ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε προστατευμένο κελί ο Φουρθιώτης στον Κορυδαλλό

Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης

Σε κελί της έκτης πτέρυγας των φυλακών του Κορυδαλλού κρατείται από το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης, σε έναν μεγάλο θάλαμο μαζί με άλλους τέσσερις καταδίκους, όχι πάντως με τους συγκατηγορουμένους του. Εκεί κρατούνταν κυρίως καταδικασθέντες για οικονομικά αδικήματα και τώρα κρατούμενοι “χαμηλής επικινδυνότητας”. Οι δύο συγκατηγορούμενοί του μετήχθησαν στις φυλακές Λάρισας και Μαλανδρίνου αντίστοιχα.

Σε καραντίνα δεν μπήκε γιατί υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο και βρέθηκε αρνητικός. Ήδη προσπαθεί να κινήσει διαδικασίες αποφυλάκισης, επικαλούμενος λόγους υγείας και ζήτησε (δηλώνοντας καρδιοπαθής) ειδική διατροφή. Ζήτησε πάντως αστυνομική προστασία και στη φυλακή, δηλώνοντας ότι απειλείται η ζωή του. Τον έβαλαν πάντως σε θάλαμο με ποινικούς που έχουν επιδείξει καλή διαγωγή.

Ο Φουρθιώτης δείχνει να μην είναι σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση και παρουσιάζει κρίσεις υστερίας και εν συνεχεία καταπίπτει. Η ανακριτική διαδικασία που κατέληξε στην προφυλάκισή του, κράτησε δέκα ώρες. Παρά το πολύωρο της ανάκρισης, ο Φουρθιώτης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα. Ο τέταρτος συλληφθείς, αφέθηκε ελεύθερος, γιατί βαρυνόνταν μόνον για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και δεν ενεχόταν στην όλη υπόθεση.

Ο 35χρόνος παρουσιαστής είπε στον ανακριτή ότι είναι αθώος για όσα του καταμαρτυρούν και ότι ποτέ δεν σκηνοθέτησε τις εναντίον του επιθέσεις, επιμένοντας ότι είναι στόχος τρομοκρατών. Οι δυο άλλοι άνδρες επιμένουν ότι είχαν προσληφθεί ως “σεκιούριτι” του Φουρθιώτη, όταν η Αστυνομία έπαυσε να του διαθέτει φρουρά και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους δύο άνδρες που πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία και εν συνεχεία πυροβόλησαν τον μαντρότοιχο στη μονοκατοικία, όπου κατοικούσε ο εργοδότης τους στον Διόνυσο.

Η καταγγελία Βαξεβάνη

Όμως προανακριτικά είχαν πει ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομα για να σκηνοθετήσει επιθέσεις και ότι εκείνοι «δεν ξέρουν τι έκανε με αυτή την υπόθεση» και πως «δεν την ανέλαβαν οι ίδιοι». Είναι άγνωστο αν ανακάλεσαν στον ανακριτή. Στο σημείο των πυροβολισμών στη Νέα Ερυθραία πριν από την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη, εκεί όπου δύο άνδρες σε μοτοσικλέτα αντήλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, έπεσε από τους άνδρες ένα σακίδιο. Αυτό έφερε γενετικό υλικό των κατηγορουμένων.

Οι ίδιοι είπαν ότι το είχαν χρησιμοποιήσει παλιότερα στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζονταν, ότι ήταν κοινόχρηστο και ότι το είχαν αφήσει εκεί, πως δεν ξέρουν ποιος το πήρε και εν συνεχεία πως βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία, στη μοτοσικλέτα εκείνων που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Για τα 30.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι τους δεν έδωσαν σαφείς εξηγήσεις, παρότι ο ανακριτής τους ρώτησε αν αποτελούν την αμοιβή τους για την “επίθεση” στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φουρθιώτης ερευνάτο για οικονομικά αδικήματα, αλλά η υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον του ανακινήθηκε ουσιαστικά από την καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Ο Βαξεβάνης συγκεκριμένα δέχθηκε την επίσκεψη παλιού συνεργάτη του Φουρθιώτη πριν γίνει η “επίθεση” στο σπίτι του παρουσιαστή. Ο άνθρωπος αυτός του είπε «να προσέχει» επειδή ο Φουρθιώτης έψαχνε ανθρώπους της νύχτας για να πυροβολήσουν τον ίδιο (τον παρουσιαστή), αλλά και δύο ακόμη δημοσιογράφους, για να σκηνοθετηθεί μια επίθεση γενικά εναντίον ανθρώπων του Τύπου και για να γίνει πειστικός ο ισχυρισμός του ότι απειλείται η ζωή του.

Ο ένας από αυτούς τους δημοσιογράφους-στόχους σύμφωνα με τον πρώην συνεργάτη του παρουσιαστή ήταν ο Βαξεβάνης, που αρχικά δεν είχε προχωρήσει σε κάποια καταγγελία. Όταν όμως λίγες μέρες μετά έγινε η “επίθεση” στην οικία του παρουσιαστή, θορυβημένος ο Βαξεβάνης κατήγγειλε όσα του είχαν ειπωθεί. Εν συνεχεία o Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί,  τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι