ΘΕΜΑ

Οι σκοτεινοί έρωτες που εμπνέουν οι απεχθείς δολοφόνοι

Οι σκοτεινοί έρωτες που εμπνέουν οι απεχθείς δολοφόνοι, Όλγα Μαύρου

Σήμερα σε μεσημεριανή εκπομπή του Alpha εμφανίσθηκε μια ώριμης ηλικίας γυναίκα που δήλωσε ερωτευμένη με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι δεν αποτελεί εξαίρεση, ότι “όλες οι γυναίκες θα τον ήθελαν”. Επίσης είπε ότι εύχεται να καταδικαστεί το πολύ σε 15 χρόνια φυλακή, ώστε στο Εφετείο “να βγει έξω”. Οι έρωτες προς βαρυποινίτες δεν είναι πρωτοφανείς στην Ελλάδα. Μία περίπτωση μάλιστα είχε και μοιραία κατάληξη.

Συγκεκριμένα, ο έρωτας μιας ψυχολόγου για έναν επαγγελματία δολοφόνο που κρατείτο στον Κορυδαλλό προ 20ετίας, την οδήγησε τελικά στο θάνατο. Καρδιοκατακτητής ήταν και ο Βενάρδος, ο ληστής με τις γλαδιόλες, όμως δεν ήταν φονιάς και γενικά δεν προκαλούσε την αντιπάθεια επειδή ήταν και λίγο Ρομπέν των Δασών. Ο Βενάρδος έπασχε εξάλλου και από ψυχιατρικό νόσημα και αυτοκτόνησε.

Νοσηρές σχέσεις ανέπτυξαν κάποιες δι΄ αλληλογραφίας όμως και με σκληρούς δολοφόνους, όπως με τον αξιωματικό Πολυχρόνη, τον λεγόμενο “δράκο της Δράμας”, ο οποίος τελικά αποφυλακίσθηκε το 2004 και αρραβωνιάστηκε μια από τις θαυμάστριες του. Τώρα πλέον λόγω εγκεφαλικού, ο Πολυχρόνης πάσχει από ημιπληγία και δεν ξέρουμε αν έχει πλέον θαυμάστριες για τους τρεις φόνους και τις επτά απόπειρες βιασμού που διέπραξε το 1981 και το 1982.

Σκοτεινοί έρωτες

Αντικείμενο έρωτα δια αλληλογραφίας έγινε και ο Κώστας Πάσσαρης, αλλά και ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης Μάκης Κατσούλας. Όσον αφορά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πιθανόν να έχει κι αυτός κάποιες θαυμάστριες ως “εμφανίσιμος πιλότος”. Εν προκειμένω εκείνη που βγήκε on camera είπε: «Εχω πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Δεν υποστηρίζω ότι καλά έκανε που σκότωσε, αλλά τον θαυμάζω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Μπάμπη είναι η γλυκιά προσωπικότητά του. Παίζει ρόλο η εμφάνισή του, η προσωπικότητά του, όλο του το παρουσιαστικό. Και ποια γυναίκα δεν θα αισθανόταν έλξη γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες είναι ερωτευμένες μαζί του».

Και προσέθεσε: «Του έχω γράψει ένα γράμμα σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο. Του γράφω πως είναι κρίμα όλα αυτά που γίνανε και ότι δεν είχε καμία πρόθεση, δεν είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Καρολάιν. Η διαίσθησή μου, μου λέει ότι δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Θέλω να του μεταφέρω ως μήνυμα με την εκπομπή σας, να βαστάει γερά στη φυλακή και να κάνει κουράγιο. Πιστεύω ότι έπεισε τους δικαστές. Φοβάμαι τα ισόβια, το μάξιμουμ για μένα θα ήταν να μείνει 15 χρόνια και σε δεύτερο βαθμό να βγει τελείως». Είπε μάλιστα ότι η ίδια…τον έχει συγχωρέσει για το έγκλημα που διέπραξε.

Οι Αμερικανοί έχουν ασχοληθεί περισσότερο με αυτές τις ιδιότυπες περιπτώσεις, γιατί έχουν και σχετικά πολλά παρόμοια περιστατικά. Οι ειδικοί εκεί θεωρούν ότι οι γυναίκες που ερωτεύονται τέτοια στοιχεία είναι κατά κανόνα μέσης ηλικίας και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, και όχι ιδιαίτερα ελκυστικές. Ο εγκληματίας τις κάνει δια αλληλογραφίας να “αισθάνονται θηλυκά” σε αντίθεση με τους άνδρες στο περιβάλλον τους, που τις αντιμετωπίζουν αδιάφορα ή και αρνητικά.

Επιπλέον, επειδή ο άνδρας είναι έγκλειστος ενώ εκείνες ελεύθερες, παρέχει στις συγκεκριμένες γυναίκες μια αίσθηση εξουσίας και ανωτερότητας. Ειδικά μια γυναίκα που δεν έχει προσωπική ζωή και είναι αδιάφορη ή και απωθητική στην εμφάνιση, δεν έχει φιλίες ούτε κάποιο επαγγελματικό αντικείμενο που να της προσφέρει κύρος, βλέπει σε αυτή την άνιση “σχέση” τη δυνατότητα να βρεθεί επιτέλους κι αυτή μια φορά σε θέση ισχύος.

Για να αιτιολογήσουν τον παράλογο έρωτά τους προς ένα κτήνος, πείθουν συχνά τον εαυτό τους ότι ο άνδρας αυτός είναι αθώος και παρεξηγημένος. Άλλες πιστεύουν ότι ο αγαπημένος τους έγινε κτήνος λόγω συγκεκριμένων συνθηκών και ότι αν αποφυλακισθεί, εκείνες θα βγάλουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό του. Κάποιες έχουν το σύνδρομο του σωτήρα, και θεωρούν ότι θα βάλουν τον αγαπημένο τους στον ίσιο δρόμο. Φαντασιώνονται ότι είναι τόσο δυνατές, ώστε θα κάνουν άγγελο το κτήνος. Ομως όπως το βλέπουν οι Αμερικανοί που έχουν εντρυφήσει στο θέμα, υπάρχουν και εκείνες που διεγείρονται από την βία καθαυτή, είτε πιστεύοντας ότι αυτή δεν θα αφορά ποτέ τις ίδιες, είτε αποδεχόμενες και το να είναι θύματα.

Απεχθείς δολοφόνοι

Οι γυναίκες που ερωτεύονται φονιάδες δεν είναι πάντα αφελείς ή ανίσχυρες, και συχνά είναι απλώς πολύ απογοητευμένες και μόνες. Ο έρωτας μιας 56χρονης γυναίκας δεσμοφύλακα στην Ιντιάνα προς έναν 38χρονο κρατούμενο την έκανε πριν από 10 μέρες να τον βοηθήσει να αποδράσει και εν τέλει να αυτοκτονήσει. Συγκεκριμένα η 56χρονη πούλησε μισοτιμής το ράντζο της και αποφάσισε να το σκάσει με τον ψυχασθενή δολοφόνο που ειχε αγαπήσει.

Τον έβγαλε από τη φυλακή υποτίθεται για μεταγωγή στο ψυχιατρείο και εν συνεχεία εξαφανίσθηκαν. Ήταν μια απόδραση καταδικασμένη εξαρχής, καθώς ο δραπέτης είχε ύψος 2,20 μ. και ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Εντοπίσθηκαν προχθές από περιπολικά και εκείνη αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ήταν μια μεσήλιξ που είχε παντρευτεί νεότερη, και είχε χωρίσει τρία χρόνια αργότερα. Πριν από 17 χρόνια έπιασε δουλειά ως δεσμοφύλακας και αγόρασε ένα ράντσο κοντά στους γονείς της. Ζούσε μόνη. Το 2020 γνώρισε τον δολοφόνο που έμελλε να ερωτευθεί και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Κανείς δεν την θεωρούσε αμόρφωτη, ανόητη ή επιπόλαιη, και μάλιστα οι πιο πολλοί μιλούσαν για αυτήν με τα καλύτερα λόγια, φθάνοντας στο σημείο να αναρωτιώνται μήπως ο κατάδικος την είχε απειλήσει.

Στο 45” στο κατωτέρω βίντεο φαίνεται η δεσμοφύλακας να παίρνει τον κατάδικο και να αναχωρεί, με προορισμό το ψυχιατρείο. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τους είδαν, μέχρι και προχτές που εντοπίστηκαν. Τα περιπολικά έβγαλαν εκτός πορείας το ΙΧ του ζευγαριού και εκείνη αυτοπυροβολήθηκε. Το πρώτο πράγμα που είπε ο κατάδικος στους αστυνομικούς, ήταν: «Βοηθήστε τη γυναίκα, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, δεν το έκανα εγώ».

Η 56χρονη αν είχε ζήσει, θα αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της διευκόλυνσης σε  απόδραση κρατουμένου και της πλαστογραφίας (για τις πλαστές ταυτότητες που είχε βγάλει και για τους δύο).

Inmate Casey White, 38, and Alabama corrections officer Vicky White, 56, may have had a romantic relationship.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα τραγικό περιστατικό με έρωτα εργαζόμενου προς κρατούμενο: της ψυχολόγου που ερωτεύθηκε το 1999 έναν επαγγελματία εκτελεστή. Εκείνη ήταν τότε 45 ετών, παντρεμένη ή εν διαστάσει με δύο παιδιά στην εφηβεία. Εκείνος ήταν 31 ετών. Ο Πίτερ Σέντομ, με καταγωγή από την Βενεζουέλα, αλλά με αμερικανική υπηκοότητα, είχε καταδικασθεί για πάνω από έξι εκτελέσεις με θύματα ανθρώπους της νύχτας αλλά και για το φόνο ενός αθώου που τον είχε περάσει ο δράστης, όπως ομολόγησε, για άλλον επιχειρηματία.

Ο Σέντομ, προκειμένου να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου αντιμετώπιζε την θανατική ποινή, ομολόγησε και την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας που τον είχε ερωτευθεί στην Αθήνα. Η 20χρονη σχετίσθηκε μαζί του το 1990 χωρίς να υποψιάζεται το βαρύ παρελθόν του και τη “συνεργασία” του με την τότε διαβόητη “μαφία Γρηγοράκου”. Όταν η κοπέλα βρήκε στο πατάρι του σπιτιού της ναρκωτικά κατάλαβε το “επάγγελμά” του και θέλησε να χωρίσουν. Την σκότωσε με 16 μαχαιριές. Αν και είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς μπορεί τέτοιοι εγκληματίες να συγκινήσουν ερωτικά μία φυσιολογική γυναίκα, τον αγάπησε και η ψυχολόγος που τον παρακολουθούσε στις φυλακές.

Και... νεκρός ακόμη ο Πίτερ Σέντομ δικαζόταν σήμερα στο Κακουργιοδικείο !

Στις 29 Μαΐου του 2002 η ψυχολόγος πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού όπως κάθε εβδομάδα. Είπε στους φύλακες στην είσοδο ότι περίμενε έναν συνάδελφό της για να εξετάσουν κρατουμένους. Λίγο αργότερα άλλος φύλακας έφερε προς εξέταση στο γραφείο της τον Πίτερ Σέντομ. Εκείνη του έδωσε γυαλιά μυωπίας, παπούτσια, κοστούμι, περούκα, πλαστή ταυτότητα και λευκή φόρμα ιατρού. Πέρασαν από όλους τους ελέγχους ως δύο επιστήμονες, εκείνη ψυχολόγος και ο δραπέτης ως ψυχίατρος. Αποχώρησαν από τις φυλακές ανενόχλητοι και το έσκασαν καταφεύγοντας στη Λατινική Αμερική.

Δύο χρόνια αργότερα η ψυχολόγος έστειλε μια απολογητική επιστολή στα παιδιά της και δύο χρόνια μετά, το 2006, βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Κολομβία, πιθανόν μετά από χρήση ναρκωτικών. Αλλά και ο Σέντομ βρέθηκε νεκρός το 2008 σε άλλο ξενοδοχείο, πάλι μετά από χρήση ναρκωτικών, στη Βενεζουέλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι