεκτικά εξονυχιστική εξέταση της σορού, βρέθηκαν ίχνη DNA στα νύχια της νεκρής και χάρη σε αυτά, έστω και μετά από 12 χρόνια, ταυτοποιήθηκε ο 39χρονος δράστης.

Όπως είπε, η κόρη του θύματος, όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον αδελφό της, δεν έπαψαν να αναζητούν τον δολοφόνο της μητέρας τους. Όμως δεν υποψιάζονταν τον εγγονό των ηλικιωμένων στο ισόγειο: «Εγώ είμαι καθηγήτρια Αγγλικών, δεν είμαι αστυνομικός, δεν μπορούσα να ξέρω τι έγινε στις ανακρίσεις και αφού η αστυνομία τον θεώρησε μη ύποπτο τελικά, δεν είχαμε λόγο να τον υποψιαζόμαστε πλέον».

Ο αδελφός της έπαθε σοκ όταν έμαθε το όνομα του δολοφόνου. Μάλιστα βρισκόταν στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν υπόθεση εντολέα του, όταν του τηλεφώνησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Βόλου και του είπαν ποιος σκότωσε την μητέρα του. Αρχικά όταν του είπαν ότι ξέρουν πλέον τον δολοφόνο εξέφρασε ανακούφιση και σχεδόν χαρά, αλλά μόλις του είπαν το όνομα του δράστη, έπαθε σοκ. Έφυγε αναστατωμένος από το δικαστήριο διακόπτοντας την δίκη και πήγε στην Ασφάλεια, απ’ όπου τηλεφώνησε και είπε τα νεότερα στην αδελφή του, για τον “υπεράνω υποψίας” δολοφόνο.

Οι γείτονες που θύματος άκουγαν

Δείγμα DNA μπορεί να είχε βρεθεί πάντως και στα δύο μπολ με παγωτό φράουλα που είχε κεράσει το δολοφόνο της η άτυχη Νίκη Μηλίνη, ή από τα δύο ποτήρια με νερό που βρέθηκαν εκεί. Η αδελφή του θύματος όμως έχει και άλλες κατηγορίες για την στάση της αστυνομίας, αλλά και των γειτόνων. Όπως είπε, οι γείτονες άκουγαν τον καβγά και τα ουρλιαχτά της γυναίκας, καθώς και μια τσιριχτή φωνή να λέει «τι κάνεις εκεί;»

Ήταν προφανώς οι κραυγές του θύματος όταν είδε τον τότε 27χρονο να αρπάζει το μαχαίρι. Αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία από την αρχή του καβγά ή έστω από τα ουρλιαχτά, ίσως ο δράστης να είχε συλληφθεί επί τόπου. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον γιο της δύο μέρες μετά, ο οποίος είχε ανησυχήσει επειδή η μητέρα του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Αρχικά νόμισε ότι θα είχε πάει στην αδελφή της που έκανε διακοπές, όμως όταν η θεία του του είπε ότι δεν είχε νέα από την άτυχη γυναίκα, έτρεξε στο διαμέρισμα της μητέρας του και την βρήκε σε λίμνη αίματος. Όμως μένει να διαλευκανθεί αν όντως κανείς δεν ειδοποίησε την αστυνομία, ή αν η αστυνομία δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία θεωρώντας την καταγγελία ως συνήθη διατάραξη και αμέλησε να διερευνήσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η αδελφή του θύματος κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι δυο συμπεθέρες τους άκουσαν καθαρά τα ουρλιαχτά και τις φωνές και ταράχτηκαν. Όμως όλα αυτά τα κατέθεσαν όπως φαίνεται εκ των υστέρων, όταν δηλαδή πλέον είχε βρεθεί το πτώμα της Νίκης Μηλίνη. Θεωρείται βέβαιο ότι ο δράστης την σκότωσε επειδή αρνήθηκε να του δώσει χρήματα. Να υπενθυμίσουμε ότι πέθανε πριν από τρεις μέρες και ο πατριός του δράστη, καθώς ο ηλικιωμένος έπαθε εγκεφαλικό όταν έμαθε ότι ο θετός γιος του είχε δολοφονήσει τη νονά του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι