ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι σκοτεινές πτυχές για τον αυτόχειρα που σκότωσε το μωρό και τη γυναίκα του

Οι θλιβερές λεπτομέρειες για τον άνδρα που σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του, Όλγα Μαύρου

Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις σορούς της ηλικίας 31 ετών Ελληνογερμανίδας και του μόλις 10 μηνών αγοράκι της, δείχνουν ότι ο 56χρονος άνδρας με οργή σκότωσε πρώτα το βρέφος, ώστε να το δει να πεθαίνει η μάνα, και εν συνεχεία άλλαξε σκάγια και πυροβόλησε τη γυναίκα. Και οι δύο βολές ήταν πισώπλατες.

Δεν γνωρίζουμε πάντως από ποια στοιχεία αντλεί ο ιατροδικαστής την βεβαιότητα ότι πρώτα πυροβολήθηκε το βρέφος και δεύτερη η γυναίκα. Εν συνεχεία ο δράστης έβαλε την καραμπίνα στο στήθος του για να αυτοκτονήσει, αλλά αυτή γλίστρησε και τον “πέτυχε” στα πλευρά, οπότε την δεύτερη φορά την στόχευσε στο κεφάλι του. Και οι τρεις θάνατοι ήταν ακαριαίοι.

Υπενθυμίζεται ότι σε σημείωμα που άφησε, έγραφε «εδώ αρχίζει η αγάπη μας κι εδώ τελειώνει», και ανέφερε λεπτομέρειες για την κοινή τους ζωή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, πριν το έγκλημα (επειδή εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού), είχε πει «εγώ θα βγάλω απόφαση». Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο διπλό έγκλημα και στην αυτοκτονία είναι άγνωστοι. Είχε παιδιά και εγγόνια από τον πρώτο του γάμο, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί διαζύγιο. Δεν έχουμε πληροφορίες για την εν γένει συμπεριφορά του ούτε στην πρώτη οικογένεια που είχε δημιουργήσει.

Με την άτυχη ‘Αννα είχαν γνωριστεί πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η τότε 27χρονη γραφίστρια αλλά και φωτογράφος, ήθελε να κάνει μια εργασία στο χωριό του παππού και της γιαγιάς της, για την αγροτική ζωή. Η κοπέλα, από μάνα Ελληνίδα και πατέρα Γερμανό, είχε μεγαλώσει στη Γερμανία. Είχε κάνει και σπουδές στη Νέα Υόρκη. Στη Λεκάνη Καβάλας βρέθηκε για να κάνει την πτυχιακή εργασία της, με ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή. Όμως εκεί ερωτεύθηκε τον δράστη.

dolofonia-lekani-2

Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε και οι τριβές ήταν συχνές. Απέκτησαν και το παιδάκι τους, όμως οι διαμάχες έγιναν εντονότερες και η άτυχη γυναίκα πήρε το παιδί της για να ζήσει στο σπίτι του παππού της τον περασμένο Ιούλιο. Έγινε δικαστήριο για την επιμέλεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς η μητέρα ήθελε να επισκεφθεί τους γονείς της στην Γερμανία και έπρεπε να ρυθμιστεί και η επιμέλεια αλλά και η δυνατότητα να ταξιδεύσει με το βρέφος. Ο άνδρας, πιστεύοντας ότι το ταξίδι ήταν δικαιολογία για να πάρει η πρώην σύντροφός του το παιδί και να φύγουν για πάντα για την Γερμανία, αποφάσισε να δώσει στη διαμάχη τους το τέλος που εκείνος επέλεξε.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι την ημέρα που έγινε το φονικό, συγγενής της γυναίκας αναφέρουν ότι την αποθάρρυναν να πάει στο μαντρί το δράστη, όταν της το ζήτησε στις 09:00 το πρωί. Όμως εκείνη είπε ότι, αν δεν πήγαινε με το παιδί στο μαντρί, εκείνος θα οργιζόταν ακόμα περισσότερο και θεωρούσε ότι της ζητούσε χατήρι. Η ίδια προφανώς δεν πίστευε ότι 56χρονος θα έφθανε στο σημείο που έφθασε, αν και της είχε πει «θα σκοτώσω εσένα και το παιδί, και θα σκοτωθώ». Λόγω των απειλών η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στην αστυνομία ζητώντας προστασία.

Όμως την μοιραία ημέρα μάλλον δεν φοβήθηκε. Ίσως επειδή σχεδόν κάθε μέρα πήγαινε στο σπίτι της ο 56χρονος και έπαιζε με το παιδί. Ίσως επειδή της είπε «πάμε να δούμε τα κατσίκια» και έδειχνε ήρεμος. Το μαντρί ήταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι της γιαγιάς της. Μια γειτόνισσα την συμβούλεψε να μην πάει. Η Άννα της είπε να την πάρει τηλέφωνο στο κινητό σε λίγο κι αν δεν το σηκώσει, να πάει στο μαντρί με τον άντρα της. Τελικά το έγκλημα έγινε αμέσως.

Στη νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, αναφέρεται ότι ο 56χρονος δράστης πυροβόλησε το παιδί πισώπλατα με σκάγια για πουλιά στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα, με αποτέλεσμα τα σκάγια να εισέλθουν από δεξιά και να βγουν από την αριστερή πλευρά της ωμοπλάτης, κάτω από το ήπαρ. Εν  συνεχεία έβαλε σκάγια για αγριογούρουνα και πυροβόλησε τη μητέρα επίσης πισώπλατα. Αυτή η βολή προκάλεσε ρήξη καρδιάς, πνευμόνων και ήπατος. Πέθανε ακαριαία, όπως και το βρέφος.

Ο δράστης τηλεφώνησε τότε στον πρώτο ξάδελφό του και του είπε τρεις φορές «έλα στο μαντρί» χωρίς να δώσει εξηγήσεις, και το έκλεισε. Ο ξάδελφος βρήκε τις σορούς. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές. Την πρώτη φέρεται η μονόκαννη καραμπίνα μάλλον γλίστρησε και τα σκάγια προκάλεσα βλάβες στα πλευρά αλλά πέρασαν κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη χωρίς να προκαλέσουν βλάβες σε όργανα, οπότε ο 56χρονος στην αμέσως επόμενη βολή, έβαλε την καραμπίνα στο στόμα. Και αυτού ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουμε διασταυρώσει όμως, ο δράστης είχε και οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να δανειστεί 15.000 ευρώ από την άτυχη γυναίκα, ποσό που είναι άγνωστο αν εκείνη διεκδίκησε ή το θεώρησε διευκόλυνση προς τον άλλοτε σύντροφό της. Η μάνα και το παιδί θα κηδευθούν στην Γερμανία, όπως επιθυμεί η Ελληνίδα μητέρα της γυναίκας και γιαγιά του άτυχου βρέφους. Ο πατέρας του δράστη εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι δεν θα πάει στην κηδεία του γιου του και όντως δεν πήγε. Παρέστησαν σε αυτήν έξι συγγενείς του 56χρονου και ένας από αυτούς έδωσε στον ιερέα έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ο δράστης έπασχε από ψυχικό νόσημα.

Όπως είπε ο γέροντας πατέρας του πάντως, με τον γιο του δεν είχαν και πολλές επαφές τα τελευταία χρόνια και δεν του είχε πάει ούτε καν να δει το εγγονάκι από την τελευταία του σχέση. Για την τραγωδία, ο πατέρας του δράστη είπε «κάτι τέτοιο μόνον ένας τρελός θα το έκανε, και τρελός δεν ήταν». Η άτυχη γυναίκα εν τω μεταξύ, παρά τους φόβους του δράστη ότι δεν θα ξανάβλεπε το παιδί, δεν είχε σκοπό να γυρίσει μόνιμα στη Γερμανία: πριν από μόλις 15 μέρες είχε νοικιάσει και σπίτι στη Λεκάνη για να μην επιβαρύνει τη γιαγιά της. Ήθελε να πάει στην Γερμανία μόνον για λίγες εβδομάδες και σκόπευε να ξαναγυρίσει, επειδή επιθυμούσε το παιδί της να μεγαλώσει μέσα στη φύση…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι