ΣΧΟΛΙΟ

Ούτε το ράσο κάνει τον παπά, ούτε ένας κούκος φέρνει την Άνοιξη

Ούτε το ράσο κάνει τον παπά, ούτε ένας κούκος φέρνει την Άνοιξη, Γιώργος Κουρμούζης

Για πόσο ακόμη οι ερυθρόλευκοι, οι πράσινοι, οι κίτρινοι κι οι μαυρόασπροι θα πουλάνε οπαδιλίκι  χωρίς περιεχόμενο; Κι αφού μπουν και δουν την “Αγία Σοφία”, το γήπεδο-τάμα, που ολοκλήρωσε η τωρινή ιδιοκτησία της ΑΕΚ, πόσοι θα πληρώσουν εισιτήριο να δουν τις επόμενες ποδοσφαιρικές παραστάσεις; Τριτοκοσμικοί μισθοφόροι και παροπλισμένοι διεθνείς αστέρες παίζουν ποδόσφαιρο στην χώρα μας, προς τέρψη χουλιγκάνων και στοιχηματζήδων, φορώντας τα χρώματα ομάδων που κάποτε συγκίνησαν, με θρυλικούς παίκτες  και διεθνείς επιτυχίες. Το ράσο δεν κάνει τον παπά! Τα τροπάρια τους δεν είναι πλέον πιστευτά. Τα διαψεύδουν τα αποτελέσματα.

Εκεί, στην Γ’ Κατηγορία  του συλλογικού και εθνικού ποδοσφαίρου, οι προεδράρες/εθνικοί εργολάβοι αναζητούν τις νίκες εκτός γηπέδων αφού είναι φτηνότερες από  τις αγωνιστικές. Η Πολιτεία, υποταγμένη στο  μνημόνιο των FIFA-UEFA, περιορίζεται στην ζυγοστάθμιση της  πελατειακής ισορροπίας που οι ομάδες συντηρούν. Λίγοι αξιόλογοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που εκτιμήθηκαν από ομάδες του εξωτερικού θα δουν στην τηλεόραση τις εθνικές ομάδες των συμπαικτών τους να αγωνίζονται στο Μουντιάλ, αντί να τους έχουν αντίπαλους στα γήπεδα του Κατάρ, ντυμένοι στα γαλανόλευκα.

Το ράσο δεν κάνει τον παπά!

Μιλώντας για τηλεόραση, τα 2/3 του ελληνικού πληθυσμού παρακολούθησε την ήττα της Ελλάδος από την Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ. Δεν αρκούσε το… κελάηδημα του μοναδικού Αντετοκούνμπο για να ξαναφέρει την Άνοιξη στο ελληνικό μπάσκετ. Χρειάζεται “χορωδία κούκων” για να μπει η νέα εποχή.

Μέσα στην κρίση της ακρίβειας, του κομμένου ρεύματος, της αβεβαιότητας του ουκρανικού πολέμου και του μπαράζ των τουρκικών απειλών, η μπάλα έπαψε να προσφέρει διέξοδο κι ελπίδα στους καταπιεσμένους. Ώρα να ξαναδούμε την μαυρόασπρη ελληνική κωμωδία του Σαββατοκύριακου για να ξεσκάσουμε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι