ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς χάθηκε 14χρονος ΑΜΕΑ από κορονοϊό

Πώς χάθηκε 14χρονος ΑμεΑ από κορονοϊό

Ένα αγόρι 14 ετών, που παρότι ήταν ΑμεΑ ούτε εκείνο αλλά ούτε και οι γονείς του είχαν εμβολιασθεί, υπέκυψε στο νοσοκομείο της Λαμίας, εκεί όπου στις 6 Δεκεμβρίου χάθηκε μία άλλη μια 14χρονη, προσβεβλημένη από κορονοϊό, που υπέστη ισχαιμία και ανακοπή. Για την περίπτωση της 14χρονης διερευνώνται πάντως και τυχόν ποινικές ευθύνες, γιατί είχε μείνει στα επείγοντα οκτώ ώρες προτού υποκύψει από συνεχείς ανακοπές.

Όσον αφορά στο αγόρι, διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, καθώς και της ιδιαιτερότητας της υγείας του (το παιδί ήταν τετραπληγικό και άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου), διακομίσθηκε για νοσηλεία στην Αθήνα. Ο μικρός διακομίσθηκε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 11:00, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μαζί με τους γονείς του που επίσης νοσούσαν.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αγόρι είχε πολύ έντονα συμπτώματα και το απόγευμα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα lamiareport.gr, ο οργανισμός του δεν άντεξε και το παιδί κατέληξε στο “Αγία Σοφία” από επιπλοκές του κορονοϊού. Διέμενε σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Όσον αφορά στο κορίτσι είχε διακομισθεί με πόνο στο προκάρδιο στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά δεν φαίνεται να δόθηκε εξαρχής σημασία στο καρδιακό σύμπτωμα και αντιμετωπίσθηκε ως φορέας με αφυδάτωση και πυρετό. Αργότερα (ίσως μετά από δύο-τρεις ώρες), κατόπιν επιμονής των συγγενών εξετάσθηκε εκ νέου και τότε επικράτησε πανικός, γιατί ο γιατρός διαπίστωσε μεγάλη επιδείνωση. Αποφασίσθηκε να διασωληνωθεί για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του κοριτσιού, και εν συνεχεία, σταθεροποιημένο να διακομισθεί στην Αθήνα. Όμως αυτή η απόφαση προφανώς ελήφθη πολύ αργά, καθώς το παιδί υπέστη απανωτές ανακοπές και πέθανε.

Οι συγγενείς του κοριτσιού είχαν πει ότι η 14χρονη μαθήτρια νοσούσε επί έξι μέρες, αλλά οικουρούσε, καθώς τα συμπτώματα ήταν ήπια, όμως ξαφνικά η κατάσταση επιδεινώθηκε. Καθώς το παιδί ένιωθε και πόνο στην καρδιά, το πήγαν στις 9 το πρωί στο νοσοκομειο της πόλης τους, όπου η μικρή άφησε την τελευταία τις πνοή στις 5:30 το απόγευμα.

Πριν το αγόρι ΑμεΑ, η 14χρονη

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας για το χαμό της 14χρονης ανέφερε πολλές φορές τη λέξη “άμεσα” αλλά οι συγγενείς έχουν δώσει πολύ διαφορετική εικόνα για το περιστατικό. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου τότε ανέφερε τα εξής: «Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

»Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

»Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι