ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οργή στo Twitter για την Wolt που απέλυσε συνδικαλιστή

Οργή στο Twitter για την Wolt που απέλυσε συνδικαλιστή

H εταιρεία Wolt ενώ αρχικά εξήγγειλε ότι θα περιορίσει τις διανομές λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας σε ορισμένες περιοχές, άφησε ουσιαστικά την απόφαση στα κατά τόπους υποκαταστήματα, μέχρι που (επιτέλους) στις 26 Ιανουαρίου το κράτος απαγόρευσε τα delivery και τις μετακινήσεις courier. Ένας διανομέας της Wolt στο Ηράκλειο (που είναι μάλιστα και συνδικαλιστής) κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές μέσα στα χιόνια, η εταιρεία τον απέλυσε.

Η Wolt υποστηρίζει ότι η απόλυση δεν σχετιζόταν με την συνδικαλιστική του δράση, γιατί… δεν ήταν εργαζόμενος. Όπως αναφέρει, οι διανομές σταμάτησαν σταδιακά στις πληττόμενες περιοχές και ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν «συνεργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας και απλώς σταματήσαμε την συνεργασία μαζί του για επιχειρησιακούς λόγους». Αύριο οι διανομείς έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση του αντιπροέδρου του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου Μανώλη Χανιωτάκη, αλλά και για το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες, παρά τη μεγάλη κακοκαιρία, τους υποχρέωσαν να εκτελέσουν παραγγελίες.

Το Twitter σχολιάζει τόσο την εργοδοτική πρακτική πολλών επιχειρήσεων (και όχι μόνον της Wolt) που εκθέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους για να μη χαθούν έσοδα δύο-τριών ημερών, αλλά και την ευθύνη της πολιτείας να προστατεύσει τους επαγγελματικά και συνδικαλιστικά ανίσχυρους ντιλιβεράδες. Σχολιάζει επίσης εκείνους που τηλεφωνούν για παραγγελίες και γίνονται ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί.

Υπενθυμίζουμε την περίπτωση του efood, όπου είχε ξεσπάσει σάλος στα social media έπειτα από ένα μήνυμα που απέστειλε σε διανομείς της, ενημερώνοντας τους για την επικείμενη  αλλαγή των συμβάσεων του και ουσιαστικά εκβιάζοντας τους με απόλυση. Η έκταση των αντιδράσεων στα social media, υποχρέωσαν τελικώς το efood σε άτακτη υποχώρηση στο ζήτημα των συμβάσεων των διανομέων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι