ΘΕΜΑ

“Αυτός, αυτή και τα μυστήρια”…

"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια"..., Νεφέλη Λυγερού

Η σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» ήταν μια από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές παραγωγές της δεκαετίας του 1980, η οποία προβλήθηκε στα 90s και στην Ελλάδα. Αγαπήθηκε όσο λίγες και μετέτρεψε σε παγκόσμιους σταρ τους πρωταγωνιστές της, ενώ το περιοδικό ΤΙΜΕ την συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τα 100 καλύτερα τηλεοπτικά σόου όλων των εποχών.

Στις περισσότερες από τρεις δεκαετίες που πέρασαν από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς, πολλοί από τους σταρ της ήρθαν αντιμέτωποι με επιτυχίες, φήμη, προσωπικές περιπέτειες, ακόμα και τραγωδίες.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Μπρους Γουίλις. Πριν μετατραπεί στον “πολύ σκληρό του Χόλιγουντ”, ο ηθοποιός είχε ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα σε b movies. Ο ρόλος ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ στο “Αυτός αυτή και τα μυστήρια” ήταν, όμως, που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την καριέρα του. Ήταν, μάλιστα, ο τελευταίος που πέρασε από οντισιόν. Είχαν προηγηθεί περίπου 3.000 ηθοποιοί αλλά οι υπεύθυνοι του καστ επέλεξαν τον νεαρό με το σκουλαρίκι και το πανκ χτένισμα.

Τον βρήκαν ιδανικό για τη ρομαντική αυτή κομεντί φαρσικών καταστάσεων που είχε ως επίκεντρο την σχέση έρωτα και μίσους ανάμεσα στην Μάντι και στον Ντέιβιντ, τους δύο “ντετέκτιβ” του γραφείου ιδιωτικών ερευνών Blue Moon. Και ήταν αυτή η “χημεία” αλλά κυρίως η ανεπίλυτη σεξουαλική ένταση ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της σειράς.

Ο σταρ Μπρους Γουίλις

Τα πράγματα ήταν, όμως, λιγάκι διαφορετικά όταν οι κάμερες έκλειναν. Σταδιακά η ένταση και οι τριβές ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές μεταφέρθηκαν και εκτός πλατό με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα των γυρισμάτων να γίνει τοξική. Δεν βοηθούσε και το γεγονός ότι ο Μπρους Γουίλις είδε τις πόρτες του σινεμά να ανοίγουν διάπλατα για αυτόν. Οι συμπρωταγωνιστές του τον κατηγόρησαν για αλαζονεία και κάπως έτσι η σειρά ολοκληρώθηκε άρον, άρον παρά την τεράστια επιτυχία της.

Ο πρωταγωνιστής της όμως δεν το μετάνιωσε ιδιαίτερα. Δεν είχε, άλλωστε τον χρόνο μιας και γύρισε δεκάδες ταινίες που απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις πίσω στα στούντιο. Ειδικά το θρίλερ δράσης του Τζον Μακ Τίρναν “Πολύ σκληρός για να πεθάνει, στο οποίο ο Μπρους Γουίλις υποδύθηκε έναν κυνικό, αλλά καλόκαρδο αστυνομικό της Νέας Υόρκης που βρίσκεται μπλεγμένος σε μία τρομοκρατική επίθεση στο Λος Άντζελες, έγραψε κινηματογραφική ιστορία.

Τη δεκαετία του 1990 επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από την ταινία pulp fiction του Κουεντιν Ταραντίνο και άλλες επιτυχίες στα box Office. Έκτοτε δεν σταμάτησε να εργάζεται σε καλές, μέτριες αλλά και κάποιες αμφιβόλου ποιότητας παραγωγές. Η πρόσφατη διάγνωση της άνοιας είναι που βάζει τέλος σε μια αξιοθαύμαστη καριέρα δεκαετιών,με τον αστέρα του Χόλιγουντ να βρίσκεται σήμερα απομονωμένος με την οικογένεια του στην οικεία του, έχοντας χάσει την ικανότητα της ομιλίας και της γραφής.

Οι άλλοι πρωταγωνιστές

Η Σίμπιλ Σέπερντ ήταν η συμπρωταγωνίστρια του Μπρους Γουιλις. Μετά την ολοκλήρωση της σειράς δεν μπόρεσε να επιτύχει την κινηματογραφική μετάβαση που επιθυμούσε. Το όνομα της συνδέθηκε με δύο σκάνδαλα της εποχής. Το πρώτο ήταν το 2000, με την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της. Μεταξύ άλλων σε αυτήν τόνιζε ότι «έκανα ακριβώς αυτό που μου άρεσε, και αυτό που μου άρεσε ήταν το σεξ».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι είχε κάνει σεξ με μια σειρά από κορυφαίους σταρ, μεταξύ των οποίων ο Ελβις Πρίσλεϊ και ο Ντον Τζόνσον. Στο ίδιο βιβλίο αποκαλύπτει ότι είχαν ανταλλάξει και ένα παθιασμένο φιλί με τον Μπρους Γουίλις, το οποίο όμως δεν οδήγησε σε τίποτα παραπάνω. Το δεύτερο σκάνδαλο ήταν όταν κατήγγειλε τον πρόεδρο του CBS για κακοποιητική συμπεριφορά. Τον κατηγόρησε ότι κατέστρεψε την καριέρα της όταν εκείνη αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του.

Ο Τσαρλς Ρόκετ υποδύθηκε τον τηλεοπτικό αδελφό του Μπρους Γουίλις. Μετά την σειρά, η καριέρα του πήγε αρκετά καλά. Συμμετείχε ως δευτεραγωνιστής σε πολλές επιτυχίες τόσο της δεκαετίας του 1980 όσο και του 1990. Δυστυχώς όμως, το 2005 το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο Κονέκτικατ, σε ένα κτήμα που του ανήκε. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Η Άλις Μπίσλι υποδύθηκε την συμπαθητική και πίστη γραμματέα του γραφείου. Συμμετείχε και στα 66 επεισόδια της σειράς. Όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να μεγαλώσει τον γιο της μόνη της. Χρόνια αργότερα, μίλησε και για τον καρκίνο που κατάφερε να κερδίσει. Δυστυχώς δεν είχε την ίδια τύχη ο ηθοποιός Τζακ Μπλεσινγκ. Έπαιζε έναν υπάλληλο στο γραφείο. Αν και κέρδισε και άλλους τηλεοπτικούς ρόλους, έφυγε νικημένος από καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Όπως και να έχει όμως, όλοι ανεξαιρέτως θα επιστρέψουν στην μικρή οθόνη, κερδίζοντας μία ακόμα νέα γενιά θαυμαστών. Η θρυλική σειρά πρόκειται να μεταδοθεί για πρώτη φορά από πλατφόρμα streaming.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι