ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιο λάθος πλήρωσε με την ζωή του ο “θείος Τζο” της “Greek mafia”

Συλλήψεις για δολοφονίες μελών της Greek Mafia

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, ο επονομαζόμενος ως “θείος Τζο” της “Greek mafia” που εκτελέστηκε από τέσσερις επαγγελματίες δολοφόνους στο πατρικό του στα Δερβενοχώρια, είναι πιθανόν να στοχοποιήθηκε (σύμφωνα με πληροφορίες) επειδή είχε αρχίσει να εμπλέκεται ιδιαίτερα ενεργά στον υπόκοσμο της Πάτρας και στα δικά της νυχτερινά μαγαζιά. Πρόσφατα μάλιστα είχε πάει και ο ίδιος στην Πάτρα, όπου “ερίζουν” τρεις συμμορίες για τον έλεγχο της νυχτερινής ζωής της πόλης.

Το γεγονός ότι στάλθηκαν τέσσερις επαγγελματίες εκτελεστές, αλλά και ότι για πρώτη φορά σκότωσαν άνθρωπο κοντά σε παιδιά και γυναίκες και “άμαχους”, δείχνει πόσο αποφασισμένοι ήταν να τον βγάλουν από την μέση. Άλλες δύο, ίσως και παραπάνω απόπειρες εναντίον του, είχαν αποτύχει. Πριν από ένα χρόνο είχε εκτελεστεί στην Αθήνα και ένας 39χρονος Πατρινός πυγμάχος, ο Τάσος Μπερδέσης, που συμμετείχε και στο reality Survival Secret και φέρονταν εμπλεκόμενος σε μια σειρά υποθέσεων της νύχτας.

Η δολοφονία εκείνη είχε συσχετισθεί με του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, του Μανώλη Κασπίρη, του Δημήτρη Μάλαμα, αλλά και του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ. Όμως η ΕΛΑΣ εξετάζει ο φόνος του “θείου Τζο” της “Greek mafia” να σχετιζόταν περισσότερο με τις δραστηριότητές του στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα. Εκεί δραστηριοποιείται μια μαφία Αλβανών και μια Αθηναϊκή, από Έλληνες. Και προ τετραετίας ο Σκαφτούρος είχε βρεθεί στο στόχαστρο της αλβανικής μαφίας, όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές, αλλά είχε γλιτώσει με επιπόλαιο τραύμα. Ο Σκαφτούρος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο Σκαφτούρος πάντως έζησε περισσότερο από πολλούς “συναδέλφους” του, καθώς ο μέσος όρος ζωής σε αυτό τον χώρο δραστηριοτήτων είναι γύρω στα 45 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πάνω από 20 εκτελέσεις Ελλήνων και Αλβανών του κόσμου της νύχτας σε Αθήνα, Κέρκυρα και Πάτρα. Όσον αφορά στο τελευταίο έγκλημα, η ΕΛΑΣ προσπαθεί να βγάλει άκρη με όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε ο “θείος Τζο” της “Greek mafia”.

Τί λάθος έκανε ο Σκαφτούρος

Οι εκτελεστές του είχαν καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του και ήξεραν ότι είναι μεν ένοπλος διαρκώς, αλλά ότι στο πατρικό του δεν συνήθιζε να παίρνει μαζί τους σωματοφύλακές του. Το θύμα ήξερε ότι υπήρχε “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του, αλλά προφανώς δεν είχε διανοηθεί ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι δεν ισχύει πλέον η “ασυλία” της οικογένειας ή του Πάσχα και της οικογενειακής γιορτής. Αυτή η λανθασμένη εκτίμησή του είχε ως αποτέλεσμα να ρισκάρει να πάει στο πατρικό του, χωρίς τη φρουρά του.

Όμως και οι δράστες έκαναν λάθη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αφίχθησαν στο χωριό προερχόμενοι από Αθήνα και ότι όλο και σε κάποιες κάμερες θα έχουν καταγραφεί τόσο κατά την μετάβασή τους στα Δερβενοχώρια, όσο και κατά την αναχώρησή τους από εκεί. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον οι δύο από αυτούς είχαν πάει στο χωριό του θύματος πριν από λίγες ημέρες για να κάνουν “αυτοψία” στο χώρο και να μελετήσουν τις κινήσεις τους.

Στη Χασιά βρέθηκε εγκαταλελειμμένη η μία μοτοσικλέτα τους. Από εκεί οι αστυνομικοί έχουν την μαρτυρία ενός αγρότη. Τον ακινητοποίησαν οι εκτελεστές και του πήραν το όχημα. Αυτή η ληστεία εις βάρος του αγρότη δεν ήταν προγραμματισμένη και οφείλεται σε λάθος των δραστών. Η Ασφάλεια ψάχνει DNA των δραστών στην μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν χωρίς να την κάψουν, καθώς προφανώς έκριναν ότι δεν είχαν τον χρόνο να εξαλείψουν με τη φωτιά τα ίχνη τους στο δίκυκλο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι