ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώσεις οικισμών και διακοπές κυκλοφορίας

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώσεις οικισμών και διακοπές κυκλοφορίας

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια, ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά.

Η φωτιά εκτείνεται σε τρία μέτωπα, ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν τα 7 μποφόρ. Όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, η φωτιά «έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων».

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών καθώς και σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου. Λίγο μετά τις 8, μήνυμα μέσω του 112 καλούσε τους κατοίκους στην περιοχή Κοσκινά να απομακρυνθούν προς Ζάρακες, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ρίψεις κάνουν 24 εναέρια μέσα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις απαρτίζονται από 136 πυροσβέστες και 43 οχήματα. Ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα, έχουν σπεύσει 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Ένας πυροσβέστης μάλιστα, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής με εγκαύματα.

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά. Σύμφωνα με το evima, με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου. Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα.

Μηνύματα από το 112 & διακοπές κυκλοφορίας

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής. Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι