ΣΧΟΛΙΟ

“Κάνω ζωάρα πασάροντας κόκα”!

"Κάνω ζωάρα πασάροντας κόκα"!

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε το μοντέλο –γνωστό από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικά reality μόδας– που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης. H ίδια ισχυρίζεται ότι «δεν έχει ιδέα» πως βρέθηκε η κοκαΐνη στο πολυτελές τζιπ που οδηγούσε και η Δικαιοσύνη θα κρίνει τους ισχυρισμούς της. Πριν λίγες μέρες η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε γνωστό αρχιτέκτονα, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Μια ματιά να ρίξουμε στο αστυνομικό δελτίο θα βρούμε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στο ερώτημα γιατί βλέπουμε άτομα “υπεράνω υποψίας” να εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών, η απάντηση είναι απλή: «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγε και ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου. Λεφτά που ικανοποιούν όσους έχουν «γούστα ακριβά», σύμφωνα με ένα δημοφιλές τραγούδι της ονομαζόμενης “trap” σκηνής που κάνει θραύση στη νεολαία.

Η “trap” μουσική, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την πιο “πολιτικοποιημένη” rap, είναι ένα δημοφιλές είδος μουσικής, που κάνει κανονικό “ξέπλυμα” στο εμπόριο ναρκωτικών και σε κάθε λογής παράνομες πράξεις, παρουσιάζοντας τες σαν “cool”, “in” και “sexy”. «Μια ζωή ήμουνα dealer, είχα γούστα ακριβά… μιξάρω την κόκα με σόδα βγάζω έσοδα… θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα» λένε οι στίχοι ενός από τα πιο mainstream σχετικών “σουξέ”. Αν κάνουμε μία περιήγηση στην ελληνική trap θα βρούμε και πολύ σκληρότερους στίχους, όπως «οπλοφορούμε δεν κάνουμε πλάκα, οι δικοί μου τον κρατάνε όσο του χαρακώνω την φάτσα»

Ποιος άραγε ασχολείται με αυτό το φαινόμενο; Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους και πρώτα την Πολιτεία η πέραση που έχει στους εφήβους αυτό το είδος μουσικής; Κανείς δεν έχει διάθεση να κάνει τον παιδονόμο, αλλά έλεος, είναι πολλαπλά τοξικό να θεωρούμε περίπου αποδεκτή τη “μαζική κουλτούρα” που λανσάρει πρότυπα, όπως να κάνεις “ζωάρα” “πασάροντας κόκα”. Μια ματιά στην εντυπωσιακή έξαρση της εγκληματικότητας των ανηλίκων θα έπρεπε να έχει σημάνει εδώ και καιρό ο κώδωνας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι