ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγήκε από το χειρουργείο τραυματίας του μακελειού στο Γκάζι – Ποιος είναι ο καταζητούμενος Αλβανός πιστολέρο

Συνελήφθη ο συνεργός του πιστολά στο Γκάζι - Διεθνές σήμα για τον δράστη,

Το χειρουργείο πήγε καλά, σύμφωνα με το creta24.gr, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να αφαιρούν την σφαίρα που ήταν σφηνωμένη στο κεφάλι του και να αισιοδοξούν, ενώ περιμένουν να περάσουν τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση για να μπορέσουν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του 34χρονου Δημήτρη.

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο 34χρονος Δημήτρης από τα Μάλια, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Αλβανό ποινικό ενώ βρισκόταν με την παρέα του στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ήταν επιτυχημένη.

Στο άκουσμα της εξέλιξης συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τους γονείς του 34χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες καθώς είχε χειρουργηθεί στο κεφάλι και το Σάββατο, να ξεσπούν σε κλάματα.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον 34χρονο τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς επίσης, ο αδερφός του, Γιάννης και ο φίλος τους, Φραγκίσκος. Οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», από όπου εξήλθαν σήμερα και μεταφέρθηκαν σε απλό θάλαμο.

Σύλληψη του συνοδηγού

Συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Εκβιαστών ο ένας από τους δύο Αλβανούς που συμμετείχε στην επίθεση κατά των τριών Κρητικών στο Γκάζι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για τον πιστολέρο, δηλαδή τον άνδρα που τράβηξε πιστόλι και άνοιξε πυρ εναντίον των τριών Κρητικών, αλλά για το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του και κατά πληροφορίες ήταν συνοδηγός του γκρι τζιπ. Από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Πρόκειται για 33χρονο άνδρα ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το πρόσωπο που άνοιξε πυρ εναντίον των νεαρών καταζητούνταν για την δολοφονία του υδραυλικού σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από 8 μήνες.

Μόλις ταυτοποιήθηκε από τις πινακίδες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει, αλλά και DNA που βρέθηκε στα ρούχα ενός από τους τραυματίες, οι ελληνικές αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν τα σύνορα της χώρας, κυρίως τις εξόδους προς Αλβανία, γιατί υπάρχουν φόβοι ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει – εάν δεν τα έχει καταφέρει ήδη.

Βίντεο σοκ

Tην ίδια στιγμή, νέο βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16.12.2023), προβλήθηκε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, φαίνεται ο σοβαρά τραυματισμένος 34χρονος Κρητικός να κείτεται στο έδαφος και γύρω του να υπάρχει κόσμος. Ο δρόμος που λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν γεμάτος από κόσμο και αυτοκίνητα, έχει αδειάσει πλήρως.

Το προφίλ του 37χρονου

Ο 37χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι, ήταν αρχηγός σκληρής συμμορίας στην Αλβανία, με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, καζίνο και τράπεζες. Το 2012 είχε συλληφθεί, ύστερα από ένοπλη ληστεία, κατά την οποία είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Τότε, κρυβόταν σε ένα σπίτι φίλου του και συνελήφθη, καθώς εκείνο που τον πρόδωσε ήταν ότι μετά τους πυροβολισμούς, είχαν βγάλει τις κουκούλες full face και έτσι έγιναν αντιληπτοί από τις κάμερες ασφαλείας.

Ένα χρόνο μετά, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Κρατήθηκε στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 αποφυλακίστηκε πρόωρα, με την απελευθέρωση του να δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία, καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει τη Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι, στον έναν από τους τρεις Κρητικούς – θύματα των πυροβολισμών στο Γκάζι. Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς. Σημειώνεται ότι το 1998, ο αδερφός του εκτελέστηκε από αντίπαλη συμμορία και έκτοτε ο 37χρονος κυκλοφορούσε με την ταυτότητα του νεκρού αδερφού του

Το παρελθόν του 33χρονου συλληφθέντα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση μεταναστών αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, ο συλληφθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2008 για διακίνηση μεταναστών και δύο χρόνια αργότερα, το 2010, το όνομα του ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών. Επίσης το 2012 σε υπόθεση που είχε χειριστεί το Α.Τ. Χαλανδρίου, κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Επιπλέον, το 2015 σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές. Ο κατηγορούμενος ως συνεργός, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί.

Εντοπίστηκε το Range Rover

Σημειώνεται πως εντοπίστηκε στα Βριλήσσια και το σκουρόχρωμο τζιπ των δύο δραστών το οποίο το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα, ανεύρεση γενετικού υλικού και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πρώτο θέμα στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση για τον τραυματισμό των τριών Κρητικών από τους δύο υπήκοους Αλβανίας τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι. Το αλβανικό δίκτυο top-channel.tv μεταδίδει πως «ο 37χρονος Ν.Ι. ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος δράστης του τραυματισμού τριών ατόμων στο Γκάζι στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα του Σαββάτου».

Βίντεο σοκ από την επίθεση

Στο μεταξύ σε βίντεο που ανέβηκε στο Τικ Τok φαίνονται οι δύο επιβάτες του μαύρου Range Rover να κατεβαίνουν από το πολυτελές τζιπ, να κατευθύνονται προς την παρέα των Κρητικών και να διαπληκτίζονται μαζί τους.

Αφού συνομιλούν μαζί τους στη συνέχεια κινούνται προς το όχημα τους μαζί με τα τρία θύματα. Ξεκινάει καβγάς και ο ένας νεαρός γρονθοκοπεί τον οδηγό του τζιπ την ώρα που ο συνοδηγός κλωτσά και χτυπά το δεύτερο θύμα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θαμώνων των νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι, ο δράστης βγάζει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί.

Αρχικά σημαδεύει τον νεαρό που χτυπήθηκε με το συνεργό του, κατόπιν ρίχνει στο κεφάλι του δεύτερου ατόμου που προσπαθεί να απομακρυνθεί ενώ δεν διστάζει να πυροβολήσει και ένα τρίτο μέλος της παρέας το οποίο παρακολουθούσε τον καβγά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι