Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την βόμβα στα γραφεία της Hellenic Train – Βίντεο ντοκουμέντο
12/04/2025
Για «συμβολικό» χτύπημα κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στην συμβολή της Λ. Συγγρού με την οδό Πετμεζά.
Μπορεί ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε να ήταν σχετικά χαμηλής ισχύος, ωστόσο επρόκειτο για ένα ριψοκίνδυνο χτύπημα που σημειώθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας, και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο υπήρχε αυξημένη κίνηση που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στον τραυματισμό πολιτών. Στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις του κύριου υπόπτου για την επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train:
Ήδη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους έμπειρους αξιωματικούς της υπηρεσίας να προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του πάζλ. Παράλληλα περιμένουν την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση έτσι ώστε να υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα. Μάλιστα δεν αποκλείουν να πρόκειται για γνώριμα άτομα των αρχών ή για άλλα πρόσωπα που κατευθύνονται από άλλους με σχετική εμπειρία.
Από την πρώτη εικόνα που έχουν οι αρχές, διαπιστώνουν κάποιες ομοιότητες με το χτύπημα στην οδό Σταδίου, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, τα ξημερώματα στις 3 Φεβρουαρίου 2024, εκεί όπου από τύχη δεν είχε τραυματιστεί εργαζόμενος σε περίπτερο.
Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε ξανά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε υλικό από κάμερες ασφαλείας και για αυτό τον λόγο «σαρώνουν» την περιοχή.