ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς η Αστυνομία είχε τον “δολοφόνο” αλλά δεν βρήκε τη δολοφονημένη

Πώς η Αστυνομία είχε τον "δολοφόνο" αλλά δεν βρήκε τη δολοφονημένη

Παράδοξα τα γεγονότα στην Αίγινα, αν αληθεύει ότι βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου, είναι ο γιος της, που ήταν στην ουσία τυχαία στα χέρια της αστυνομία από προχθές το βράδυ, δηλαδή λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της μητέρας του. Είχε προσαχθεί για άλλο λόγο και κανείς δεν ήξερε ότι είχε γίνει φόνος. Η άτυχη-δολοφονημένη ηθοποιός, γνωστή περισσότερο ως φωνή, από τη συμμετοχή της σε μεταγλωτίσσεις έργων, ήταν ήδη νεκρή όταν η αστυνομία βρήκε στο λιμάνι τον 46χρονο, και με ψυχιατρικά ζητήματα, γιό της να περιφέρεται.

Ολα αυτά διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Ο γιος του θύματος φώναζε, περιφερόταν στο λιμάνι σε έξαλλη κατάσταση και μιλούσε ακατάληπτα. Προσήχθη για διατάραξη και, τελικά, οι αστυνομικοί ζήτησαν από γνωστούς της οικογένειας το τηλέφωνο των συγγενών του. Ο πατέρας ήταν νεκρός από διετίας και η μητέρα του παραληρηματικού άνδρα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί δεν σκέφτηκαν να πάνε στο σπίτι της οικογένειας –ο γιος ζούσε από το 2015 με τους γονείς του στην Αίγινα.

Την άλλη μέρα συγγενείς και γείτονες της Μαρίας Μπονίνου ανησύχησαν που δεν την είδαν να ταΐζει τις κότες της αλλά και που δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Τηλεφώνησαν στην αστυνομία, που απλά οι αστυνομικοί τους δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τον άνδρα για ψυχιατρική εκτίμηση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Και πάλι οι αστυνομικοί δεν σκέφτηκαν να αναζητήσουν την μητέρα στο σπίτι της, παρότι συγγενείς της είπαν στην αστυνομία ότι τη νύχτα είχε αναμμένα τα φώτα. Στις 9 το πρωί οι συγγενείς της, την βρήκαν μαχαιρωμένη.

Τώρα η ΕΛΑΣ αφήνει να διαρρεύσει η πληροφορία ότι πιθανότερος δράστης θεωρείται ο γιος της. Η γυναίκα έφερε πολλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα, με μία σακούλα στο κεφάλι. Παρότι ο γιος έχει ψυχιατρικά ζητήματα, δεν είναι γνωστό αν ομολόγησε ή αν ήταν σε σοκ επειδή βρήκε τη μητέρα του δολοφονημένη.

Η Μαρία Μπονίκου ήταν σύζυγος του Μάριου Βενιέρη, που πέθανε το 2020 και που ήταν επίσης γνωστός στον ειδικό επαγγελματικό χώρο των μεταγλωττίσεων, δανείζοντας την φωνή του σε ξένους ηθοποιούς παιδικών έργων ή σε ήρωες κινουμένων σχεδίων. Επίσης εργαζόταν ως αφηγητής σε σειρές, αλλά είχε γράψει και θεατρικά έργα. Και εκείνος “έφυγε” στα 73 του χρόνια, όμως από φυσικά αίτια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι