ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Έκανα μ@λ@κία, ξέχασα το δρεπάνι” – Σοκ από την κατάθεση του 23χρονου

"Έκανα μ@@@ία, ξέχασα το δρεπάνι" – Σοκάρουν οι ομολογίες των κατηγορουμένων

Τον Έλληνα οπαδό “δίνει” ως δράστη ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος εκ των 11 συνολικά κατηγορουμένων για τον φόνο του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάθεσή του 23χρονου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, όταν μετά το συμβάν γύρισαν στον σύνδεσμο, ο ηλικίας 21 ετών Γ.Κ. είπε «ωχ, έκανα μ@λ@κία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Ο 23χρονος που έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για διάφορα αδικήματα και ήδη καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για τα μαχαίρια και τις φωτοβολίδες που βρέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου, υποστήριξε στην απολογία του τα εξής: «Είμαστε θύματα του φανατισμού. Μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού φτάσανε στον σύνδεσμο έτερα μέλη και  μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο.

»Ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του Άρη, που είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας στο παρελθόν. Σκοπός μας ήταν ο διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες. Ουδέποτε σκέφτηκα ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν. Εγώ οδηγούσα το Citroen ΙΧ του, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ στο Polo επέβαινε και ο Γ.Κ, που είχε το δρεπάνι και ήταν και ένα Renault. 

»Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας Polo αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο Polo, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Σοκάρει η κατάθεση του 23χρονου

«Εγώ δεν είχα τραβήξει καλά το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο του στην Πλαστήρα», συνεχίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 23χρονος Αλβανός. «Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα.

»Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, οπότε τρομοκρατημένος φώναξα: “Πάμε, Πάμε!”. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα. Εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι κάποιος βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο. Ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του Άρη άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, οπότε όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητά μας, επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν».

Και στο επίμαχο ζήτημα για το ποιος κρατούσε το μαχαίρι και το δρεπάνι, λέει: «Ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους αναφέρουν ότι το δρεπάνι και το μαχαίρι τα κρατούσαν Έλληνες, αλλά δεν ξέρουν ποιος επιτέθηκε σε ποιον και με ποιο όπλο. Καταθέτουν όμως ότι ένας από αυτούς είχε και τραύμα στο χέρι από το μαχαίρι ή το δρεπάνι που κρατούσε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 23χρονος, παρά το γεγονός ότι δεν καταδεικνύεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, φέρεται να ήταν ο αρχηγός και να έκανε κουμάντο. Η επίθεση φέρεται να ήταν δική του ιδέα.

Οι συγκατηγορούμενοι του λένε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη. Σχέδιο του 23χρονου ήταν να κάνουν επίθεση σε οπαδούς του Άρη για αντίποινα. Όπως λένε, αυτός απευθύνθηκε σε νεαρούς οπαδούς, οι οποίοι εν συνεχεία επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα τους από τα γραφεία του συνδέσμου και κινήθηκαν στην περιοχή της Χαριλάου, ψάχνοντας σε όλα τα στενά γύρω από το γήπεδο και έφτασαν στο σημείο, παρακολουθώντας τους νεαρούς, στους οποίους και επιτέθηκαν.

Η Αστυνομία εν τω μεταξύ αναζητεί τον οδηγό του Polo, που θα είναι ο 12ος κατηγορούμενος για την υπόθεση, ενώ ενέχεται και 13ο άτομο. Ο μόνος που διαφεύγει από τους ένδεκα ταυτοποιημένους, είναι ο ηλικίας 21 ετών Αλβανός που παραμένει στην Αλβανία και για τον οποίο εκδόθηκε διεθνές  ένταλμα σύλληψης. Μέχρι στιγμής κατηγορούνται επτά Έλληνες και τέσσερις Αλβανοί, ενώ άγνωστη είναι –τουλάχιστον στους δημοσιογράφους– η ηλικία και τα στοιχεία του δωδέκατου και δέκατου τρίτου ατόμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι