ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολυμπιακοί: Στο Τόκιο οι Έλληνες πάνε καλά…

Ολυμπιακοί: Στο Τόκιο οι Έλληνες πάνε καλά...

Θριάμβευσε για ακόμη μια φορά ο “άρχοντας των κρίκων” Λευτέρης Πετρούνιας, συγκεντρώνοντας 15.333 βαθμούς στον προκριματικό, κερδίζοντας έτσι επάξια μια θέση για τον Τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αμέσως μετά την άψογη εμφάνισή του έστειλε από την κάμερα φιλιά «στις γυναίκες της ζωής του» όπως τις αποκαλεί, την γυναίκα και τις δύο κόρες του.

Σάλο έχει προκαλέσει όμως το γεγονός ότι η προσπάθεια του Πετρούνια δεν μεταδόθηκε ποτέ –ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα– από την ΕΡΤ. Η κρατική τηλεόραση δε διαθέτει δικό της συνεργείο στο σημείο, ώστε να εξασφαλίσει άμεση πρόσβαση στα πλάνα που επιθυμεί, αλλά ούτε φαίνεται να εξασφάλισε ροή έστω στοχευμένα από το άθλημα των κρίκων, καθώς αγωνίζεται το φαβορί της χώρας μας για το χρυσό μετάλλιο.

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο Πετρούνιας δηλώνοντας  «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»

Από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναφέρει: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη… Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο…». Μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ερασιτεχνικά μόνο βίντεο από την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια.

Οι υπόλοιπες ελληνικές επιτυχίες

Παρόλα αυτά, η επιτυχία του Πετρούνια δεν ήταν αυτή η μόνη νίκη της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Τόκιο, καθώς ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε με 4-0 στο δεύτερο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ. Επικράτησε έναντι του Σέρβου Ζολτ Πετό, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ. Είναι η πέμπτη συμμετοχή του Γκιώνη σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη γυναικεία υδατοσφαίριση η αντιπροσωπία των ΗΠΑ διεκδικεί για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο. Η αμερικανική ομάδα επικράτησε της ιαπωνικής 25-4 στην πρεμιέρα του β’ ομίλου, με την Ελληνίδα Στεφανία Χαραλαμπίδου να ξεχωρίζει, καθώς σκόραρε πέντε από τους πόντους. Άλλα πέντε τέρματα πέτυχε για την ομάδα και η Μάγκι Στέφενς, με τις δύο αθλήτριες να μοιράζονται την κορυφή στην αντιπροσωπία.

Προκρίθηκε επίσης στο δεύτερο γύρο του γυναικείου τουρνουά τένις η Μαρία Σάκκαρη. Πρόκειται για την παρθενική εμφάνιση της νεαρής αθλήτριας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παρά τις αγωνιστικές αναποδιές που την οδήγησαν να χάσει το πρώτο σετ, έκανε την ανατροπή και επικράτησε τελικά έναντι της Εσθονής αντιπάλου της. Η επόμενη αγωνίστρια που έχει να αντιμετωπίσει είναι από τη Σερβία, ονομάζεται Νίνα Στογιάνοβιτς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι παραφωνίες μέχρι στιγμής

Στα μέχρι στιγμής “παρατράγουδα” των φετινών Αγώνων, καταγράφεται και το συμβάν αποβολής ενός Αλγερινού τζουντόκα που αρνήθηκε να αγωνιστεί αντιμέτωπος με Ισραηλινό αθλητή. Ο λόγος για τον Φετί Ντουρίν, που στον δεύτερο γύρο θα ερχόταν κόντρα με τον Τοχάρ Μουτμπούλ. Κατόπιν της άρνησής του να αγωνιστεί με τον Ισραηλινό, η ομοσπονδία της Αλγερίας απέσυρε τα διαπιστευτήρια του ίδιου και του προπονητή του, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «Η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η πολιτική του αθλήματος μας είναι κατά των διακρίσεων και προάγουμε την αλληλεγγύη ως μία από τις βασικές αξίες του τζούντο». Η απόφαση του Ντουρίν αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο κίνηση συμπαράστασης προς τον λαό της Παλαιστίνης. Το 2019 είχε προηγηθεί η ολόιδια κίνηση από τον Αλγερινό παίκτη που θα αντιμετώπιζε τον Μουτμπούλ στο Παγκόσμιο της ίδιας χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, τρία μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς οι θέσεις τους στην πτήση για Τόκιο ήταν κοντινές σε αυτή ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος. Τα τρία άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση είναι ο αθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο προπονητής του Ναπολέων Κεφαλόπουλος, καθώς και η φυσιοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη.

Με βάση τις προβλέψεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου η καραντίνα θα διαρκέσει 14 ημέρες από την επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, συνεπώς η πτήση της ομάδας για Σάπορο την 1η Αυγούστου θα γίνει κανονικά. Εκεί θα μπορέσει ο Παπαμιχαήλ να διαγωνιστεί στο αγώνισμα του βάδην, ενώ τονίζεται στην ανακοίνωση ότι το σύνολο των αθλητών υποβάλλεται καθημερινά σε διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι