ΘΕΜΑ

Ο αυριανός γυναικοκτόνος έχει ήδη δώσει σημάδια…

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου γυναίκας από τον σύζυγο της στην Αλεξανδρούπολη

Όχι. Δεν υπάρχει κακιά στιγμή. Υπάρχει κακός χαρακτήρας. Υπάρχει κακή πρόθεση. Υπάρχει κακή συμπεριφορά. Υπάρχει κακή διαχείριση του εκνευρισμού, του θυμού, του φόβου της απόρριψης και του φόβου της απώλειας. Υπάρχει κακή ανατροφή. Υπάρχει κακή παιδεία. Υπάρχει κακή πράξη. Υπάρχει κακός εαυτός. Υπάρχει κακή επιλογή. Υπάρχει δυνάμει γυναικοκτόνος.

Καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που κάνει. Ένας ακόμα και ελάχιστα νοήμων άνθρωπος, που είναι ενταγμένος σε μια κοινωνία, γνωρίζει ότι λύνουμε τις διαφορές μας με διάλογο. Γνωρίζει ότι δεν σηκώνουμε χέρι για να επιβληθούμε. Σε καμία περίπτωση  Γνωρίζει ότι στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το δικό του θέλω.

Ένας άνθρωπος που αποφασίζει να σηκώσει χέρι για να αποκτήσει υπεροχή και να υποχρεώσει κάποιον άλλον να κάνει κάτι παρά τη θέληση του, έχει ήδη αποφασίσει να σκοτώσει τον άλλον ψυχολογικά. Γιατί σκοτώνεις τον άλλον ψυχολογικά όταν τον βρίζεις, όταν του μιλάς άσχημα, όταν τον απειλείς, όταν τον εκβιάζεις, όταν του φέρεσαι άσχημα. Από το σημείο που σκοτώνεις τον άλλον ψυχολογικά και με πρόθεση, η ανθρωποκτονία είναι μια δρασκελιά.

Κάποιος διαπράττει ένα έγκλημα. Και διάφοροι από γύρω του μένουν με ανοιχτό στόμα και δηλώνουν «δεν το πιστεύω! Ήταν καλό παιδί». Όχι. Κανείς από αυτούς δεν ήταν καλό παιδί. Ίσως είχαν κάποια καλά χαρακτηριστικά. Ίσως. Σίγουρα όμως είχαν κακές συμπεριφορές. Από αυτές που δεν παρατηρούμε, από αυτές που τις υποβιβάζουμε λέγοντας «έλα μωρέ, για αστείο το έκανε», ή «άντρας είναι» ή αλλά άκυρα και λανθασμένα.

Προβληματική σχέση

Ο θυμός είναι στη βάση του προβλήματος της βίας κατά των γυναικών και της γυναικοκτονίας. Θυμός που αισθάνεται ο άντρας για τον εαυτό του, για τη ζωή του, τα προβλήματα του, τις αδυναμίες του. Ο ανεξέλεγκτος θυμός είναι πρόβλημα. Μακριά από άντρες που ξεσπάνε, ζητάνε συγγνώμη, υπόσχονται ότι δεν θα το ξανακάνουν και το ξανακάνουν. Μακριά από άντρες που σε υποτιμούν, σε υποβιβάζουν και προσπαθούν να σου επιβληθούν. Μακριά από την άνανδρη μαγκιά.

Αν μια σχέση είναι εξαρχής προβληματική θα παραμείνει έτσι. Αν ένας άνθρωπος έχει χαρακτηρολογικά ελαττώματα, θα παραμείνει έτσι. Δεν θα τον αλλάξεις εσύ. Σταμάτα να κάνεις υπομονή. Σταμάτα να υποχωρείς συνέχεια. Σταμάτα να συγχωρείς και να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Σταμάτα να παραμένεις σιωπηλή από τον φόβο τι θα πουν οι άλλοι. Ας πουν ό,τι θέλουν, αρκεί εσύ να φύγεις από το κακό ζωντανή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι