ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ποια δίκη μάρτυρας ήταν ο Ισραηλινός νεκρός του Τσέσνα στη Σάμο

Σε ποια δίκη μάρτυρας ήταν ο νεκρός του Τσέσνα

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έκταση στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Σάμο με θύμα ζευγάρι Ισραηλινών από την πτώση του αεροσκάφους Τσέσνα, καθώς ο άνδρας επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και δωροληψία.

Υπενθυμίζεται ότι το μικρό Τσέσνα παρουσίασε πρόβλημα κατά την προσπάθεια προσγείωσής του στην Σάμο και σημειώθηκε έκρηξη στον κινητήρα του ενώ ίπτατο στα νότια του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Haim Garon και η σύζυγός του Esti Garon, ηλικίας αμφότεροι 70 ετών.

חיים ואסתי גרון שנהרגו בהתרסקות מטוס קל ביוון

Ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα IsraelHayom.com, ο Haim Garon αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς.

Ο Νετανιάχου μεταξύ άλλων κατηγορείται και για το ότι έκανε χαριστικές ρυθμίσεις για την εταιρεία Bezeq και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Shaul Elovitch με αντάλλαγμα τα δημοφιλή διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα του να παρουσιάζουν θετικά τις κυβερνητικές ενέργειες. Ο Γκαρόν θα ήταν μάρτυρας σε αυτή την υπόθεση, ως εμπειρογνώμων στο συγκεκριμένο τομέα. Όμως δεν θεωρείτο και μάρτυρας-κλειδί.

Τα όσα λέγονται στο Ισραήλ

«Είχε αγοράσει το Cessna συνεταιρικά με έναν φίλο του για να κάνει συχνά ταξίδια στο εξωτερικό. Ήταν πολύ υπεύθυνος ως πιλότος και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι πήγε στραβά» είπε συγγενής του σε ισραηλινά μέσα. Προορισμός του ζεύγους αναφέρονται τα Σκόπια αλλά το ζευγάρι θα έκανε μια μικρή στάση στη Σάμο για ανεφοδιασμό και για μία διανυκτέρευση. Οι Garon είχαν αποκτήσει τρεις γιους και ο σύζυγος είχε πάρει δίπλωμα πιλότου πριν από 10 χρόνια.

Η εισαγγελία δηλώνει στην Jerusalem Post ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία, καθώς οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι οι Shlomo Filber και Avi Berger και ότι ο θανών ήταν απλώς γνώστης του θεσμικού πλαισίου. Το ζευγάρι απογειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από την Χάιφα και το δυστύχημα σημειώθηκε στις 7:45 μ.μ. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια, αλλά τεκμαίρεται –γράφουν οι Ισραηλινοί– ότι υπήρξε βλάβη στον κινητήρα. Το σκάφος ήταν μονοκινητήριο.

H Haaretz έχει σαν τα περισσότερα ισραηλινά μέσα τίτλο “Μάρτυρας κατηγορίας σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα” και γράφει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την προσγείωση σε ελληνικό νησί. Τα θύματα ήταν μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ. Και η Hayom γράφει ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ και σε λίγα λεπτά συνετρίβη για άγνωστους λόγους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι