ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι δραχμές και το καρεκλοπόδαρο “έκαψαν” τον δολοφόνο

Οι δραχμές και το καρεκλοπόδαρο "έκαψαν" τον δολοφόνο

Ένας 47χρονος Αλβανός που δήλωνε “εργάτης γης”, αλλά είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, συνελήφθη για τη ληστεία μετά φόνου εις βάρος 59χρονου ταξιτζή στο χωριό Καπελέτο Ηλείας, μιας κοινότητας 400 κατοίκων όπου ο δολοφόνος διέμενε τα τελευταία τρία χρόνια και από την οποία είχε φύγει 20 μέρες προτού διαπράξει το έγκλημα.

Ο δράστης γνώριζε το θύμα, πίστευε δε ότι είχε μεγάλη αξία η συλλογή δραχμών του άτυχου ταξιτζή, ο οποίος νεότερος εργαζόταν και ως ναυτικός και ως εκ τούτου είχε και συλλογή ξένων νομισμάτων. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, πίστευε ότι ο 59χρονος θα είχε στο σπίτι του μετρητά επειδή τον θεωρούσε ευκατάστατο, καθώς ο αδελφός του ήταν επιχειρηματίας.

Αποφάσισε να ληστέψει τον ταξιτζή και για να μη στραφούν εις βάρος του οι υποψίες, μετακόμισε στη Μανωλάδα. Πέντε μέρες πριν από το φόνο πήγε με το μηχανάκι του στο Καπελέτο (σε απόσταση 11 χλμ. από τη Μανωλάδα) και έκλεψε από το σπίτι του θύματος το κινητό του.

Ο 59χρονος είχε κάνει στις 25 Ιουλίου και ανάρτηση στο Facebook όπου ενημέρωνε τους διαδικτυακούς φίλους του ότι είχε κλαπεί το κινητό του και ίσως κάποιος να έκανε ψευδείς αναρτήσεις στο λογαριασμό του. Αργά τη νύχτα της 26ης προς 27η Ιουλίου, ο δράστης απέσπασε ένα πόδι καρέκλας που είχε στο σπίτι του στη Μανωλάδα με σκοπό να το χρησιμοποιήσει και ως εργαλείο για διάρρηξη αλλά και ως όπλο. Πήρε το μηχανάκι του (χωρίς πινακίδες, αλλά με χαρακτηριστικό λευκό χρώμα) και κατευθύνθηκε στο χωριό του θύματος.

Πώς αποκαλύφθηκε η ενοχή

Άφησε το μοτοποδήλατο λίγο έξω από το χωριό και πήγε με τα πόδια στο σπίτι του θύματος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Εκεί διέρρηξε παράθυρο, αιφνιδίασε το θύμα και το σκότωσε χτυπώντας το στο κεφάλι με το καρεκλοπόδαρο. Έβαλε σε δύο σακούλες τη συλλογή δραχμών, κινητό και άγνωστο αριθμό μετρητών που βρήκε και διέφυγε (όπως έδειξαν οι κάμερες της περιοχής) στην αρχή με τα πόδια και εν συνεχεία με ένα λευκό μοτοποδήλατο. Στη διαδρομή πέταξε το ματωμένο καρεκλοπόδαρο, πιστεύοντας ότι δεν θα το βρει κανείς.

Θεωρήθηκε εξαρχής ύποπτος και παρακολουθείτο. Επειδή αντελήφθη ότι ίσως επέκειτο η σύλληψή του, έβαλε σε ένα σακίδιο τα κλοπιμαία και αποφάσισε να το σκάσει από την Μανωλάδα με λεωφορείο, αλλά συνελήφθη. Επάνω του βρέθηκε η συλλογή δραχμών του θύματος, καθώς και η κάρτα SIM από το κινητό που του είχε κλέψει. Επίσης το σπασμένο και ματωμένο καρεκλοπόδαρο διαπιστώθηκε ότι είχε αποσπαστεί από την καρέκλα που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη.

Επάνω στον 47χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 συλλεκτικά χαρτονομίσματα που αποτυπώνουν την ελληνική δραχμή, 86 συλλεκτικά κέρματα δραχμών, 21 συλλεκτικά νομίσματα άλλων κρατών (Γερμανίας, Ολλανδίας, Καναδά, Γαλλίας, Ιταλίας), 195 ευρώ σε χαρτονομίσματα, μία κάρτα SIM, ένα στέλεχος κάρτας SIM και μία ζελατίνα αναγράφουσα τον αριθμό κλήσης (του θύματος) καθώς και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μοτοποδήλατο, μία καφέ καρέκλα από την οποία έλειπε το ένα πόδι και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Το σχέδιο τους ταυτίζεται με την πατημασιά που βρέθηκε σε χωματόδρομο κοντά στην οικία του θύματος. Από συγγενικό πρόσωπο του θύματος αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα, τα χαρτονομίσματα δραχμής, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, ως ιδιοκτησίας του νεκρού και τα εργαστήρια πιστοποίησαν ότι όπλο του φόνου (το καρεκλοπόδαρο) είχε αποσπαστεί από την καρέκλα του 47χρονου.

kapel 1

kapel 6

kapel 5

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι