ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοκάρουν όσα κατέθεσε ο Ρουμάνος για το θύμα του

Σοκάρουν όσα κατέθεσε ο Ρουμάνος για το θύμα του

Σοκαριστικά στοιχεία έρχονται την επιφάνεια για την δολοφονία του 38χρονου κτηνοτρόφου στην Κρήτη, πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, καθώς ο 27χρονος δράστης, ένας Ρουμάνος που απασχολείτο από 23 ετών ως βοσκός στη μονάδα του θύματος, ισχυρίζεται πως είχε κακοποιηθεί εκτεταμένα από το θύμα. Οι συγγενείς του κτηνοτρόφου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ψεύδη και αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον 27χρονο, η δε μητέρα του θύματος λιποθύμησε στην εισαγγελία.

Το έγκλημα πάντως (πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος) είχε έντονα τα στοιχεία του μίσους, αν και ο δράστης είχε αρχικά ισχυριστεί ότι με τον κτηνοτρόφο είχε και οικονομικές διαφορές. Όμως, οι σημερινοί του ισχυρισμοί πραγματικά σοκάρουν, καθώς σύμφωνα με τον Ρουμάνο βοσκό ο 39χρονος του ζητούσε να εκδίδεται επι χρήμασι και να συνευρίσκεται με πλούσιο Κρητικό επιχειρηματία, τον οποίο εν συνεχεία (πάντα σύμφωνα με όσα είπε ο 27χρονος δράστης) εν συνεχεία ο κτηνοτρόφος εκβίαζε και του αποσπούσε μεγάλα ποσά.

Από αυτά τα ποσά που φέρεται να πλήρωνε ο άλλος επιχειρηματίας, ο Ρουμάνος είπε ότι έπαιρνε ψίχουλα, ενώ ο κτηνοτρόφος συνέχιζε να του συμπεριφέρεται βίαια, όπως είπε. Το έγκλημα φαίνεται πως ήταν προμελετημένο, καθώς ο δράστης είχε προμηθευτεί από μέρες καραμπίνα από άλλον ομοεθνή του, ο οποίος και συνελήφθη. Ο βοσκός περίμενε την κατάλληλη στιγμή, και συγκεκριμένα μια αφορμή για να μπορέσει να φορτώσει το φόνο σε άλλον.

Σοκαριστικοί ισχυρισμοί

Όταν τρεις μέρες πριν ο εργοδότης του καβγάδισε με επιχειρηματία από άλλο χωριό, ο δράστης θεώρησε ότι επιτέλους του δόθηκε η ευκαιρία να εκδικηθεί τον κτηνοτρόφο, χωρίς να πάει φυλακή, κινώντας τις υποψίες εις βάρος του ατόμου με το οποίο το θύμα διαπληκτίσθηκε. Πυροβόλησε το θύμα στην αυλή του, όταν είχε φύγει η σύζυγός του για ψώνια, πέταξε το όπλο σε μια κοντινή περιοχή και είπε στους αστυνομικούς ότι άγνωστοι παραφύλαγαν τον 39χρονο και πυροβόλησαν μάλιστα και προς τον ίδιο. Ο δράστης είχε όντως φροντίσει να ρίξει και ένα έκτο βλήμα προς το ποιμνιοστάσιο του θύματος, σε ένα σπιτάκι του οποίου ζούσε ο ίδιος τα τελευταία χρόνια.

Εν συνεχεία κατέθεσε για τον καβγά του θύματος με άλλον επιχειρηματία, 38 ετών, προσπαθώντας να στρέψει σε εκείνον τις υποψίες. Ήταν όμως εξαρχής πολύ ασταθής, έπεφτε σε αντιφάσεις, έτρεμε και έδειχνε πως «κάτι δεν πήγαινε καλά». Επιπλέον ο άλλος επιχειρηματίας είχε άλλοθι για την ώρα του εγκλήματος. Επίσης ο δράστης είχε πει ότι ο “ύποπτος” είχε επισκεφθεί πάλι το θύμα προ ημερών, αλλά την ημέρα που ανέφερε ο δράστης, ο άνδρας αυτός είχε και πάλι άλλοθι, διαψεύδοντας και αυτό τον ισχυρισμό του Ρουμάνου.

Τελικά  ο νεαρός βοσκός “έσπασε” και ομολόγησε, τονίζοντας όμως ότι είχε υποστεί εξευτελισμούς και βιαιότητες. Ο 27χρονος υποστηρίζει ότι το το θύμα τον κακοποιούσε και τον εξανάγκαζε με τη βία και το ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία, ώστε μετέπειτα να εκβιάζει οικονομικά τον Κρητικό επιχειρηματία. Κάθε φορά, ισχυρίζεται, ότι έδινε μεγάλα χρηματικά ποσά που κατέληγαν στην τσέπη του δολοφονημένου. Ο Ρουμάνος έδωσε και τα στοιχεία του επιχειρηματία, περιγράφοντας μάλιστα λεπτομέρειες των συνευρέσεων και πράξεις εξευτελιστικές και αποτροπιαστικές. Τι ισχύει από όλα αυτά, θα διερευνηθεί πλέον στα δικαστήρια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι