ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιοι έχουν πάρει εργολαβία τα ναρκωτικά στη Μύκονο

Ποιοι έχουν πάρει εργολαβία τα ναρκωτικά στη Μύκονο

Νέα σύλληψη Αλβανού ποινικού για εμπορία ναρκωτικών, επιβεβαιώνει ότι τα διεθνή κυκλώματα εμπορίας χρησιμοποιούν ως συνδέσμους Αλβανούς υπηκόους στα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για πολυεθνικές “εταιρείες” που έχουν πλοκάμια σε όλα τα λεγόμενα κοσμικά θέρετρα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Όταν κάποιος ζητάει στη Μύκονο ναρκωτικά, οι μεσάζοντες τον παραπέμπουν κατά κανόνα σε Αλβανό διακινητή.

Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, κατάφεραν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών να συλλάβουν ένα μέλος του κυκλώματος και με τη βοήθεια του λαγωνικού σκύλου Ugly, εντοπισαν ναρκωτικά “χτισμένα” στον πέτρινο φράχτη του διακινητή. Άλλος ομοεθνής “συνάδελφός” του πέρσι τέτοια εποχή πουλουσε ναρκωτικά κρυμμένα μέσα σε διακοσμητικά μπαλόνια που φούσκωνε και πουλουσε αφού είχε βάλει μέσα την μικροποσότητα των ναρκωτικών. Στην κατοχή του ειχαν βρεθεί μοιρασμένα σε δόσεις 500 γραμμάρια κοκαϊνης, αξίας στη λιανική 50.000 ευρώ.

Πριν από ένα μήνα συνεληφθησαν σε βίλα της Μυκόνου τρεις Αλαβανοι, ένας Πολωνός και δύο Κροάτες που είχαν εισάγει 300 γρ. κοκαΐνης. Οι περισσότεροι Αλβανοί εισάγουν τα ναρκωτικά από την Ολλανδία και άλλες χώρες και τα διακινούν στα νησιά μέσω Αθηνών. Ο 45χρονος συλληφθείς ήταν βασικο στέλεχος του κυκλώματος της Μυκόνου και παραλάμβανε την κοκαϊνη, την οποία εν συνεχεία εκρυβε σε διάφορα σημεία και διέθετε ανάλογα με την ζήτηση.

Στο “τοιχίο” του 45χρονου ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε133 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, 23 μικροδέματα με χάπια MDMA και μισό κιλό χασίς. Ο 45χρονος παραλάμβανε κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA, από συνδέσμους της Αθήνας. Το γραμμάριο πωλείται 80 έως 120 ευρώ. Πριν από 20 μέρες είχε συλληφθεί μια κοπέλα μόλις 19 ετών που της ειχαν δοθεί 200 γρ. κοκαΐνης για να τα μεταφέρει στην Μύκονο.

Η επιχείρηση του Λιμενικού

Οι άνδρες του Λιμενικού την παρακολούθησαν και περίμεναν τον παραλήπτη των ναρκωτικών, που τελικά ήταν δύο Αλβανοί. Η 19χρονη που απέκτησε ποινικό μητρώο σε τόσο μικρή ηλικία, είχε πάρει 600 ευρώ προκαταβολή και θα έπαιρνε άλλα 400 μετά την παράδοση. Ενεπλάκη δηλαδή σε ένα κύκλωμα με τεράστια κέρδη, για 1.000 ευρώ…

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και ένας υπήκοος Γουιάνας, κρίκος της αλυσίδας μεταφοράς άλλου κυκλώματος, που μετέφερε κοκαΐνη αξίας 50.000 ευρώ συσκευασμένη σε “αυγά” που είχε καταπιεί και που φάνηκαν στην ακτινογραφία που του έκαναν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι