Ποιοι είναι οι ύποπτοι για το μακελειό στο Γκάζι – Βίντεο-σοκ από την επίθεση

Συνελήφθη ο συνεργός του πιστολά στο Γκάζι - Διεθνές σήμα για τον δράστη,

Βίντεο που αποτυπώνει το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφονται οι σκηνές του καβγά και των πυροβολισμών.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Τικ Τok φαίνονται οι δύο επιβάτες του μαύρου Range Rover να κατεβαίνουν από το πολυτελές τζιπ, να κατευθύνονται προς την παρέα των Κρητικών και να διαπληκτίζονται μαζί τους.

Αφού συνομιλούν μαζί τους στη συνέχεια κινούνται προς το όχημα τους μαζί με τα τρία θύματα. Ξεκινάει καβγάς και ο ένας νεαρός γρονθοκοπεί τον οδηγό του τζιπ την ώρα που ο συνοδηγός κλωτσά και χτυπά το δεύτερο θύμα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θαμώνων των νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι, ο δράστης βγάζει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί.

Αρχικά σημαδεύει τον νεαρό που χτυπήθηκε με το συνεργό του, κατόπιν ρίχνει στο κεφάλι του δεύτερου ατόμου που προσπαθεί να απομακρυνθεί ενώ δεν διστάζει να πυροβολήσει και ένα τρίτο μέλος της παρέας το οποίο παρακολουθούσε τον καβγά.

Έρευνες στο χώρο της νύχτας

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί. Πληροφορίς φέρουν να πρόκειται για σκληρούς μπράβους, αλβανικής υπηκοότητας που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Ο ένας από τους τρεις που επέβαιναν στο ανθρακί τζιπ, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του ατόμου που σκότωσε έναν άνδρα τον Μάρτιο του 2023, στη Νέα Ιωνία.

Την ίδια στιγμή αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός εκ των τριών τραυματιών, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο πριν από τους πυροβολισμούς. «Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι, όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας “ε, τι κάνεις;”. Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να “προκαλέσει” τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου. Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε», ανέφερε ο 28χρονος.

Το άτομο συγκεκριμένα που πυροβόλησε φέρεται να είναι γνωστό στις αρχές, ενώ φαίνεται να προκύπτουν και κάποια πρώτα στοιχεία από το όχημα που χρησιμοποιούσαν, παρότι νοικιασμένο και ενδεχομένως με πλαστές πινακίδες.

 

Το όχημα από το οποίο κατέβηκαν οι δύο δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα των Κρητικών φέρεται να χρησιμοποιείται από ομάδα σκληρών κακοποιών από την Αλβανία που σχετίζεται με τον χώρο της νύχτας. Ερευνώνται ακόμη στοιχεία για τη σύνδεση του δράστη της επίθεσης κατά των Κρητικών με τον δράστη δολοφονίας πριν μερικούς μήνες. Ο δράστης τότε είχε ταυτοποιηθεί αλλά είχε διαφύγει στην Αλβανία.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι