ΘΕΜΑ

Σποτ για τον τουρισμό στην Ισλανδία – Το metaverse έγινε icelandverse

Σποτ για τον τουρισμό στην Ισλανδία – Το metaverse έγινε icelandverse, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Το νέο σποτ για την προώθηση του τουρισμού στην Ισλανδία καταφέρνει με έξυπνο τρόπο να είναι στο πνεύμα της εποχής. Όλος ο κόσμος το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την νέα εταιρική επωνυμία του Facebook σε meta. Η παρουσίασή του από τον επικεφαλής της πλατφόρμας Μαρκ Ζάκερμπεργκ άλλους τους εντυπωσίασε και άλλους τους προβλημάτισε. Όπως και να έχει όμως τράβηξε τα βλέμματα.

Η κίνηση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ άνοιξε συζητήσεις για το πώς θα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πολύ κοντινό μέλλον. Αυτή η επικαιρότητα ήταν που έδωσε έμπνευση στους Ισλανδούς να δημιουργήσουν ένα βίντεο παρωδία για την προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος. Το λογοπαίγνιο Icelandverse σίγουρα είναι πετυχημένο και τραβάει την προσοχή.

Με πολύ δόση χιούμορ ο Ισλανδός Zack Mossbergsson μεταμορφώθηκε σαν τον Ζάκερμπεργκ για να παρουσιάσει τις ομορφιές της Ισλανδίας. Εμφανίζεται, λοιπόν, σαν άλλος Mr Facebook στο κούρεμα και με σήμα κατατεθέν το μαύρο μπλουζάκι, αλλά και στις αμήχανες κινήσεις ειδικά στους μορφασμούς…

Παίζοντας με την εναλλακτική πραγματικότητα του metaverse, εξυμνεί την πραγματικότητα που βρίσκεται στο απίθανο φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας. Η εικονική περιήγηση στις ομορφιές της Ισλανδίας είναι τόσο εντυπωσιακή που δημιουργεί την επιθυμία σε κάποιον να βρεθεί πραγματικά εκεί. Όπως λέει και ο παρουσιαστής Zack «Το Icelandverse είναι ένας κόσμος με δυνατότητες τόσο ατελείωτες που θα είναι εδώ για πάντα».

Στοχεύοντας στην ουσία της ταξιδιωτικής εμπειρίας, παραποιεί την ιδέα ότι το AR μπορεί να ανταγωνιστεί την πραγματική ζωή. Ενώ, με το χαρακτηριστικό ύφος των Βορείων καταλήγει: «Έλα λοιπόν μαζί μας σήμερα…ή αύριο…ή όποτε. Είμαστε πραγματικά χαλαροί.» Οι μαγικές εικόνες της Ισλανδίας, το έξυπνο κείμενο  και τα χαρακτηριστικά της παρωδίας σίγουρα πετυχαίνουν τον στόχο της τουριστικής καμπάνιας.

Ήδη το βίντεο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με trend το hashtag #icelandverse

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι