ΑΠΟΨΗ

Περί ομόφυλων ζευγαριών: Οι κρίσεις ξεβρακώνουν τους πονηρούς…

Περί ομόφυλων ζευγαριών: Οι κρίσεις ξεβρακώνουν τους πονηρούς… Πάνος Σαββόπουλος

Ο τίτλος του σημερινού κειμένου θα μπορούσε να έχει διάφορες μορφές και πάντα με το ίδιο περιεχόμενο. Προτίμησα αυτόν, με γεύση από ολίγη χυδαιότητα (20%), αφού (κατά τη γνώμη μου) στην καθημερινότητα του τόπου μας, εξαπανέκαθεν, κυριαρχούσε η αγένεια και η εξαδέλφη της, η απρέπεια!

Γνωστός μου φοιτητής δημοσιογραφίας βγήκε στα Χαυτεία κάνοντας ερωτήσεις με αφορμή μία εργασία για τη σχολή του. Τον προέτρεψα να μην κάνει ερωτήσεις με δυνατότητα πολλών απαντήσεων, αλλά “ψυχο-ακτινογραφικές”. Το γούστο ήταν, όταν ρώτησε τι σημαίνει η λέξη “τακτ”, την οποία μάλιστα πρόφερε αργά, ευκρινώς και δύο φορές! Χαμός εις τα Χαυτεία με τα δυο καφεκοπτεία… (Παρένθεση, πλουμίδι: Τον χειμώνα του 1941, ακριβώς εκεί, στα Χαυτεία, ο Γιώργος Μητσάκης αγόρασε ένα κομπολόι και απρόσεχτα το ‘βαλε σε κάποια τρύπια τσέπη ενός παλιοπαλτού που φορούσε κι έτσι το ‘χασε. Από τη στεναχώρια του, έγραψε την ίδια μέρα στο μαγέρικο (σ’ ένα πακέτο τσιγάρων) τους στίχους απ’ το αγαπημένο τραγούδι του “Φτωχό κομπολογάκι μου, σε είχα το μεράκι μου”).

Λοιπόν, το τι απαντήσεις πήρε ο φοιτητής για τη λέξη “τακτ, δεν φαντάζεστε. Σας παραθέτω “μαργαρίτας” τινάς: Είναι ο ήχος που κάνει το ρολόι. Είναι όταν σπάει ένα ξύλο. Είναι όταν κάτι πέφτει πολύ γρήγορα. Είναι ο ήχος από πιστόλι με αγιαστήρα (εννοούσε σιγαστήρα)! Κάποιος μεσήλιξ, του είπε ότι τακτ είναι ο καλός τρόπος. Και πριν συνεχίσει το δρόμο του, τον ρώτησε ο φοιτητής εάν η λέξη “τακτ” κλίνεται. Κι ο άλλος του πέταξε (σαν κεσεδάκι με γιαούρτι σε καθηγητή του 1960) «Το τακτ, του τακτός». Βρεθήκαμε σε “ατραπό”, γιατί ήθελα να διατυπώσω αιχμηρά, ότι την πατρίδα μας, καθόλου δεν την χαρακτηρίζει η λεπτότητα = διακριτικότητα = τακτ! Μα καθόλου!

Εάν θέλει κάποιος να πληροφορηθεί για το επίπεδο μιας χώρας, αρκεί και μόνο να διαβάσει τις πρώτες ειδήσεις των ΜΜΕ. Οι ειδήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με τις ειδήσεις στη Δύση, εις την οποία και ανήκομεν, όπως διεκήρυξεν ο “εθνάρχης” μας! Και ευτυχώς, δηλαδή, που έχουμε τους Δυτικούς προστάτες, γιατί αλλιώς μπορεί να μάς την είχαν… πέσει κάποιοι γείτονές μας! (Έχει κανείς αντίρρηση; Όποιος έχει, να φέρει αύριο χειρόγραφους 100 στίχους από το Ζ’ της Ιλιάδος… – Χρ. Τσαγανέας). Σας εκθέτω, τώρα, σημερινές (μέσα Ιανουαρίου 2024), ειδήσεις από χώρες της Δύσης και από τη δική μας.

ΑΓΓΛΙΑ

  • Επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας κατά Χούθι
  • Εκρηκτικό το πρόβλημα της στέγασης
  • Η Κίνα εντόπισε Βρετανό κατάσκοπο στο έδαφός της

ΣΟΥΗΔΙΑ

  • Η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία της Στοκχόλμης
  • Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία με -46 βαθμούς
  • Δυνατότερο το ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας (Jens Stoltenberg, Νορβηγός)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  • Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών για το ακριβό öl
  • Άρση εμπάργκο για εξαγωγή όπλων
  • Άνοδος του εξτρεμισμού

ΓΑΛΛΙΑ

  • Ο κόσμος μποϊκοτάρει εταιρίες λόγω αισχροκέρδειας
  • Το προφίλ του Γκαμπριέλ Ατάλ
  • Πόσα χρόνια κλείνει το θρυλικό καμπαρέ Moulin Rouge

ΙΤΑΛΙΑ

  • Δεν συμμετέχει η Ιταλία στη δράση εναντίον Χούθι
  • Η ανεργία έπεσε στο 6,4% (Ευρωζώνη 6,5%, Ελλάδα 11.4%)
  • Ρεκόρ στη ζήτηση ομολόγων

ΗΠΑ

  • Με το βλέμμα στο Ιράν, τα πλήγματα των ΗΠΑ στους Χούθι
  • Οι ΗΠΑ πούλησαν 246 πυραύλους για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου
  • Ο Χάντερ Μπάιντεν (γιός του προέδρου) δήλωσε αθώος για την υπόθεση φοροδιαφυγής (Γιατί όχι; Αλλά πόσοι τον πιστεύουν, πόσοι;)

ΕΛΛΑΔΑ (Βάζω διπλάσιες ειδήσεις για να είναι πιο ευκρινής η εικόνα μας…)

  • Δολοφονία 41χρονης εγκύου γυναίκας
  • Μαφιόζικη εκτέλεση ενός μέλους της “greek mafia”
  • 67 χρόνος πυροβόλησε σκύλο
  • Σκληρές αντιπαραθέσεις για τον γάμο και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών
  • Ο Κώστας Ανδρουλάκης, εξάδελφος, του Νίκου, ζει στην Αγγλία με τον σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Διαμαρτύρεται ότι δε μπορεί να δώσει ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά…
  • Ο Κασσελάκης προειδοποίησε τον Πολάκη… (για διαγραφή)

 

“Ξεγύμνωμα”

Σ’ αυτή την οξειδωμένη ατμόσφαιρα, έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο για “γάμο και υιοθεσίες ομόφυλων ζευγαριών”. Και πριν καν μπει για συζήτηση, άρχισαν οι συγκρούσεις (ενίοτε σκληρές…) μεταξύ συμφωνούντων με το νομοσχέδιο και διαφωνούντων. Κι ακριβώς αυτές οι συγκρούσεις, είχαν και συνεχίζουν να έχουν σαν αποτέλεσμα να πέσουν “μάσκες” και “μανδύες” και να φανεί το χαμηλό επίπεδό μας, που δεν έχει καμία σχέση με τα Δυτικά συνεταιράκια μας! Πέφτοντας όμως, ξεφυτρώνουν αυτόματα (σαν αγροτικά… ζιζάνια) πλήθος ερωτηματικών! Σας μεταφέρω τινά:

  1. Γιατί οι περισσότεροι «αρνητές» του νομοσχεδίου έχουν κοινά χαρακτηριστικά, λες και ανήκουν σε κάποια “λέσχη”;
  2. Γιατί οι περισσότεροι αρνητές του νομοσχεδίου ανήκουν σε συγκεκριμένα κόμματα; Μαζί μ’ αυτούς θα βάλω και το ΚΚΕ, μετά που διάβασα με προσοχή την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα,  και του Δημήτρη Κουτσούμπα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής! (διαβάστε κι εσείς και κρίνετε).
  3. Η Εκκλησία, η οποία στηρίζεται στο λόγο και στα έργα του θεού, γνωρίζει ότι ο θεός  έπλασε τον άνθρωπο  κατ’  εικόνα  και ομοίωση και μάλιστα με τη σοφία του, “όρισε”  το 8-12% (ανάλογα με την τοπική “ζούγκλα”) των ανθρώπων, να είναι ομοφυλόφιλοι. Λιγότερα ποσοστά όρισε για τα ζώα  και ελάχιστα για τα φυτά. Κι όλα αυτά που αναφέρω, αποτελούν αποτελέσματα μετρήσεων  και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση! Η Εκκλησία λοιπόν παραβαίνει τη θέληση του θεού και κατά τη γνώμη μου το κάνει “περίεργα”. Κι όταν λέω τη γνώμη μου στο θέμα, σας βεβαιώνω ότι γνωρίζω καλά τι λέω, αφού είμαι (εκ μητρός) ο πρώτος ανεψιός δύο δεσποτάδων, ο εις εκ των οποίων ανακηρύχτηκε “άγιος” πριν 2-3 χρόνια! Από παιδάκι, είδαν τα ματάκια μου και άκουσαν τ’ αυτάκια μου πολλά υποκριτικά και χοντρά ψέματα, απ’ το ισνάφι των μπαρμπάδων μου, στο Μεσολόγγι που ζούσαν και που εγώ πήγαινα ευχαρίστως στις διακοπές μου. Κι όλο επαναλάμβανα, «είναι δυνατόν;». Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιώ τη λέξη “περίεργα” το κάνω μετά λόγου γνώσεως (εξ’ απαλών ονύχων) και εκφράζω αυτά που έβλεπα και βλέπω! (ελέγξτε και σεις και κρίνετε)
  4. Γιατί δεν αντέδρασαν καθόλου, πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, αθλητές, επιστήμονες, μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά γνωστά και πολιτικά “ουδέτερα” άτομα; Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό! Εξαιρετική ήταν η παρέμβαση της ηθοποιού Κλέλιας Ρένεση! Δείτε την!
  5. Και μια ερώτηση που έχει χιούμορ, αλλά που θεωρώ ότι έχει “ψωμί”: Γιατί πλείστοι “προγάστορες” τοποθετούνται αρνητικά στο νομοσχέδιο; Ο Stefan, ένας Σουηδός φίλος μου, τσακάλι στο μυαλό, με ρώτησε πώς το σκέφτηκα αυτό και του είπα ότι έχω εμπειρίες από το ότι οι μεγάλες “ομορφιές” κρύβονται σε μικρά “σώματα”, σχεδόν σαν τα αρώματα! Πάντως, οι περισσότεροι (είπα, οι περισσότεροι, όχι όλοι) αρνητικοί προγάστορες …καρφώνονται και μόνο από τα επιχειρήματά των!
  6. Οι πολιτικοί, κυρίως, που λογομαχούν για το θέμα, δε σκέφτονται ότι έτσι συμπαρασύρουν και τον λαό στον “διχασμό” και στη σύγκρουση; (Μάλλον αυτό θέλουν, νομίζω).
  7. Μήπως ένα μέρος (ένα μέρος είπα) από τους άνδρες αρνητές, θέλει να κρύψει κάτι πίσω από την άρνηση και γι’ αυτό την προβάλλει δημόσια;

 


Οι “προβλέψεις”μου

“Προβλέπω” ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα κάνει το λάθος και θα ψηφίσει, αρκούντως κουτσουρεμένο, το νομοσχέδιο για “γάμο και υιοθεσίες ομοφύλων”, προσπαθώντας έτσι να κρατήσει “διαβολικές” ισορροπίες, σε μία εξίσωση με πολλούς “εωσφορικούς” παράγοντας:

    • Τους βουλευτές και υπουργούς, που δε θέλουν να ενοχληθούν τα ψηφοφόρια τους!
    • Την επίσημη Εκκλησία, η οποία βάζει φρένο σε τέτοια ζητήματα γιατί έχει “θέματα” να ανησυχεί… (Όπως, για παράδειγμα, η Καθολική Εκκλησία έχει χοντρά «θέματα» με την παιδοφιλία, που ξέρει όλος ο κόσμος). Όταν έμενα στη Στοκχόλμη είχε έρθει κάποια φορά από την Ελλάδα, επίσκεψη σε έναν φίλο του, ένας τριαντάρης διάκος (ομοφυλόφιλος)! Να μη λέω πολλά…, το τι “ξέρασε” ο στόμας του για την Εκκλησία, ένα βράδυ που μέθυσε σε μια ελληνική ταβέρνα στο Söder, δε λέγεται. Ήμουν παρών και έχω μάρτυρες με μνήμη άριστη! Έπεσαν γέλια και του ψέλναμε «εις πολλά έτη δέσποτα…»
    • Τα ευκαιριακά “συνεταιράκια” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, τα οποία εμπεριέχουν βουλευτές με αβεβαιότητα…
    • Κάποιους τύπους, στιλ Πολάκη, που τους βάζετε; Και το 50% του λαού, επίσης, πού το βάζετε; (Στους “πολιτισμένους” λαούς το αντίστοιχο ποσοστό δεν είναι ούτε 10%). Έτσι, θα καταφύγει (η κυβέρνηση) στις “περικοπές”, στο νομοσχέδιο! Και ναι μεν θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων, αλλά μάλλον θα βάλει ψηλά συρματοπλέγματα στις υιοθεσίες δια παρένθετης μητέρας! Άρα, τώρα θα μεταναστεύει κάποιος…κόσμος στην Ευρώπη και για λόγους ερωτικούς! Εκεί θα αποκτά παιδιά,  αλλά όταν θα ‘ρχεται στην Ελλάδα, δεν θα τα αναγνωρίζει η πατρίς του!  Αυτός θα απευθύνεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και η πατρίς θα καταδικάζεται. Όπως συνέβη –αν δεν σας απατάει η μνήμη σας– με την  Ελβετία του Λούθηρου. Η Ελβετία καταδικάστηκε γιατί δεν αναγνώριζε τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών με Ελβετούς. Βέβαια θα μου πείτε τι την κόφτει την Ελλάδα και τους πολιτικούς της αν καταδικαστεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπως η Ελβετία; Φαίνεται να ενδιαφέρονται να μην έχει κανέναν εκσυγχρονισμό η Ελλάδα και να μην υπάρχουν νόμοι αντίστοιχοι μ’ αυτούς  των δυτικών …προστατών μας!

Οι “Βρυξέλες” λένε ότι το νομοσχέδιο, μάλλον θα ψηφιστεί πλήρες…

Βλέπετε, λοιπόν, πώς και μόνο ένα νομοσχέδιο, το οποίο αφορά μία πολύ μικρή ομάδα πληθυσμού (δεν είναι δηλαδή όπως τα νομοσχέδια για θέματα οικονομικά, εθνικά, περίθαλψης, παιδείας), ναι, ένα νομοσχέδιο, ξεγυμνώνει τους ανθρώπους και φανερώνει την ποιότητά τους. Στο συγκεκριμένο, που πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να είναι παντού και πάντοτε ιερά, ο μισός πληθυσμός είναι εναντίον του! “Γδύθηκε” ο μισός πληθυσμός και τα είδαμε όλα του!

Πώς θα νιώσει κάποιος υπερήφανος για τον τόπο του; Το “κερασάκι” στο δράμα είναι οι συζητήσεις που ακούγονται, ακόμα και σε σουπερμάρκετ… Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση βρήκαν νέο θέμα για να ξεπουλήσουν και να ξεπουληθούν! (Οι φόνοι δεν πουλάνε πλέον…). Τα (λέμε, τώρα) επιχειρήματα που ακούγονται είναι περιγραφικά του επιπέδου των συνομιλούντων! Πάντως, η Ελλάδα δε σ’ αφήνει ποτέ χωρίς γέλιο! Θα μπορούσε κάποιο πειραχτήρι, να βάλει τις λέξεις “γέλως” και “Ελλάς”, σ’ ένα μίξερ επικαιρότητας και το αποτέλεσμα της μείξης να είναι “γελάς”!

Υ.Γ.-1 Δεν την πολυπάω την Κική Δημουλά, γιατί συχνά μου θυμίζει κάποιους τωρινούς Έλληνες “φιλόσοφους”, φρού-φρού κι ακαταλαβίστικα αρώματα, επιγραμματικά! Αλλά κάποιες φορές, η Κική, είναι “τουφέκι”. Να! «Με τι να “πάμε μπροστά”; Το επίδομα των ψευδαισθήσεων, όπως ξέρετε, κόπηκε κι αυτό. Εκτός πια αν μας δώσει κανένα δάνειο η Ελπίδα. Αλλά κι αυτή έχει κατακλέψει την Αλήθεια…»

Υ.Γ.-2 Δύο λόγια τώρα, για τον Βαρθολομαίο και τον Κυριάκο. Ο πατριάρχης κρατάει μία ήπια και ανθρώπινη στάση, στο θέμα, και το πετυχαίνει με την “λόγια” σιωπή του! Κάποιοι τον ψέγουν, γιατί δεν έπιασε τις “κατάρες”. Και κάτι άλλο. Αναρωτιούνται πολλοί, γιατί τόση πρεμούρα από τον πρωθυπουργό με το νομοσχέδιο. Οι “Βρυξέλες” μου ψιθυρίζουν ότι το “αρχηγείο της ΕΕ σκέπτεται μετά τις ευρωεκλογές να προσφέρει στον Κυριάκο ένα υψηλό πόστο, ακόμα και ως διάδοχο της Ούρζουλας! Αλλά δε γίνεται, κάποιος που καταλαμβάνει υψηλή θέση στην ΕΕ, να είναι πρωθυπουργός σε χώρα που περιορίζει τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα! Και τρέχει ο Κυριάκος…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι