VIDEO

Ντοκουμέντο από την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά – Εξετάζεται αν ξέσπασε από drone

Ντοκουμέντο από την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά – Εξετάζεται αν ξέσπασε από drone
Σύννεφο μαύρου καπνού διακρίνεται από το Μαρούσι, από τη δασική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στα Γλυκά Νερά, Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν 47 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 07 ελικόπτερα και 09 αεροσκάφη, ενώ νωρίτερα ήχησε το 112 για όσους βρίσκονται στην περιοχή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν έγκαιρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί μετά από περίπου δύο ώρες.

Η φωτιά ενδέχεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων χειριζόταν ένα drone το οποίο -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- έπεσε σε δασώδη έκταση. Η Αστυνομία εξετάζει εάν η εν λόγω πτώση προκάλεσε και τη φωτιά.

Βίντεο-ντοκουμέντο δημοσίευσε το protothema.gr: Στο πρώτο μέρος του βίντεο, φαίνεται καθαρά να έχει μόλις πιάσει φωτιά στα ξερόχορτα πάνω από το γήπεδο και το νεκροταφείο των Γλυκών Νερών και ένας άνδρας σπεύδει να απομακρυνθεί. Στο δεύτερο μέρος ένα βαν σκούρου χρώματος απομακρύνεται με ταχύτητα από το σημείο, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη θεριέψει.

Σημειωτέον ότι, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν την παρέα των τεσσάρων ατόμων που έφευγε γρήγορα από την περιοχή. Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια τους προσήγαγαν. Τους έχουν οδηγήσει στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

Οι προσαχθέντες φέρεται να είναι εργαζόμενοι ελληνικής εταιρίας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα συστήματα και χειρίζονταν το drone που κατέπεσε σήμερα (3/7/24) το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών και προκάλεσε, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, την πυρκαγιά.

Μήνυμα του 112

Σημειώνεται ότι, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης στους κατοίκους των Γλυκών Νερών. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι