ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία – Νέο μήνυμα 112 για τη “Μπάρμπαρα”

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία - Νέο μήνυμα 112 για την "Μπάρμπαρα",

Λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός έκανε συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ενώ προχώρησε σε ισχυρή σύσταση οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, να προσέλθουν μετά τις 10.00 στην εργασία τους το πρωί. Στο δημόσιο επίσης όσοι δεν μπορούν να εργασθούν με τηλεργασία, θα προσέρχονται μετά τις 10 π.μ. και όσοι είχαν ραντεβού σε δημόσια υπηρεσία πριν τις 10 πρωί, αυτό ακυρώνεται. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές σε όλη τη χώρα καθώς σήμερα αναμενόταν να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” ενώ έκλεισε για δύο ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Άνοιξε στις 7 μ.μ. αλλά θα ξανακλείσει προληπτικά στις 11 το βράδυ. Αποφασίσθηκε να μείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές, ενώ θα ισχύσει όπου είναι δυνατόν τηλεργασία στο δημόσιο και τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν επί διήμερο (ούτε την Τρίτη) σε τρεις περιφέρειες.

Στη βόρεια Αττική και στα προάστια της Αθήνας δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα εμπορικά καταστήματα, πλην εξαιρέσεων. Έπαψαν να λειτουργούν στην Αθήνα κάποιες λεωφορειακές γραμμές και μπορείτε να δείτε εδώ ποιες έχουν παύσει τελείως και ποιες λειτουργούν μερικώς αλλά και ποιες θα είναι προβληματικές αύριο. Για τα μέσα μεταφοράς οι πολίτες μπορούν να καλούν το 11185. Στα βόρεια προάστια και στη Βοιωτία μπορεί επίσης αρκετές τράπεζες να μη λειτουργήσουν σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και συστήνεται στον κόσμο να τηλεφωνεί σε κάθε υποκατάστημα προτού ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένονται χιονοκαταιγίδες σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Χιονοκαταιγίδα έκλεισε σήμερα το πρωί και το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Οι έξι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο, σε πρώτη φάση, είναι η Εύβοια, η Αττική, οι Βόρειες Σποράδες, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία. Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται μεγάλος όγκος χιονιού στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Παρόμοια η εικόνα για αύριο και για την Βοιωτία, την Εύβοια αλλά και την Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Γύρω στις 2μ.μ. ανακοινώθηκε ότι έκλεισε όχι μόνον η Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από τον ανισόπεδο κόμβο Καλύφτακη μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων) για να ανοίξει αργότερα το ρεύμα προς Λαμία, αλλά και η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό καθώς και η Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό. Στις 6μ.μ., η τροχαία προχώρησε σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι και το Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα και ουσιαστικά έκλεισε το ρεύμα της εθνικής από την Λαμία προς την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η Αττική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω, μέχρι τον κόμβο με την Εθνική Οδό. Μια ώρα αργότερα ξανάνοιξε, αλλά έκλεισε η Σχιστού από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη ως τη συμβολή της με τη εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ξανάρχισαν πάντως  τα δρομολόγια των λεωφορείων που είχαν ακινητοποιηθεί στην Εθνική κοντά σε μοτέλ, με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται εν αναμονή.

Αύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική, αλλά και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια προάστια, όπου μετά τις 6μ.μ. της Δευτέρας απαγορεύεται και το ντιλίβερι. Το δημόσιο επίσης αποφασίσθηκε να λειτουργήσει αύριο με τηλεργασία με ισχυρή σύσταση να ισχύσει το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αποφασίσθηκε να μη λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο Τρίτη τα δικαστήρια της Αθήνας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Εν τω μεταξύ η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων. Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει επιδείνωση, καθώς η ΕΜΥ πρέπει να επικαιροποιεί το δελτίο της τουλάχιστον ανά 12ωρο ακόμα και αν δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό.

Το νέο δελτίο

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο έκτακτων φαινομένων οι χιονοπτώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσίαζαν πρόσκαιρη ύφεση.  Χιόνια προβλέπονται και για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα στην ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές και θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Από το απόγευμα προβλεπόταν να χιονίζει στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Καταιγίδες χιονιού αναμένονται στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ειδικά για την Αττική το επικαιροποιημένο δελτίο αναφέρει πυκνές χιονοπτώσεις  ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός, δηλαδή θα διαρκεί όλη την ημέρα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Προβλέπονται επίσης θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8 με 9 μποφόρ  στα πελάγη, οι οποίοι θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο.

Στην Πεντέλη ο δήμος ρίχνει αλάτι στους δρόμους, αλλά έχει αδειάσει και τόνους αλατιού στις πλατείες, ώστε να προμηθεύονται οι κάτοικοι για δική τους χρήση σε στενά δρομάκια, καθώς πέρσι τον Ιανουάριο εκατοντάδες κατοικίες είχαν αποκλειστεί επί ημέρες ολόκληρες. Λόγω των καιρικών φαινομένων εστάλησαν μηνύματα από το 112 ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου στις προαναφερθείσες περιοχές, οι οποίες είναι σε ετοιμότητα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την αξιολόγηση των δεδομένων της κακοκαιρίας. Ήδη από το πρωί ανακοινώθηκε η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σε Πάρνηθα και Θρακομακεδόνες το χιόνι έχει ήδη καλύψει το δάσος, τους δρόμους και τα σπίτια, ενώ “το έχει στρώσει” και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες και στα Βίλια. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι Αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του ΓΣΝΑ 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.

Πολλά χωριά της Εύβοιας έμειναν χωρίς ρεύμα και μέσα στη νύχτα πλέον άρχισαν να μεταφέρονται γεννήτριες καθώς τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία των βλαβών. Τα πιο σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά, Αμάρυνθος, στους Ανδρογιάννους και στο Μίστρο.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε όλη την Αττική. Συγκεκριμένα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των δημάρχων για το θέμα, που είναι εξάλλου στην αρμοδιότητα τους.  Ίσως τα μαθήματα γίνουν διαδικτυακά με webex.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου ενημέρωσε παράλληλα ότι θα μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας. Εξαιρούνται και μπορούν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6μ.μ. τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων καθώς επισης τα βενζινάδικα και τα καταστήματα που πωλούν εργαλεία και αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης ανακοινώθηκε ότι από τις 6μ.μ. της Δευτέρας απαγορεύεται η ταχυδιανομή και όλες οι υπηρεσίες delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Επίσης αποφασίσθηκε τηλεργασία για όλο το δημόσιο τομέα με ισχυρή σύσταση αυτή να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα όπου αυτό είναι δυνατόν. Οι εργαζόμενοι που δεν θα μπορέσουν να πάνε στην εργασία τους για λόγους ανωτέρας βίας, δικαιούνται την αμοιβή τους. Επισης ορισμένες εξωτερικές εργασίες πρέπει να παύσουν ενώ κάποιες απαγορεύονται όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εν τω μεταξύ στην Εύβοια, στο δήμο Διρφύων Μεσαπίων σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr πούλμαν με 40 επιβάτες έφτασε στο καταφύγιο της Δίρφυς με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ακινητοποιηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και οι 40 επιβάτες αυτή τη στιγμή επιστρέφουν με τα πόδια στην Στενή καθότι απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων. Την ίδια ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρής χιονοπτώσεις πλήττουν την κεντρική βόρεια και νότια Εύβοια. Στην κοινότητα Σέτας τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε διακοπή ρεύματος η οποία αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, είναι υποχρεωτικό όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο νομό να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. Το πρόστιμο, σύμφωνα με τον νόμο, ανέρχεται στα 80 ευρώ. Στον Ωρωπό έχουν ήδη ακινητοποιηθεί δέκα οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αλυσίδες.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ωρωπού, «ο κόσμος δεν ακούει και τώρα έκλεισε ο δρόμος εξαιτίας όσων δεν έχουν αλυσίδες και δεν μπορούν να περάσουν τα εκχιονιστικά». Αλλά και στο Καπανδρίτι ακινητοποιήθηκε όχημα χωρίς αλυσίδες και χρειάστηκε μέσα στο χιονιά να το απομακρύνει γερανός.

H πρόγνωση της ΕΜΥ αναλυτικά 

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από (μείον ένα) -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από αργά το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν. Άνεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από (μείον δύο) -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως την ανατολική Μαγνησία) και την ανατολική Στερεά, όπου στην Βοιωτία θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως των βόρειων στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά), καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία τοπικά στα 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα νότια έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν κατά διαστήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, των νησιών του βορείου Αιγαίου, των Σποράδων και της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν αποκλείεται να πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 8 με 10 βαθμους Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή βροχές στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Κρήτης. Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και Πελοπονήσσου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα ορεινά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι