ΣΧΟΛΙΟ

Ποια ακρίβεια και ποια Ουκρανία – Εμείς ανήκομεν εις την Βίσση!

Ποια ακρίβεια και ποια Ουκρανία – Εμείς ανήκομεν εις την Βίσση!, Αντώνης Κουμιώτης

Ο πλανήτης φλέγεται, σε άλλη γωνιά του κυριολεκτικά και σε άλλη μεταφορικά. Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει. Τα σύνορα, αλλά και οι πανανθρώπινες αξίες παίζονται στα ζάρια ή για να ακριβολογούμε στα χρηματιστήρια των μητροπόλεων. Η νέα γενιά αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Οι κοινωνίες αποκτηνώνονται. Ο κόσμος μας αλλάζει δραματικά.

Συμβαίνει για πρώτη φορά; Φυσικά και όχι. «Μακάρι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς», λέει μια θιβετιανή ρήση, που στον σύγχρονο κόσμο έκανε γνωστή ο Βρετανός πολιτικός Σερ Όστεν Τσάμπερλεϊν, μιλώντας το 1936 με αφορμή την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ρηνανίας. Εκμεταλλευόμενος στο ακέραιο την παθητική στάση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής και καταπατώντας με αυτόν τον τρόπο τη Συνθήκη των Βερσαλλιών του 1919, ο Αδόλφος Χίτλερ έκανε ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είχε προηγηθεί η “Μεγάλη Ύφεση”, ως φαινομενική απόρροια του χρηματιστηριακού κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929 και δια του φαινομένου της χιονοστιβάδας βύθισε σταδιακά σε μία οικονομική άβυσσο το μεγαλύτερο μέρος της οικουμένης. Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας στην πλειοψηφία των χωρών κατέρρευσαν, οδηγώντας τους λαούς σε τεράστιες κοινωνικές αναταραχές, με τον λαϊκισμό να κερδίζει έδαφος και τον Χίτλερ να επελαύνει στην εξουσία.

Ανήκομεν εις την Βίσση!

Τί κι αν τους αντιμετωπίζουμε ως άλλοι νέοι της Σιδώνος, κάνοντας post στο Facebook και stories στο Instagram; Τί κι αν τους διασκεδάζουμε πιάνοντας φιλίες με τους πορτιέρηδες των clubs, μπας και καταφέρουμε να γίνουμε οι “υπεράριθμοι”, κόντρα στα υγειονομικά πρωτόκολλα των λοιμωξιολόγων;

Τί κι αν τους ξορκίζουμε μπροστά στους δανεικούς τηλεοπτικούς μας δέκτες, απολαμβάνοντας την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, έτσι για να περάσει η ώρα, συμμετέχοντας κι εμείς στο εικονικό τους καρναβάλι; Τί κι αν την ίδια ώρα, σκεφτόμασταν το πώς θα πάμε με άδειο ντεπόζιτο από εβδομάδα στη δουλειά; Τί και πώς και πού και άλλα τόσα πότε; Ποια ακρίβεια και ποια Ουκρανία; Εμείς “ανήκομεν εις την Βίσση”, όπως έγραψε καταφανώς σοβαρολογώντας στα social media μία άλλη σταρ!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι