ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη 2 αστυνομικών για διαρροή βίντεο από την εκτέλεση Ζαμπούνη – Δημοσιεύματα για αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.

"Δέχθηκε αιφνίδια επίθεση" - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για τη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων

Βαρύ ποινικό παρελθόν είχε το θύμα της δολοφονίας στον Νέο Κόσμο, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που έπεσε νεκρός, έξω από βενζινάδικο τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν τρεις άνδρες τον γάζωσαν με περισσότερες από 90 σφαίρες. Η εκτέλεση Ζαμπούνη, από επαγγελματίες του χώρου, παραπέμπει σε νέες ανακατατάξεις στον κόσμος της νύχτας και ευρύτερα στον υπόκοσμο των συμμοριών εκβιαστών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα νεότερα από την αστυνομική έρευνα, το όχημα που επέβαιναν οι εκτελεστές είχε κλαπεί το περασμένο καλοκαίρι στο Μιλάνο και κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει πάρει το “πράσινο φως”, προκειμένου να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές εκείνος κρίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του Σώματος. Εκτιμάται πως ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει την «ανθρωπογεωγραφία» στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ο ίδιος «εικόνα» για δεκάδες αξιωματικούς. Την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η βασικότερη αλλαγή που φέρνουν οι σημερινές κρίσεις είναι η αποστράτευση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση.

Σύλληψη αστυνομικών

Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο λίγο μετά την μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01/2024). Δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία πως κατέγραψαν και διέρρευσαν βίντεο στα ΜΜΕ, στο οποίο απεικονίζεται η σορός του Βαγγέλη Ζαμπούνη λίγο μετά τη δολοφονία στο Νέο Κόσμο.

Οι δυο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο ενώ φέρονται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν την καταγραφή και τη διαρροή. Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη άρχισε, θα διερευνηθεί και το πώς διέρρευσαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου στα ΜΜΕ.

Θωρακισμένο το αυτοκίνητο του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου, ενώ ο κύκλος του αίματος την τελευταία επταετία αριθμεί 16 δολοφονίες και μία απόπειρα. Ο 44χρονος που ήταν γνωστός στη νύχτα με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» είχε στο αυτοκίνητο του του ένα όπλο τύπου γκλοκ και στο πορτμπαγκάζ ένα καλάσνικοφ με άγνωστο αριθμό σφαιρών τα οποία δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Το αυτοκίνητο του θύματος, ένα τζιπ BMW, ήταν θωρακισμένο, αλλά οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν την ώρα που έβγαινε από το βενζινάδικο και πήγαινε να μπει σε αυτό.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή που οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης, του 44χρονου διαφεύγουν από το σημείο της επίθεσης με πολυτελές τζιπ. Η ώρα είναι επτά λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα. Ένας πεζός, στον ήχο των πυροβολισμών που έχουν προηγηθεί, τρέχει θέλοντας να απομακρυνθεί.

Στο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, ο εκτελεστής διακρίνεται να ανοίγει την πόρτα και να δίνει τη χαριστική βολή στο θύμα ώστε να είναι σίγουρος πως είναι νεκρός, μιας και το τζιπ γνώριζαν ότι είναι θωρακισμένο. Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις πρόκειται για ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου.

Ο 44χρονος φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia». Με το πέρασμα των χρόνων και τις απανωτές δολοφονίες της ηγετικής αλυσίδας της οργάνωσης όμως, ο ίδιος ως ένας από τους παλιούς, δυνάμωσε και ανέλαβε τα ηνία σε περιοχές που η οργάνωση είχε τον πρώτο ρόλο, σε βόρεια και νότια προάστια.

Στο μικροσκόπιο το δρομολόγιο διαφυγής

Το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Λαμβάνεται συνεχώς μεγάλος αριθμός από βιντεοληπτικά υλικά που αναλύονται καρέ-καρέ και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να αναλύουν οι αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώσουν αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης και πως διέφυγαν από το σημείο που εγκατέλειψαν το κλεμμένο τζιπ το οποίο έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, επί της Λ. Αθηνών στο Δαφνί.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν βεβαίως και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Βεβαίως έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους αφού πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντούν κλειστά στόματα και οι πρωταγωνιστές ξέρουν να φυλάγονται. Το μόνο σίγουρο είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω έπληξαν μία ισχυρή αντίπαλη πλευρά και ενισχύθηκαν εκείνοι και αυτό από μόνο του προσφέρει μια κατεύθυνση για τις έρευνες.

Η απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, αστυνομικοί εντόπισαν καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Η σχέση με τη Bella Mafia

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

Το «συμβόλαιο» για την Πρόεδρο των Εφετών

Το όνομα του 44χρονου είχε ακουστεί το 2012 και σε συμβόλαιο θανάτου κατά της προέδρου εφετών Παρασκευής Καλαιτζή που είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Η επονομαζόμενη Λίτσα, συγγενής γνωστού αρχιμαφιόζου, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», είχε αναφέρει το όνομά του στις καταθέσεις της.

Είχε καταθέσει ότι το καλοκαίρι του 2012, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της δικαστικού και ενημέρωσε για αυτό τον 44χρονο που ανέλαβε το συμβόλαιο αλλά δεν πρόλαβε να το εκτελέσει αφού τότε συνελήφθη για υποθέσεις εκβιασμών.

Το 2015 συμμετέχει σε άλλη εκβιαστική ομάδα στην οποία κατηγορούνται και τρεις αστυνομικοί. Τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο δολοφονείται κακοποιός με το προσωνύμιο «Καράφλας – Σαμπρέλας», και αυτή η δολοφονία αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στον 44χρονο.

«Τον πρόλαβαν πριν τους προλάβει»

«Τον πρόλαβαν πριν τους προλάβει» ήταν η χαρακτηριστική φράση αξιωματικού της ασφάλειας σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Αυτό που έκανε ο ίδιος στον «Ράμπο», μια δολοφονία που έγινε τον Ιούνιο το 2023 στον Κορυδαλλό μαζί με τον κουνιάδο του, του συνέβη.

Είναι ενδεικτικό ότι DNA και του «Ράμπο» και του κουνιάδου του είχαν βρεθεί σε όχημα γεμάτο όπλα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία τους, 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του 44χρονου. Θέλοντας να προλάβει τη δική του δολοφονία, είχε εκτελέσει τους δύο επίδοξους δολοφόνους του στον Κορυδαλλό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι