ΣΧΟΛΙΟ

Οι Αντετοκούνμπο σκόραραν και πάλι στο μυαλό και στην καρδιά μας

Οι Αντετοκούνμπο σκόραραν και πάλι στο μυαλό και στην καρδιά μας, Κόμπρα

Πριν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκοράρει τριάντα πόντους στο σημερινό ντέρμπι με τους Chicago Bulls, είχε φροντίσει να “σκοράρει” στις… καρδιές των χρηστών του ελληνικού Twitter. Η απόφαση του, από κοινού με τον αδερφό του Θανάση, να τερματίσουν την συνεργασία τους με τον influencer Αλέξανδρο Κοψιάλη, ο οποίος “πιάστηκε” να κάνει “like” σε χυδαία-ομοφοβικά σχόλια (που είναι αδύνατον να μεταφερθούν), γνώρισε την αποθέωση.

Τα “παιδιά από τα Σεπόλια” έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Ναι, έτσι παρουσιάζονται τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Για τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ στα Σεπόλια, συζητούσε ο Γιάννης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Στις “δύο του πατρίδες” είχε αφιερώσει το πρωτάθλημα που κέρδισε με τους Bucks στις πρώτες του δηλώσεις. Πρωτάθλημα που τα δύο αδέρφια σκόπευαν να φέρουν τον περασμένο Αύγουστο και στην παλιά τους γειτονιά, σε μία τελετή που έμελλε τελικώς να ακυρωθεί λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ειδικά ο Γιάννης, πλέον star του NBA στον οποίο “υποκλίθηκε” ακόμα και ο Λεμπρόν Τζέιμς, αποτελεί υπόδειγμα σεμνότητας. Σε όλες του τις συνεντεύξεις, πάντοτε αναφέρεται στον σεβασμό του για τις “δύο πατρίδες του”, την πίστη του στον Θεό και την αμέριστη αγάπη του για την οικογένεια του, για την οποία είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε στην παλιά του γειτονιά να πουλά και πάλι CD, αν ήταν να “γυρίσει πίσω” ο πατέρας του που “έφυγε” πρόωρα σε ηλικία μόλις 53 ετών…

Αντετοκούνμπο και Κοψιάλης

Στην παλιά τους γειτονιά ήθελαν να περιφέρουν το τρόπαιο του NBA ο Γιάννης και ο Θανάσης. Ένα τρόπαιο, που για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ, βγήκε εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν τα δύο αδέλφια που είχαν επιλέξει να αγοράσουν και να προσφέρουν τρόφιμα για τους απόρους στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, μακριά από τα social media και τις κάμερες.

Το παιδί που μνημονεύουν πλέον όλοι οι stars του NBA, που είναι αφίσα στους τοίχους και στις ντουλάπες των δωματίων εκατομμυρίων πιτσιρικάδων στον κόσμο (όπως ήταν την δεκαετία του ’90 ο “ιπτάμενος” Μάικλ Τζόρνταν) ήθελε το περασμένο καλοκαίρι να γιορτάσει τον θρίαμβο του στα Σεπόλια, όταν θα μπορούσε να κάνει χλιδάτες διακοπές στην Ίμπιζα ή στο Ντουμπάι. Και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα!

Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Κοψιάλη (με τους 1.200.000 followers παρακαλώ), ο πιο δημοφιλής influencer της χώρας μας, έπειτα από τις σοκαριστικές καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας για τον ομαδικό βιασμό της από πλούσιους γόνους στην Θεσσαλονίκη, περιορίστηκε να πατήσει “like” σε υβριστικά σχόλια στο Twitter εις βάρος του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, που ανέδειξε την υπόθεση.

Ο αείμνηστος Κάρολος Παπούλιας είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «η Ελλάδα δεν είναι αυτή της τηλεόρασης». Έτσι λοιπόν σήμερα η Ελλάδα δεν είναι αυτή του Instragram, των “likes”, της κενότητας, της ρηχότητας, της υποκουλτούρας των influencers. Υπάρχει η Ελλάδα του ήθους και της σεμνότητας των Αντετοκούνμπο, των πραγματικών “influencers”, αφίσα των οποίων θα χαιρόμουν να βλέπω να κοσμεί το δωμάτιο του γιου μου…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι