ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πως δρούσε η απαγωγέας της μικρής Μαρκέλλας

Βαρύς ο πέλεκυς για την απαγωγέα και βιάστρια της μικρής Μαρκέλλας

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα μέσα από τον υπολογιστή της 33χρονης που είχε απαγάγει και κακοποιήσει σεξουαλικά την 10χρονη Μαρκέλλα στην Θεσσαλονίκη μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Η 33χρονη είχε οδηγήσει το ανήλικο κορίτσι στο διαμέρισμα της, αφού ισχυρίστηκε πως ήρθε να το πάρει από το σχολείο, εκ μέρους της μητέρας της. Εκεί χορήγησε ναρκωτικές ουσίες στο παιδί, σε χυμό που της πρόσφερε και μετά προέβη σε ασελγείς πράξεις ενώ αυτό ήταν αναίσθητο, φωτογραφίζοντας το, ενώ το είχε μακιγιάρει.

Η δεκάχρονη γνώριζε τη γυναίκα και για αυτόν τον λόγο την ακολούθησε κατά την αποχώρηση από το σχολείο. Η 33χρονη είναι γνωστή της οικογένειας της Μαρκέλλας, αφού στο παρελθόν διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στην Κάτω Τούμπα, περιοχή από την οποία είχε απαγάγει τη μικρή, το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου. Στην προσπάθεια της να παραπλανήσει τις αρχές, η 33χρονη κούρεψε τα μαλλιά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από τον έλεγχο στον προσωπικό υπολογιστή της 33χρονης, βρέθηκε πως η γυναίκα αναζητούσε ανήλικα υποψήφια θύματα στα ορφανοτροφεία της Βορείου Ελλάδας και σε παιδικές κατασκηνώσεις. Επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση, ενός επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδινε χρήματα στην 33χρονη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ίδιος αν και γνώριζε για την απαγωγή, ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε σε επαφή με το παιδί, όσο η 33χρονη το κρατούσε στο διαμέρισμα της.

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 33χρονη, έχοντας χορηγήσει ναρκωτικά χάπια στη μικρή Μαρκέλλα, «μετέβη στην οικία του συγκατηγορουμένου της, όπως προκύπτει από τη σύνδεση του φορητού της υπολογιστή στο wifi του». Παράλληλα, ο κατηγορούμενος «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της», ενώ επικοινωνούσε με την 33χρονη, γνωρίζοντας πως είναι η απαγωγέας.

Από την πλευρά του, εκείνος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την κατηγορούμενη, η οποία εκδίδονταν. Μετά την απολογία του ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

Με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν αμφότεροι σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, ο άνδρας ως συνεργός στην αρπαγή και στην έκθεση, και η γυναίκα για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση, όχι όμως και για πορνογραφία ανηλίκου.

Στις 23.06.2020 η Ελληνική Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, τη φωτογραφία και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής που είχε απαγάγει τη 10χρονη Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη. Η δράστης είναι η Μούρθου Ειρήνη, του Κοσμά και της Ευαγγελίας, γεννηθείσα το 1987.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι