ΣΧΟΛΙΟ

Ποτέ μην λες ποτέ για lockdown Κυριάκο…

Ποτέ μην λες ποτέ για lockdown Κυριάκο... Κόμπρα

«Ο Αυστριακός καγκελάριος δεν απέκλεισε το lockdown να παραταθεί αν τα κρούσματα δεν μειωθούν τις επόμενες 10 μέρες». Θα μου πείτε τώρα τι έπαθα και ανασκαλίζω ρεπορτάζ του “καταραμένου” 2020. Όχι, πρόκειται για τις τωρινές ανακοινώσεις του καγκελαρίου Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, με την Αυστρία να επιστρέφει στο “παλιό”, το “ορθόδοξο” lockdown!

Δεν εννοούμε φυσικά αυτά τα “ξενέρωτα” που ακούμε τελευταία, τα τοπικά lockdown ή τα lockdown για ανεμβολίαστους, αλλά για ολικό κλείσιμο των πάντων, με μόνη επιτρεπόμενη έξοδο αυτή στο σουπερμάρκετ, άντε και καμία βόλτα με τον σκύλο, στο τσακίρ κέφι! Ταυτόχρονα, η Αυστρία εισάγει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών της, με τους Αυστριακούς να αποδεικνύονται στο τομέα αυτό περισσότερο… Έλληνες! Βέβαια, αν δούμε τα ποσοστά εμβολιασμού σε Βουλγαρία ή Ρουμανία, μπορούμε να αναφωνήσουμε πως “υπάρχουν και χειρότερα”!

Η δε Αυστρία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε, μόλις προ λίγων ημερών, το λεγόμενο “lockdown για ανεμβολίαστους” κι αφού δεν είδε προκοπή με τον έλεγχο του (τέταρτου, πέμπτου έχω χάσει πλέον τον λογαριασμό) κύματος της πανδημίας, είπε να προβάλει το έργο “Lockdown: Το τελευταίο κρούσμα”!

Ταυτόχρονα, τάραξε και τα νερά των ευρωπαϊκών ηγεσιών, μηδέ του Κυριάκου εξαιρουμένου. Το λέω αυτό γιατί ο δικός μας αποφεύγει όλο και περισσότερο την λέξη lockdown, λες και του βάζουν πιπέρι στο στόμα βρε παιδί του. Κι αυτό, όταν το “ψιθυρίζουν” πολλοί δικοί μας λοιμωξιολόγοι, που γκρινιάζουν πότε για την πρόωρη κατάργηση της μάσκας και πότε για την εσπευσμένη λήξη της πανδημίας που “σάλπισε” ο Κυριάκος…

Και άντε, καθώς ο κόσμος είναι πλέον στα κάγκελα (για την δε αγορά, ας μη μιλήσω καλύτερα) θα δώσω ένα δίκιο στον Μητσοτάκη, που φτύνει τον κόρφο του στο ενδεχόμενο νέου lockdown. Είναι βλέπετε που δεν “υπάρχει σάλιο” στην οικονομία, είναι κι αυτές οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις…

Αλλά, θα την πω την κακία μου, δεν αντέχω. Μήπως να πάρουμε παράδειγμα από την Αυστρία στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, άντε όχι όλου του πληθυσμού, αλλά συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων, όπως έριξε χτες και το “καρφί” του ο Τσίπρας, που κατηγόρησε τον Κυριάκο ότι δεν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας για να μη χάσει ψηφαλάκια!

Εντάξει Κυριάκο, δεν θες να δυσαρεστήσεις ψηφοφόρους σου, αλλά κράτα και εσύ λίγο τα μπόσικα! Είναι αλήθεια, λες και το κάνανε επίτηδες αυτοί οι Αυστριακοί, να επιβάλλουν lockdown μετά το τηλεοπτικό σου διάγγελμα, τί πράγμα και αυτό! Αλλά και εσύ, πάρε λίγο παράδειγμα από τον Γερμανό υπουργό Υγείας, που όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο νέο lockdown “αυστριακού τύπου” απάντησε: «Ποτέ μην λες ποτέ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι