ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς βρέθηκε ζωντανό το ξεγραμμένο ζευγάρι στην Κρήτη

Θρίλερ με Τούρκους "γκιουλενιστές" σε γιοτ στον Σίμο

Ο 45χρονος Κρητικός και η 39χρονη Γερμανίδα φίλη του, που τους είχαν όλοι ξεγραμμένους μετά την ανατροπή της βάρκας τους στα νότια της Κρήτης το περασμένο Σάββατο, σώθηκαν βρίσκοντας καταφύγιο σε μια θαλάσσια σπηλιά και εν συνεχεία και πάλι κολυμπώντας! Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, στα νότια παράλια του Ηρακλείου, κοντά στη Μονή Κουδουμά.

Σύμφωνα με το cretapost, ο 45χρονος άνδρας, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφό του, η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Όπως είπε συγγενής του 45χρονου «η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουν. Κολύμπησαν και κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπηλιά. Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολυμπούσαν με τέτοιο τρόπο , ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν».

Στη σπηλιά ο 45χρονος παρέμεινε σχεδόν 24 ώρες, ανέκτησε μέρος των δυνάμεών του, και εν συνεχεία είπε στη Γερμανίδα να περιμένει εκεί για να στείλει βοήθεια. Την Κυριακή ξεκίνησε να κολυμπάει για την παραλία της Μονής Κουδουμά. Φτάνοντας στην παραλία και αφού είπε ποιος είναι, ζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία της φίλης του. Ένα σκάφος πέντε μέτρων που ξεκίνησε από τις Τρεις Εκκλησιές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτό που προσέγγισε υπό αντίξοες συνθήκες τη σπηλιά και περισυνέλεξε την 39χρονη.

Ηρωική διάσωση

Ακόμα και οι λιμενικοί που έχουν συμμετάσχει σε πολλές ανάλογες επιχειρήσεις δε μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί! Θεωρούν απίστευτο το γεγονός ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με βάρκα την οποία είχαν νοικιάσει, κατάφεραν να σωθούν κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός, ότι το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού δεν μπορούσε να  επιχειρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, τα ψαροκάικα που συμμετείχαν, δεν άντεχαν αρκετή ώρα τη θαλασσοταραχή!

Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι. Το θετικό πάντως είναι, ότι αν και ταλαιπωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους. Ο 45χρονος Κρητικός, που είναι πιλότος ελικοπτέρου, ζει τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και είχε πάει στην ιδιαιτέρα του πατρίδα για διακοπές. Μάλιστα την ημέρα που χάθηκε η βάρκα τους, το ζευγάρι περίμενε την άφιξη φίλων και συγγενών τους για να κάνουν διακοπές όλοι μαζί.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν όλοι τις εξελίξεις στο θρίλερ που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νότο του νομού Ηρακλείου, όπου χάθηκαν τα ίχνη των δύο επιβαινόντων στο σκάφος που ανατράπηκε. Ελικόπτερο super puma, σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και πολλά ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό της μήκους πέντε μέτρων λέμβου του ζευγαριού.

Το «θαύμα της Παναγίας»

Τελευταία φορά την είχαν δει το Σάββατο. Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η λέμβος που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου από μία επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει. Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και είχε πάει 4 το απόγευμα και δεν είχε επιστρέψει. Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες. Στη Μονή Κουδουμά είδαν την Κυριακή έναν εξαντλημένο άνθρωπο με το μαγιό ή το σλιπάκι του.

«Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ένας μοναχός στον 45χρονο. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα» είπε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που ήξερε ότι βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη, μετά την αποστολή βοήθειας για την διάσωση της 39χρονης φίλης του.

Όλοι στη Μονή μιλούσαν για «θαύμα της Παναγίας», αφού ακόμα και έμπειροι λιμενικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εξέφραζαν τους φόβους τους για τις ζωές αυτών των δύο ανθρώπων. Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι