Σίγησε ο θρύλος των talk show Λάρι Κινγκ – Θρήνος στις ΗΠΑ για τον θάνατό του

Σίγησε ο θρύλος των talk show Λάρι Κινγκ – Θρήνος στις ΗΠΑ για τον θάνατό του

Θρήνος στις ΗΠΑ για το θάνατο του Λάρι Κινγκ, του δημοσιογράφου-παρουσιαστή, ο οποίος υπήρξε ο θρύλος των talk show. Ο Λάρι Κινγκ έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Ο Larry King ήταν 87 ετών και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με το abcnews, πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν όμως επιβαρυμένη από τα πολλά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Το 2017, ο θρυλικός τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό. Στα 63 χρόνια της καριέρας του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση είχε κάνει 30.000 συνεντεύξεις και υπήρξε ένας από τους θρύλους των media στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση για τον θάνατό του έγινε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, από την εταιρία του, Ora Media. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Από τις εκπομπές του πέρασαν Αμερικανοί Πρόεδρου, παγκόσμιοι ηγέτες και αμέτρητες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου. Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του θανάτου του, ο Λάρι Κινγκ υπέβαλε «απλές, σαφείς ερωτήσεις». Ο Λάρι Κίνγκ παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970 με το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα The Larry King Show, το οποίο φιλοξένησε το δίκτυο Mutual Broadcasting System. Αργότερα απέκτησε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, το “Larry King Live” στο CNN. Το 2020 ήταν μια άσχημη χρονιά για τον Λάρι Κινγκ, καθώς έχασε και τα δύο του παιδιά. Ο γιος του, Andy, πέθανε από καρδιακή προσβολή τον περασμένο Ιούλιο και η κόρη του, Chaia, ηττήθηκε από τον καρκίνο των πνευμόνων τον Αύγουστο.

Λάρι Κινγκ, αυτός ο θρύλος  

Ο Λάρι Κινγκ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1933, από γονείς Εβραίους, και το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Lawrence Harvey Zeiger. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο έπιασε δουλειά για να βοηθήσει την μητέρα του στα έξοδα, ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στη Φλόριντα, δουλεύοντας ως ντισκ τζόκεϊ σε τοπικό σταθμό και παίρνοντας συνεντεύξεις από πολίτες. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1960, καθώς εργάστηκε για ένα τηλεοπτικό σόου στο Μαϊάμι. Παραλλήλως έγραφε άρθρα σε αρκετές τοπικές εφημερίδες.

Το 1971 ο Λάρι Κινγκ συνελήφθη, κατηγορούμενος για κλοπή σε βάρος ενός πρώην φίλου του. Αν και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, το γεγονός αυτό του στοίχισε τη δουλειά του ως παρουσιαστή και δημοσιογράφου. Τα επόμενα χρόνια πάντως, εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, αλλά και ως αθλητικός σχολιαστής.

Ένας από τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας του ήταν το 1992, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ross Perrot ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην εκπομπή. Την επόμενη χρονιά ο τότε Αμερικάνος αντιπρόεδρος, Αλ Γκορ συγκούστηκε με τον Perrot στο ίδιο σόου που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Έκτοτε χιλιάδες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο εμφανίστηκαν στην εκπομπή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι