ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδόθηκε το “μάτι” των εκτελεστών του ζεύγους Κορφιάτη

Παραδόθηκε το "μάτι" των εκτελεστών του ζεύγους Κορφιάτη

Παραδόθηκε η καταζητούμενη 27χρονη γυναίκα που φέρεται να παρακολουθούσε το ζεύγος Κορφιάτη πριν από το φόνο, ώστε να δίνει πληροφορίες στους φερόμενους εκτελεστές για τις κινήσεις των δύο στόχων τους. Η γυναίκα περιγράφηκε σε καταθέσεις ως «εκείνη με το Smart». Η 27χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των δύο ανδρών που κατηγορούνται ότι επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον του ζεύγους Κορφιάτη πέρσι τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο σκοτώνοντας μόνον την 37χρονη γυναίκα, καθώς ο 54χρονος άνδρας είχε επιβιώσει.

Η 27χρονη παρακολουθούσε τις κινήσεις του ζευγαριού επειδή οι δράστες θεωρούσαν ότι ως γυναίκα δεν θα κινούσε υποψίες. Από το φόνο και μετά δεν φέρεται να έφυγε από το νησί και κρυβόταν στην Ζάκυνθο σε φιλικό της σπίτι. Ο επιζήσας υπέβαλε μήνυση κατά τουλάχιστον πέντε ατόμων για την δολοφονία της γυναίκας του τότε, μεταξύ των οποίων κατονόμαζε και την 27χρονη, αλλά η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις «ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων», όπως υποστηρίζει.

Οι δολοφόνοι κατάφεραν έτσι να σκοτώσουν ένα χρόνο αργότερα και τον Διονύση Κορφιάτη, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου. Λίγες μέρες μετά και τον φόνο του Κορφιάτη η αστυνομία υποστηρίζει ότι έλαβε πληροφορίες από 49χρονο ποινικό ο οποίος ήταν “σοφέρ” των δολοφόνων και ο οποίος έδωσε στοιχεία για τα εγκλήματα. Η κατάθεσή του είναι υπαρκτή, όμως δεν είναι σαφές πότε ακριβώς εμφανίσθηκε στην αστυνομία.

Εμπλοκή και αστυνομικών

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται υπαστυνόμος και άλλοτε διοικητής ασφαλείας της Ζακύνθου, που αποτάχθηκε το 2016 ως ενεχόμενος σε ληστείες, αλλά και ένας ακόμη πρώην αξιωματικός που αποτάχθηκε για εμπορία ναρκωτικών. Ο πρώτος φέρεται να είναι εκ των ηθικών αυτουργών, επειδή ο Κορφιάτης τον είχε καταγγείλει για την ληστεία. Όμως και οι δύο δράστες με τη μοτοσικλέτα είχαν μίσος για τον Κορφιάτη.

Ο ένας επειδή το 2017 δολοφονήθηκε ο αδελφός του από φίλο του Κορφιάτη. Ο άλλος επειδή είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα για την εκμετάλλευση ενός ξενοδοχείου, το οποίο ο Κορφιάτης είχε αγοράσει συνεταιρικά με μια γυναίκα που είχε οίκους ανοχής και η οποία δολοφονήθηκε. Κάποιοι τότε κατηγόρησαν για τον φόνο της τον Κορφιάτη. Επίσης μεταξύ των συνολικά δέκα κατηγορουμένων (εκ των οποίων προς το παρόν έχουν προφυλακισθεί οι τρεις) είναι και 43χρονος εφοπλιστής, που φέρεται να είχε σχέσεις με έναν εκ των δραστών.

Συγκεκριμένα τον είχε ως σωματοφύλακα, αλλά είχε σχηματίσει μαζί του και εταιρεία, ενώ είχε δανείσει στους δύο δράστες δικά του αυτοκίνητα, αλλά και το φουσκωτό σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο για το φόνο. Ο εφοπλιστής έχει πέσει σε αντιφάσεις. Όταν πέρσι (μετά τη μήνυση του Κορφιάτη) κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το σκάφος του στην περιοχή του φόνου, είπε ότι το είχε πάει ο ίδιος στην Κυλλήνη προκειμένου να το πουλήσει. Όμως το σκάφος είχε μεταφερθεί εκεί από άλλους και οι οποίοι είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Επίσης, ενώ υποστήριζε πως βρισκόταν στην Κυλλήνη μετά την αγγελία που είχε βάλει για πώληση του σκάφους, φαίνεται πως βρισκόταν στο Ψυχικό, όπου είναι και οι οικία του. Τέλος, το άτομο που ανέφερε ως αγοραστή του ταχυπλόοου, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει 50.000 ευρώ για ταχύπλοο και ήταν μέλος συμμορίας που λίγους μήνες μετά μπήκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι οι εντολείς τους θα αθωωθούν καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για κανέναν και ότι όλα στηρίζονται «στην κατάθεση ενός ποινικού», κάτι που υποστήριζαν και πέρσι, για την μήνυση του ίδιου του Κορφιάτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι