ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί προηγήθηκε της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη (video)

Άλκη

Οργανωμένη και έτοιμη για “χτύπημα” φαίνεται να ήταν η ομάδα των “χούλιγκαν” που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη. Νέο βίντεο δείχνει την κάθοδο των αυτοκινήτων του “τάγματος εφόδου” των χούλιγκαν στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο δολοφονίας του 19χρονου. Φαίνεται πως η ομάδα που κινήθηκε όπως τα “τάγματα εφόδου”, εξόρμησε έτοιμη να επιτεθεί. Τρεις φίλοι που έκαναν την βόλτα τους δέχθηκαν την επίθεση 11 ατόμων με μαχαίρι, δρεπάνι, ρόπαλα και άλλα πολεμικά όπλα.

Μία εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έρχεται στο φως ένα νέο βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή. Δείχνει τον τρόπο που τα τρία αυτοκίνητα των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο που ο Άλκης και οι δύο φίλοι του περπατούσαν μετά από βόλτα. Εικόνες που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα και στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν.

Το ένα –λευκό– αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, ενώ το δεύτερο αμάξι ήταν στα χέρια ενός 20χρονου Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από την κάθοδο των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του διακρίνονται τα τρία αυτοκίνητα των δραστών να κατεβαίνουν την Πλαστήρα.

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του Άλκη

Η ώρα είναι 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ελάχιστα δηλαδή πριν οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια επίθεση, στους τρεις φίλους που επέστρεφαν από βόλτα στα σπίτια τους.

Ιατροδικαστής

Πάντως ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν τα όσα είπε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση για το πώς επήλθε ο θάνατος του 19χρονου Άλκη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ειδική Ιατροδικαστής, Λήδα Κοβάτση, επισήμανε ότι ο 19χρονος «κατέληξε πολύ σύντομα», καθώς «ο συνδυασμός των κακώσεων δεν άφηνε περιθώρια για τη διάσωση του».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα» και πρόσθεσε ότι εναντίον του υπήρξαν πολλά χτυπήματα, ωστόσο δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς –όπως είπε– «δεν πρέπει να δώσουμε κρίσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις καταθέσεις». Ερωτηθείσα, εάν ήταν στοχευμένα, είπε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πού να χτυπήσουν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πέτυχαν».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «τα αμυντικά τραύματα ήταν εμφανή, το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε – είναι αρκετά τα αμυντικά τραύματα που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα». Πρόσθεσε πως «δυστυχώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει, έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας, είχαμε κι ένα άλλο συμβάν εξίσου προβληματικό, όπου τραυματίστηκε ένα 14χρονο αγόρι. Το κυνήγησε ομάδα ατόμων για περισσότερα από 500 μέτρα, το έσωσε το προσωπικό φύλαξης ενός ξενοδοχείου ενώ τον χτυπούσαν. Ήταν υπόθεση χουλιγκανισμού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι