ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ψυχασθένειες πίσω από τα δύο εγκλήματα του 48ώρου

Ψυχασθένειες πίσω από τα δύο εγκλήματα του 48ώρου

Σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη παρέπεμψε ο εισαγγελέας τον 46χρονο γιο της ηθοποιού, Μαρίας Μπονίκου, στην Αίγινα, που συνελήφθη χθες 4 Ιουνίου 2022 για τη δολοφονία της, την οποία και ομολόγησε λέγοντας για τη μητέρα του «δεν με άφηνε να βγαίνω έξω και να μιλάω». Σε ανακριτή παραπέμπεται και 58χρονος που σκότωσε τον 69χρονο αδελφό του λέγοντας για εκείνον «έκανε μαγκιές». Και οι δύο δράστες έχουν ψυχιατρικά ζητήματα.

Όσον αφορά στην άτυχη 73χρονη ηθοποιό, το περιβάλλον της γνώριζε ότι ο γιος της είχε σοβαρά ψυχικά θέματα. Ζούσε με τους γονείς του στην Αίγινα εδώ και 7 χρόνια και προκαλούσε συχνά επεισόδια. Το θύμα δεν ήθελε να συζητεί τα “οικογενειακά προβλήματα” με άλλους, όμως φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβόταν τον γιος της. Συγκεκριμένα είχε πει «φοβάμαι ότι μια μέρα θα με σκοτώσει ο γιος μου» καθώς και ότι της είχε πει «όταν πεθάνεις θα πουλήσω ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και μετά θα αυτοκτονήσω». Ο πατέρας του δράστη, ηθοποιός γνωστός κυρίως από μεταγλωττίσεις τηλεοπτικών σειρών, Μάνος Βενιέρης, είχε πεθάνει προ διετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος συνελήφθη για διατάραξη τη νύχτα της Παρασκευής, καθώς χόρευε και συμπεριφερόταν έξαλλα στο λιμάνι της Αίγινας. Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μαζί του επειδή μιλούσε ασυνάρτητα, όμως δεν σκέφτηκαν να πάνε και στο σπίτι του. Την επομένη το πρωί, δηλαδή το Σάββατο, συγγενείς του θύματος ανησύχησαν και πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και βρήκαν τη γυναίκα νεκρή, μαχαιρωμένη και με σακούλα στο κεφάλι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που μέχρι τότε νόμιζε ότι κρατούσε απλώς ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και το είχε μεταφέρει στο Σισμανόγλειο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Η ΕΛΑΣ προχώρησε τότε στην σύλληψή του 46χρονου ως υπόπτου. Εν συνεχεία ο δράστης ομολόγησε το γόνο και είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του επειδή τον περιόριζε. «Δεν με άφηνε να μιλάω, δεν με άφηνε να βγαίνω έξω», είπε. Είναι άγνωστο αν ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή και αν παρακολουθείτο από ψυχίατρο.

Ο δράστης χτύπησε τη γυναίκα στο κεφάλι με ένα πήλινο αντικείμενο, την έριξε στο πάτωμα και τη μαχαίρωσε στο λαιμό, πιθανόν με χαρτοκόπτη. Τύλιξε το κεφάλι της με μια σακούλα, ενώ στο σώμα της υπήρχαν εκδορές και τα ρούχα της ήταν σκισμένα, προφανώς επειδή η 73χρονη γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί. Ο 46χρονος είχε σπουδάσει στη φιλοσοφική, όμως δεν εργαζόταν και τον συντηρούσε η μητέρα του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περιορίζεται στα μετά την σύλληψη και αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη χθες 4 Ιουνίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 4-6-2022, βρέθηκε εντός της οικίας της στην Αίγινα, θανάσιμα τραυματισμένη, 73χρονη ημεδαπή. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Από αστυνομικούς του Α.Τ. Αίγινας προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος τυγχάνει συγγενικό πρόσωπο της θανούσας, ομολόγησε τη διάπραξη της ανωτέρω αξιόποινης πράξης και συνελήφθη. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Ψυχασθένειες

Εκτός από τη μητροκτονία, όμως, διαπράχθηκε χθες και αδελφοκτονία. Συγκεκριμένα, σε διαμέρισμα στην οδό Καυταντζόγλου στα Πατήσια, ένας 59χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τον 69χρονο αδελφό του. Εν συνεχεία πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πατησιών και ομολόγησε το φόνο. Μιλούσε ασυνάρτητα και διαφαινόταν ότι είχε κάποια ψυχικά προβλήματα, καθώς περιέγραφε το φόνο με παράδοξη ψυχρότητα. Είπε ότι καβγάδισε με τον αδελφό του και ότι τον μαχαίρωσε.

Ο δράστης δανειζόταν συνεχώς χρήματα από τον αδελφό του, επειδή έπαιζε με πάθος τυχερά παιχνίδια. Πιθανόν ο μεγαλύτερος αδελφός αγανάκτησε και πάνω στον καβγά για τα οικονομικά θέματα, ο νεότερος αδελφός άρπαξε ένα μαχαίρι και τον σκότωσε. Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς «τον σκότωσα γιατί μου πούλαγε μαγκιά». Το θύμα έφερε πολλές μαχαιριές στο λαιμό και στο θώρακα.

Η ανθρωποκτονία φέρεται να έλαβε χώρα στις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 59χρονος ήταν πρώην αστυνομικός και σύμφωνα με τους γείτονές του είχε δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα στο παρελθόν. Αντίθετα, ως προς το θύμα, μιλούν για έναν ήσυχο και ευγενικό άνθρωπο που δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά. Άλλοι γείτονες δίνουν λίγο διαφορετική εικόνα και αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αδελφοί πράοι, αλλά η συμπεριφορά του 59χρονου είχε αλλάξει τον τελευταίο καιρό επειδή δεν έπαιρνε τα φάρμακα που του είχε συνταγογραφήσει ο ψυχίατρος και είχε γίνει επιθετικός προς τον αδελφό του. Ήταν και οι δύο συνταξιούχοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι