ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικηγόρος υπερασπίστηκε εν αγνοία του, τον δολοφόνο της μητέρας του!

Δικηγόρος υπερασπίστηκε εν αγνοία του, τον δολοφόνο της μητέρας του!

Νέα στοιχεία έρχονται το φως της δημοσιότητας για τον 39χρονο ο οποίος υπό την επήρεια ναρκωτικών έσφαξε τη νονά του στη Νέα Ιωνία Βόλου, με πάνω από 20 μαχαιριές. Ο ίδιος κατηγορείται τώρα ότι είχε σκοτώσει πριν από 12 χρόνια και την μητέρα του δικηγόρου του! Ο δικηγόρος ανέλαβε προ τριημέρου την υπεράσπισή του για το φόνο της νονάς του.

Ο 39χρονος δράστης φέρεται να διέπραξε δηλαδή άλλη μία δολοφονία οικείου του προσώπου τον Αύγουστο του 2009 και εκείνος ο φόνος παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανεξιχνίαστος. Επρόκειτο για το φόνο της 69χρονης μητέρας του σημερινού του δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη. Ο δικηγόρος δεν γνώριζε μέχρι χθες ότι ο πελάτης του είχε δολοφονήσει τη μητέρα του, την οποία είχε βρει ο ίδιος πριν από 12 χρόνια μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου περίπτωση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε πριν από 12 χρόνια σε βάρος ημεδαπής στην πόλη του Βόλου. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 12-08-2009 στο Βόλο, 69χρονη ημεδαπή βρέθηκε νεκρή στο δάπεδο της οικίας της από συγγενικό της πρόσωπο. Όπως προέκυψε, η θανούσα έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην αριστερή κυρίως πλευρά του σώματός της».

»Από την ενδελεχή εξέταση των στοιχείων προέκυψε ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη που διέπραξε την πρόσφατη ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονης ημεδαπής στο Βόλο, καθόσον το γενετικό υλικό που λήφθηκε από τον ίδιο ταυτίστηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με γενετικό υλικό που βρέθηκε τότε στην 69χρονη. Το συγκεντρωθέν υλικό υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου».

Ο πρώτος φόνος

Η ηλικιωμένη μητέρα του δικηγόρου είχε να δώσει σημεία ζωής δύο ημέρες. Την πρώτη μέρα ο γιος της θεώρησε ότι η 69χρονη είχε πάει μάλλον να επισκεφθεί την αδελφή της που έκανε διακοπές. Όμως όταν μίλησε με την αδελφή της την δεύτερη μέρα και έμαθε ότι ούτε εκείνη είχε νέα της, ανήσυχος πλέον πήγε στο πατρικό του και βρήκε το θύμα σε λίμνη αίματος.

Ο ιατροδικαστής στην αναφορά του έγραφε ότι το θύμα είχε δεχτεί είκοσι μαχαιριές, με την πρώτη πισώπλατη. Όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα taxydromos.gr, η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα, ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, και στα νύχια της υπήρχε γενετικό υλικό του δράστη. Αυτό, όμως, δεν ταυτοποιήθηκε γιατί ο δολοφόνος δεν είχε τότε ποινικό μητρώο. Εξετάσθηκε ως ύποπτος ένας νεαρός τοξικομανής τότε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η πόρτα της δεν είχε παραβιασθεί και οι αστυνομικοί ήξεραν από τότε ότι το έγκλημα πρέπει να είχε διαπραχθεί από άτομο γνώριμο στο θύμα, αφού του είχε ανοίξει άφοβα την πόρτα. Μάλιστα πριν την σκοτώσει ο δράστης, είχε δεχτεί και κέρασμα από παγωτό από το θύμα του. Εικάζεται ότι μετά από την “φιλική συζήτηση” η ηλικιωμένη λογομάχησε με το δράστη, κατευθύνθηκε στην κουζίνα ανυποψίαστη και τότε εκείνος την μαχαίρωσε.

Πώς υποψιάστηκαν τον 39χρονο

Στο ισόγειο της ίδιας πολυκατοικίας με την άτυχη Νίκη Μηλίνη, ζει ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου που σκότωσε την 75χρονη νονά του, Ευθαλία Αβραμίδου-Αλεξούλη. Αυτό κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς, καθώς ο 39χρονος είχε προφανώς σχέσεις με την οικογένεια Μηλίνη λόγω γειτνίασης συγγενών του. Εξάλλου ο Γιάννης Μηλίνης τον γνώριζε και ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Άλλο ένα στοιχείο που “έδειχνε” ως πιθανό δράστη τον 39χρονο (και τότε 27χρονο), ήταν οι μανιώδεις μαχαιριές αλλά και η φορά τους – και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν μαχαιριές κυρίως στην αριστερή πλευρά του σώματός και πάνω από είκοσι τον αριθμό.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι «το δείγμα άνηκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν άτομο».

Τι λέει ο δράστης

Δεν γνωρίζουμε τι απολογείται ο δράστης για τον πανομοιότυπο προ 12ετίας φόνο, αλλά για της νονάς του υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ότι είχε πάει για να της ζητήσει χρήματα και πάνω στον καβγά το μαχαίρι βρέθηκε τυχαία στα χέρια του «οπότε το άρπαξε, όντας υπό την επήρρεια ναρκωτικών». Επίσης υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του, που τώρα ασφαλώς θα είναι σοκαρισμένος, ότι το θύμα τον προκάλεσε.

«Όταν της ζήτησα χρήματα επειδή χρωστούσα πολλά από το τζόγο, μου είπε ότι είναι καλύτερα να τα πετάξει στα σκουπίδια παρά να τα δώσει σε μένα και θόλωσα. Της έκανα ένα σωρό θελήματα τόσα χρόνια», είπε ο δράστης. «Αν τσακωνόμασταν στο σαλόνι και όχι στην κουζίνα, δεν θα γινόταν το παραμικρό. Όπως τινάχτηκα έπεσαν στο πάτωμα τα μαχαιροπίρουνα. Ένα μαχαίρι ήταν δίπλα μου, το άρπαξα και την σκότωσα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου πως άνοιξα την πόρτα από την αποθήκη άλλου ενοίκου και την κλείδωσα μέσα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο συνήγορός του κ. Μηλίνης είπε ότι τα ναρκωτικά που έπαιρνε ο δράστης και οι απειλές που δεχόταν για τα χρέη του από τα τυχερά παιχνίδια, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ζήτησε ο 39χρονος εντολέας του να υποβληθεί σε τοξικολογική και ψυχιατρική εξέταση. Είναι άγνωστο ποιος θα αναλάβει τώρα την υπεράσπιση του δράστη.

Ο δικηγόρος δήλωσε τα εξής αργά το μεσημέρι: «Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι